ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ سند کتبی ریاست جمهوری برای بازگشت "فشار حداکثری" علیه ایران را امضا کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، سه‌شنبه ۴ فوریه کارزار خود علیه ایران را از سر گرفت تا تلاش‌های تهران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را متوقف کند و صادرات نفت این کشور را به صفر برساند.

این اقدام، بازگشت به سیاست سختگیرانه‌ای است که ترامپ در طول دوره اول ریاست‌جمهوری خود در پیش گرفته بود. ترامپ جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات پیشین، را متهم کرده است که عزم آمریکا در قبال ایران را تضعیف کرده است. 

ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود گفته بود که سیاست بایدن در اعمال نکردن جدی تحریم‌های صادرات نفت ایران، واشنگتن را تضعیف و تهران را جسورتر کرده است، به طوری که ایران توانسته نفت بفروشد، پول جمع‌آوری کند و برنامه‌های هسته‌ای و نفوذ خود را از طریق گروه‌های شبه‌نظامی گسترش دهد. 

صادرات نفت خام ایران در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح در سال‌های اخیر رسیده بود و این کشور راه‌هایی هم برای دور زدن تحریم‌های تنبیهی علیه درآمدهایش یافته بود.

رویکرد سختگیرانه‌تر در قبال ایران همزمان با دیدار با نتانیاهو

بازگشت به رویکرد سختگیرانه‌تر در حالی صورت می‌گیرد که ترامپ آماده می‌شد تا روز سه‌شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که به واشنگتن سفر کرده است، گفت‌وگو کند. 

ترامپ یک فرمان ریاست‌جمهوری امضا کرد که از جمله دستور می‌دهد وزیر خزانه‌داری ایالات متحده «حداکثر فشار اقتصادی» را علیه ایران اعمال کند، از جمله تحریم‌ها و مکانیسم‌های اجرایی برای کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند. 

هدف کاهش صادرات نفت ایران به صفر است. 

رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که در مورد امضای سند ریاست‌جمهوری مرتبط با ایران دچار تردید بوده و این تصمیم را بسیار دشوار توصیف کرد. او بیان کرد که امیدوار است نیازی به اجرای این سند نباشد و افزود که باید منتظر ماند و دید آیا امکان دستیابی به توافقی با ایران وجود دارد یا خیر. رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین تأکید کرد که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. او ادعا کرد که به نظر او ایران بیش از حد به دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک شده است. ترامپ همچنین گفت که قصد دارد با ایران وارد گفت‌وگو شود.

بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، صادرات نفت تهران در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۵۳ میلیارد دلار و در سال قبل از آن ۵۴ میلیارد دلار بوده است. همچنین بر اساس داده‌های اوپک، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ در بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ قرار دارد. 

هیئت ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. 

قیمت نفت روز سه‌شنبه در واکنش به خبر برنامه‌های ترامپ نوساناتی داشت.

بازگشت سریع تحریم‌ها در هماهنگی با متحدان آمریکا 

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که سفیر ایالات متحده در سازمان ملل با متحدان کلیدی همکاری خواهد کرد تا «بازگشت سریع تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران را تکمیل کند.»

کمپین حداکثر فشار ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او با هدف استفاده از تحریم‌های شدید برای خفه کردن اقتصاد ایران و وادار کردن این کشور به مذاکره بر سر توافقی که برنامه‌های هسته‌ای و موشکی بالستیک آن را محدود کند، طراحی شده بود. 

دولت بایدن تحریم‌هایی که ترامپ اعمال کرده بود را به طور اساسی کاهش نداد، اما در مورد میزان جدیت اعمال این تحریم‌ها بحث‌هایی وجود دارد. 

آمادگی قدرت‌های اروپایی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه

بریتانیا، فرانسه و آلمان در دسامبر به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفتند که در صورت لزوم آماده هستند تا بازگشت سریع تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را فعال کنند تا از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری شود. 

آنها در ۱۸ اکتبر سال آینده، زمانی که قطعنامه ۲۰۱۵ سازمان ملل منقضی می‌شود، توانایی انجام چنین اقدامی را از دست خواهند داد. این قطعنامه توافق ایران با بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایالات متحده، روسیه و چین را تثبیت کرده است که در ازای محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها علیه تهران را لغو کرد. 

نظر ایران: غیرقانونی و غیرسازنده

امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل گفته است که فعال‌سازی "بازگشت سریع" تحریم‌ها علیه تهران "غیرقانونی و غیرسازنده" خواهد بود. 

دیپلمات‌های اروپایی و ایرانی در نوامبر و ژانویه دیدار کردند تا بررسی کنند که آیا می‌توانند قبل از بازگشت ترامپ به قدرت، برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای، از جمله در مورد برنامه هسته‌ای تهران، تلاش کنند. 

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ماه گذشته در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت که ایران در غنی‌سازی اورانیوم تا نزدیک به سطح سلاح هسته‌ای "پدال گاز را فشار داده است." ایران منکر تلاش برای توسعه سلاح هسته‌ای شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.