ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان درخواست ترامپ برای بازگرداندن تجهیزات نظامی آمریکا را رد کرد

روابط بین طالبان و دولت ترامپ با تنش آغاز شده است اما طالبان امیدوار است از موضوع مبارزه با داعش خراسان به عنوان ابزاری برای جلب حمایت بیشتر از سوی غرب استفاده کند.

طالبان اعلام کرده است که هیچ‌یک از تجهیزات نظامی باقی‌مانده از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را بازنخواهد گرداند. بلومبرگ روز چهارشنبه ۲۲ ژانویه/ ۳ بهمن به نقل از یکی از منابع آگاه نوشت که طالبان به جای بازگرداندن این تجهیزات، پیشنهاد کرده است که آمریکا سلاح‌های پیشرفته‌تری برای مقابله با داعش خراسان در اختیار آنها قرار دهد.

اظهارات ترامپ و واکنش طالبان

این واکنش طالبان پس از سخنان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در یک گردهمایی در روز یکشنبه صورت گرفت. ترامپ تهدید کرد که اگر طالبان تجهیزات نظامی شامل هواپیماها، مهمات، خودروها و تجهیزات ارتباطی آمریکایی را بازنگرداند، واشنگتن هرگونه کمک مالی به افغانستان را قطع خواهد کرد. ترامپ گفت:

اگر قرار است میلیاردها دلار در سال هزینه کنیم، به آنها بگویید که پولی نخواهند گرفت مگر اینکه تجهیزات نظامی ما را پس بدهند.

طالبان هنوز به طور رسمی به این اظهارات واکنش نشان نداده است، اما منابع نزدیک به این گروه تأکید کرده‌اند که طالبان به دنبال ایجاد روابط جدید با دولت ترامپ است. این گروه در تلاش است تا به بیش از ۹ میلیارد دلار ذخایر ارزی مسدود شده در خارج از کشور دسترسی پیدا کند، ذخایری که می‌تواند اقتصاد افغانستان را که در پی تحریم‌ها و قطع کمک‌های بین‌المللی آسیب دیده است، احیا کند.

تصاحب تجهیزات نظامی و هزینه‌های جنگ

طالبان در جریان خروج بی‌برنامه نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، تجهیزات نظامی به ارزش بیش از ۷ میلیارد دلار را تصاحب کرد. این تجهیزات شامل هواپیماهای نظامی، خودروهای زرهی، تجهیزات ارتباطی و سلاح‌های پیشرفته است. این موضوع باعث نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد استفاده احتمالی از این تجهیزات توسط طالبان شده است.

دولت طالبان همچنان در تلاش است تا دولتش در جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شود. با این حال، این گروه به دلیل نقض مکرر حقوق بشر، به‌ویژه در مورد زنان و اقلیت‌ها، به شدت از سوی کشورهای غربی و سازمان‌های حقوق بشری محکوم شده است.

چند کشور از جمله چین، ایران، پاکستان و روسیه دیپلمات‌های طالبان را پذیرفته‌اند، اما تاکنون هیچ کشوری به طور رسمی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. چین اولین کشوری بود که سال گذشته به طالبان اعتبارنامه دیپلماتیک اعطا کرد.

آزادی زندانیان آمریکایی

در همین حال، دولت طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که تعدادی از شهروندان آمریکایی را در جریان یک مبادله زندانیان آزاد کرده است. در این مبادله، یک زندانی افغان که در زندان‌های آمریکا نگهداری می‌شد، به طالبان تحویل داده شد. این اقدام می‌تواند نشانه‌ای از تلاش طالبان برای بهبود روابط با آمریکا باشد.

تحلیل‌گران معتقدند که طالبان با رد درخواست آمریکا برای بازگرداندن تجهیزات نظامی، در عین حال خواهان همکاری با این کشور است. این گروه به دنبال دسترسی به منابع مالی و جلب حمایت بین‌المللی برای تقویت اقتصاد بحران‌زده افغانستان است.

اگرچه روابط بین طالبان و دولت ترامپ با تنش آغاز شده است، طالبان امیدوار است که با ایجاد روابط جدید، به رفع مشکلات اقتصادی و کاهش انزوای بین‌المللی خود کمک کند. این گروه همچنین تلاش می‌کند تا از موضوع مبارزه با داعش خراسان به عنوان ابزاری برای جلب حمایت بیشتر از سوی غرب استفاده کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.