ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هنرمندان علیه هوش مصنوعی: اعتراض به سرقت آثار و تغییر رویکرد اروپا به ادغام فناوری

هزاران هنرمند از خانه حراج کریستیز خواستار لغو حراجی آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی شده‌اند، چرا که معتقدند این آثار با استفاده غیرمجاز از آثار هنرمندان انسانی آموزش داده شده‌اند. همزمان، نشست دو روزه‌ای درباره هوش مصنوعی در پاریس با حضور رهبران جهانی آغاز شد، جایی که رویکرد اروپا از مهار به ادغام ایمن هوش مصنوعی در اقتصاد تغییر یافته است. فرانسه نیز اعلام کرد ۱۰۹ میلیارد یورو در این حوزه سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این رویدادها نشان‌دهنده تنش‌ها و فرصت‌های ناشی از توسعه سریع هوش مصنوعی در عرصه‌های هنری، اقتصادی و سیاسی است.

هزاران هنرمند از خانه حراج کریستیز درخواست کرده‌اند تا حراجی آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی را لغو کنند. این درخواست در قالب نامه‌ای مطرح شده است که تاکنون بیش از ۳,۰۰۰ امضا از جمله امضای هنرمندانی مانند کارلا اورتیز و کلی مک‌کرنان را دریافت کرده است. این هنرمندان پیش‌تر علیه شرکت‌های هوش مصنوعی به دلیل استفاده بدون مجوز از آثارشان در ابزارهای تولید تصویر، شکایت کرده‌اند.

حراجی «هوش افزوده»

کریستیز می‌گوید حراجی «هوش افزوده»، اولین حراجی اختصاصی آثار هوش مصنوعی توسط یک خانه حراج بزرگ است. این حراجی شامل ۲۰ اثر با قیمت‌هایی از ۱۰,۰۰۰ تا ۲۵۰,۰۰۰ دلار از هنرمندانی مانند رفیک آنادول و هارولد کوهن، پیشگام فقید هنر هوش مصنوعی است. 

هنرمندان معتقدند که بسیاری از آثار ارائه‌شده در حراجی «هوش افزوده» کریستیز، توسط مدل‌های هوش مصنوعی خلق شده‌اند که بدون مجوز از آثار هنرمندان انسانی آموزش دیده‌اند. هنرمندان در نامه خود نوشته‌اند:  

بسیاری از آثار هنری که شما قصد حراج آنها را دارید، توسط مدل‌های هوش مصنوعی خلق شده‌اند که مشخص شده است بدون مجوز از آثار دارای حق تکثیر آموزش دیده‌اند. این مدل‌ها و شرکت‌های پشت آنها، از هنرمندان انسانی سوءاستفاده کرده و از آثار آنها بدون اجازه یا پرداخت هزینه برای ساخت محصولات تجاری هوش مصنوعی که با آنها رقابت می‌کنند، استفاده می‌کنند.

این نامه که از کریستیز خواسته تا حراجی را که از ۲۰ فوریه آغاز می‌شود لغو کند، اضافه می‌کند:

حمایت شما از این مدل‌ها و افرادی که از آنها استفاده می‌کنند، به شرکت‌های هوش مصنوعی پاداش داده و آنها را به سرقت گسترده آثار هنرمندان انسانی تشویق می‌کند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

 واکنش کریستیز 

کریستیز در پاسخ به این انتقادات اعلام کرد که در بیشتر موارد، هوش مصنوعی مورد استفاده برای خلق آثار این حراجی، بر اساس داده‌های خود هنرمندان آموزش دیده است. این خانه حراج تأکید کرد که هنرمندان حاضر در این حراجی دارای سوابق هنری قوی هستند و برخی از آنها در مجموعه‌های موزه‌های معتبر شناخته شده‌اند.

اد نیوتون ـ رکس، آهنگساز بریتانیایی و از چهره‌های کلیدی در کمپین حرفه‌ای‌های خلاق برای حمایت از آثارشان و از امضاکنندگان این نامه، گفت که به نظر می‌رسد حداقل ۹ اثر حاضر در این حراجی از مدل‌هایی استفاده کرده‌اند که بر اساس آثار هنرمندان آموزش دیده‌اند. با این حال، به نظر می‌رسد سایر آثار حراجی از چنین مدل‌هایی استفاده نکرده‌اند. 

