ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار گروه‌های حقوق بشری: فرمان اجرایی جدید ترامپ، احیای ممنوعیت سفر مسلمانان به شکلی گسترده‌تر است

این دستور از ممنوعیت سفر سال ۲۰۱۷ فراتر رفته و شامل بندی می‌شود که افرادی را که «نگرش‌های خصمانه‌ای نسبت به شهروندان، فرهنگ، دولت، مؤسسات یا اصول بنیادین ایالات متحده» دارند، از دریافت ویزا یا ورود به کشور منع می‌کند. همچنین فرآیندی برای لغو ویزای افرادی که از ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون ویزا دریافت کرده‌اند، تعیین شده است.

گروه‌های حقوق بشری آمریکا هشدار داده‌اند که فرمان اجرایی امضا شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، زمینه بازگرداندن ممنوعیت سفر از کشورهای عمدتاً مسلمان یا عربی را فراهم می‌کند.

کمیته ضد تبعیض آمریکایی-عربی (ADC) اعلام کرد که این دستور از همان مبنای قانونی‌ای استفاده می‌کند که ممنوعیت سفر سال ۲۰۱۷ ترامپ را توجیه کرده بود، اما این بار دامنه آن گسترده‌تر است. این دستور به مقامات اجازه می‌دهد تا درخواست‌های ویزا را به دلایل ایدئولوژیک رد کنند یا حتی افرادی را که قبلاً وارد کشور شده‌اند، اخراج کنند. این کمیته همچنین یک خط تلفن ۲۴ ساعته برای کمک به افرادی که تحت تأثیر این فرمان قرار می‌گیرند، راه‌اندازی کرده است.

جزئیات فرمان اجرایی جدید

فرمان اجرایی جدید با عنوان «محافظت از ایالات متحده در برابر تروریست‌های خارجی و دیگر تهدیدات امنیت ملی و عمومی»، ۶۰ روز به مقامات وزارت خارجه، دادگستری، امنیت داخلی و اطلاعاتی مهلت می‌دهد تا کشورهایی را شناسایی کنند که فرآیندهای بررسی و نظارت آنها «به قدری ناقص است که مستلزم تعلیق جزئی یا کامل ورود اتباع آنها به آمریکا باشد».

این دستور از ممنوعیت سفر سال ۲۰۱۷ فراتر رفته و شامل بندی می‌شود که افرادی را که «نگرش‌های خصمانه‌ای نسبت به شهروندان، فرهنگ، دولت، مؤسسات یا اصول بنیادین ایالات متحده» دارند، از دریافت ویزا یا ورود به کشور منع می‌کند. همچنین فرآیندی برای لغو ویزای افرادی که از ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون ویزا دریافت کرده‌اند، تعیین شده است.

شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) هشدار داده است که این فرمان اجرایی باعث جدایی خانواده‌ها، کاهش ثبت‌نام دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و ایجاد تنش‌های بیشتر خواهد شد. این شورا وبسایتی جدید برای ارائه اطلاعات و کمک به آسیب‌دیدگان راه‌اندازی کرده است.

انتقادها از فرمان اجرایی

عبید ایوب، مدیر اجرایی کمیته ضد تبعیض آمریکایی-عربی، در مصاحبه‌ای با رویترز اعلام کرد که این فرمان «سابقه‌ای خطرناک» ایجاد می‌کند که حتی ممکن است در آینده علیه گروه‌های راست‌گرای افراطی توسط دولت‌های دموکرات استفاده شود. او افزود:

این فرمان اجازه می‌دهد که افراد حاضر در آمریکا به دلیل دیدگاه‌ها، اظهارات یا مواضعشان اخراج شوند. اگر در تظاهراتی شرکت کنند که دولت آن را خصمانه بداند، ویزای آنها لغو و روند اخراج آغاز خواهد شد.

جوزف برتون، یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا هم گفت که این دستور به دولت «اختیارات گسترده و نامشخصی» می‌دهد که می‌تواند منجر به رد ویزاهای متنوعی از جمله دانشجویی، کاری و تبادل فرهنگی شود.

سابقه ممنوعیت سفر

ترامپ در سال ۲۰۱۷ ممنوعیت سفر به هفت کشور عمدتاً مسلمان‌نشین را وضع کرد، که بعداً توسط دیوان عالی در سال ۲۰۱۸ تأیید شد. او در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داد که این ممنوعیت را بر شهروندان مناطق دیگر از جمله غزه، لیبی، سومالی، سوریه، یمن و دیگر کشورهایی که «امنیت آمریکا را تهدید می‌کنند»، گسترش دهد.

همچنین ترامپ گفته است که قصد دارد ورود کمونیست‌ها، مارکسیست‌ها و سوسیالیست‌ها به آمریکا را ممنوع کند.

فرمان اجرایی جدید ترامپ واکنش‌های شدیدی از سوی گروه‌های حقوق بشری و مهاجران به همراه داشته است. آنها معتقدند این دستور نه تنها آزادی‌های مدنی را محدود می‌کند، بلکه پیامدهای اجتماعی و اقتصادی جدی برای جامعه آمریکا خواهد داشت. با این حال، دولت ترامپ تاکنون به درخواست‌ها برای توضیح درباره این فرمان اجرایی پاسخی نداده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.