ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حکومت ایران در کردستان موجی از بازداشت‌ها به راه انداخته‌ است

در پی اعتصاب عمومی شهرهای کردستان در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، مأموران امنیتی حکومت ایران دست به بازداشت‌های گسترده‌ در شهرهای مختلف کردستان زدند.

روز چهارشنبه ۳ بهمن‌ماه، به‌دعوت شش حزب سیاسی کردستان بازاریان و کسبه شهرهای مختلف این استان از جمله سنندج، سقز، دیواندره و مریوان، در اعتراض به صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی و پخشان عزیزی، فعالیت‌های روزانه خود را متوقف کرده و دست به اعتصاب زدند.

رسانه‌های حکومتی ایران تلاش کردند که این اعتصاب را کم‌اهمیت جلوه دهند اما از همان روز چهارشنبه دستگیری‌ها در این شهرها آغاز شد.

وب‌سایت کردپا روز جمعه ۵ بهمن گزارش داد که با بازداشت کمال آخرتی، شهروند سنندجی در همین روز، شمار بازداشت‌شدگان این شهر در دو روز اخیر به ۱۱ نفر رسید.

نیروهای لباس شخصی جمهوری اسلامی کمال آخرتی را در رابطه با اعتصاب‌ شهرهای کردستان، در محل کارش «با توسل به خشونت» بازداشت کردند.

پیش از این، بازداشت جلیل محمدی، هیرش ناوگران‌‌زاده، امجد گریاخیز، نعیم دوستی، محمد سیف‌ پناهی، سینا رضایی، محمد اطلسی، امید محمدی، اسعد غفوری و آیدا عمویی در سنندج گزارش شده بود.

از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهام‌های مطرح‌شده علیه آن‌ها اطلاعی در دست نیست اما گفته می‌شود که این شهروندان سنندجی به دلیل اعتصاب چهارشنبه ۳ بهمن‌ بازداشت شده‌اند.

به‌گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در روز پنج‌شنبه ۴ بهمن‌ نیز دو برادر اهل قروه به ‌نام‌های زاهد خالدیان و واحد خالدیان در مغازه‌ موبایل‌فروشی خود در میدان اتحاد این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز گزارش داده است که دو برادر دیگر به نام‌های میلاد و نریمان رندانی در سقز بازداشت شدند. میلاد رندانی، فعال مدنی و عکاس روز پنج‌شنبه و نریمان رندانی، شامگاه چهارشنبه ۳ بهمن دستگیر شدند.

همچنین نیروهای امنیتی روز پنج‌شنبه ۴ بهمن جلیل محمدی، فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق اهل سنندج را در منزلش در این شهر بازداشت و او را به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل کردند.

همزمان، فرانک رفیعی، فعال کارگری و از بازداشت‌شدگان جنبش «ژن، ژیان، ئازادی» و رفیق کریمی، فعال کارگری، به اداره اطلاعات سنندج احضار شدند و برای چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند.

گفته می‌شود که بازداشت و احضار این افراد نیز در ارتباط با برگزاری اعتصاب عمومی در شهرهای مختلف کردستان صورت گرفته است.

مأموران وزارت اطلاعات همچنین آواره شخصی، شهروند اهل سردشت را در یکی از خیابان‌های این شهر بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.

در روز چهارشنبه ۳ بهمن نیز بازداشت‌ها گسترده بود. بیشتر بازداشت‌شدگان سنندج در این روز دستگیر شدند. کارو علیداد، فعال محیط زیست اهل مریوان نیز در همین روز در محل کار خود در پاساژ مولوی این شهر بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

گفته می‌شود که در چند روز گذشته نهادهای امنیتی در شهرهای مختلف کردستان برای جلوگیری از برگزاری اعتصاب اقدام به احضار نمایندگان بخش‌های مختلف کسبه و بازاریان کرده و آن‌ها را تهدید کرده بودند که در صورت شرکت در این اعتصاب، محل کسب آن‌ها را پلمپ کرده و پرونده قضائی علیه آن‌ها تشکیل خواهند داد.

تصاویر و ویدئوهای منتشرشده نشان می‌دادند که در زمان برگزاری این اعتصاب در شهرهای سقز و دیواندره نیروهای امنیتی اقدام به علامت‌گذاری مغازه‌ها و پلمپ شمار زیادی از محل کسب در این شهرها کردند.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید مأموران وزارت اطلاعات تنها در یک هفته گذشته دست‌کم ۲۷ شهروند و فعال کُرد را در شهرهای سنندج، پیرانشهر، سردشت، سقز و مریوان بازداشت کرده‌اند.

بیشتر این بازداشت‌ها در رابطه با اعتصاب و اعتراض علیه احکام اعدام زندانیان سیاسی کُرد بوده است.

احزاب سیاسی کردستان از مردم خواسته‌ بودند که با اعتصاب عمومی علیه صدور احکام اعدام، به‌ویژه احکام صادرشده علیه پخشان عزیزی و وریشه مرادی موضع بگیرند.

پخشان عزیزی فعال سیاسی کرد و مددکار اجتماعی در دادگاهی به ریاست قاضی ایمان افشاری به اعدام محکوم شده است. روز چهارشنبه مازیار طاطائی،‌ یکی از وکلای پخشان عزیزی اعلام کرد که دیوان عالی کشور حکم اعدام موکلش را موقتاً متوقف کرد. همچنین وریشه مرادی، فعال حقوق زنان و کودکان و از اعضای جامعه آزاد زنان شرق کردستان (کژار) در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده است.

نگرانی از اجرای این احکام بالا گرفته است و اقدام‌ها و بیانیه‌های اعتراضی متعدد در روزهای اخیر منتشر شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.