 یک سخنگوی کریستیز گفت:

هنرمندان حاضر در این حراجی همگی دارای سوابق هنری قوی و چندرشته‌ای هستند و برخی از آنها در مجموعه‌های موزه‌های معتبر شناخته شده‌اند. آثار این حراجی از هوش مصنوعی برای غنی‌تر کردن مجموعه آثار خود استفاده می‌کنند و در بیشتر موارد، هوش مصنوعی به شیوه‌ای کنترل‌شده به‌کار می‌رود.  

موضع هنرمندان حاضر در حراجی 

مت درایهرست، یکی از هنرمندان حاضر در این حراجی، انتقادات مطرح‌شده را رد کرد و اعلام کرد که اثر او و همسرش، هالی هرندون، بخشی از کاوش‌های آنها در مورد چگونگی ظهور «مفهوم» در مدل‌های هوش مصنوعی است. او تأکید کرد که استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی برای خلق آثار هنری غیرقانونی نیست و این بحث باید بر روی شرکت‌ها و سیاست‌های دولتی متمرکز شود، نه هنرمندانی که با فناوری زمانه خود دست و پنجه نرم می‌کنند.

رفیک آنادول، هنرمند دیگر حاضر در این حراجی، نیز این انتقادات را رد کرد و آنها را نتیجه «روش‌های تنبلانه منتقدان و هیستری آخرالزمانی» خواند.

نشست دو روزه هوش مصنوعی در پاریس و تغییر رویکرد اروپا

همزمان با این جنجال‌ها، نشست دو روزه‌ای درباره هوش مصنوعی در پاریس با حضور رهبران جهان و مدیران شرکت‌های فناوری آغاز شد. این نشست که در تاریخ ۱۰ فوریه/ ۲۲ بهمن آغاز شد، به دنبال تغییر رویکرد اروپا در قبال هوش مصنوعی است. 

در این نشست، به جای صحبت از مهار هوش مصنوعی، بیشتر بر چگونگی ادغام ایمن آن در کسب‌وکارها تأکید شد. این تغییر رویکرد با سیاست اخیر دولت جدید آمریکا در کنار گذاشتن محدودیت‌های دولت پیشین درباره هوش مصنوعی تقویت شده است. اکنون فشار بر اتحادیه اروپا برای دنبال کردن رویکردی مشابه افزایش یافته است تا شرکت‌های اروپایی بتوانند در رقابت‌های جهانی فناوری باقی بمانند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در آستانه این اجلاس اعلام کرد که فرانسه ۱۰۹ میلیارد یورو در زمینه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری خواهد کرد. او تأکید کرد که اروپا باید از نوآوری هراس نداشته باشد و در این زمینه شتاب بگیرد. مکرون همچنین از همکاری با هند در زمینه آموزش نیروهای متخصص در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.

سام آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، در مقاله‌ای در روزنامه لوموند نوشت که برای رشد، شغل و پیشرفت، باید به نوآوران اجازه داد تا نوآوری کنند. او خواستار ایجاد فضایی شد که در آن سازندگان بتوانند بسازند و توسعه‌دهندگان بتوانند توسعه دهند.

در آستانه این اجلاس، ده‌ها سازمان بین‌المللی از بخش‌های فرهنگی و هنری در بیانیه‌ای خواستار توجه به حقوق مؤلف در زمینه توسعه هوش مصنوعی شدند. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز از رسانه‌ها دعوت کرد تا در زمینه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در اتاق‌های خبر تلاش کنند.

جمع‌‌بندی:

این دو گزارش نشان‌دهنده دو جنبه مهم از بحث‌های جاری پیرامون هوش مصنوعی است. از جنبه حقوقی اعتراض هنرمندان به استفاده بدون مجوز از آثارشان در آموزش مدل‌های هوش مصنوعی و حراجی آثار تولیدشده توسط این فناوری قابل تأمل است و از جنبه سیاسی و اقتصادی تلاش اروپا و به ویژه فرانسه برای تغییر رویکرد از مهار به ادغام هوش مصنوعی در اقتصاد و جامعه، همراه با سرمایه‌گذاری‌های کلان در این حوزه از دگرگونی‌های عمیق در آینده خبر می‌دهد. هر دو جنبه نشان‌دهنده تنش‌ها و فرصت‌های ناشی از توسعه سریع فناوری هوش مصنوعی در جهان امروز هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.