ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تنش میان ایران و دولت جدید لبنان؛ حمله به کاروان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در بیروت

نیروهای حافظ صلح در مسیر فرودگاه هدف حمله خشونت‌آمیز قرار گرفتند؛ مقامات لبنان و آمریکا این حمله را محکوم کردند. ایران از بازگشت شهروندان لبنانی سرگردان در خاک خود جلوگیری کرد؛ اعتراضات در فرودگاه بیروت و تنش‌های لفظی اوج گرفت.

معاون فرمانده نیرو‌های موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) روز جمعه ۲۶ بهمن/ ۱۴ فوریه در پی حمله خشونت‌آمیز به کاروانی که نیروهای حافظ صلح را به فرودگاه بیروت منتقل می‌کرد، زخمی شد.

یونیفیل در بیانیه‌ای خواستار انجام تحقیقات کامل و فوری توسط مقامات لبنانی و محاکمه تمامی عاملان این حمله شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان (NNA)، احمد الحجار، وزیر کشور لبنان، دستور برگزاری جلسه اضطراری پیش از ظهر روز شنبه را برای بررسی وضعیت امنیتی صادر کرد.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد که وزیر کشور لبنان این حمله را محکوم کرده و آن را «جنایتی علیه نیروهای یونیفیل» دانسته است. وی همچنین دستور شناسایی عاملان و ارجاع آنان به مراجع قضایی را صادر کرد.

ایالات متحده این حمله را که منجر به زخمی شدن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل شد، محکوم کرد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این حمله «ظاهراً توسط گروهی از حامیان حزب‌الله»، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در لبنان، انجام شده است.

تنش بر سر پروازهای مسافربری

این حادثه پیامد بحران امنیتی و دیپلماتیک بین ایران و لبنان است که بر سر پروازهای مسافربری ایجاد شده است.

روز جمعه، ایران از بازگرداندن ده‌ها شهروند لبنانی که در خاک این کشور سرگردان مانده‌اند، جلوگیری کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که لبنان یک پرواز غیرنظامی ایرانی را به دلیل آنچه تهران «تهدید اسرائیل» خوانده است، متوقف کرد.

در هفته گذشته، لبنان پرواز یک هواپیمای ایرانی به بیروت را پس از آن مسدود کرد که ارتش اسرائیل تهران را متهم کرد که از هواپیماهای مسافربری برای انتقال پول نقد به حزب‌الله استفاده می‌کند.

در واکنش، ایران اعلام کرد که اجازه فرود هواپیماهای لبنانی در خاک خود را نخواهد داد تا زمانی که پروازهای ایرانی به مقصد بیروت مجدداً برقرار شوند.

این تصمیم باعث سرگردانی ده‌ها شهروند لبنانی شد که برای زیارت به ایران آمده بودند و قرار بود با هواپیمایی ماهان به بیروت بازگردند. در اعتراض به این اقدام، ده‌ها تن از حامیان حزب‌الله روز پنجشنبه و جمعه راه‌های منتهی به فرودگاه بیروت را مسدود کردند.

در همین حال، آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد که نیروی قدس سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان از پروازهای مسافربری برای قاچاق پول به بیروت استفاده می‌کنند و تأکید کرد که ارتش اسرائیل «اجازه نخواهد داد حزب‌الله تسلیح شود و از تمام ابزارهای در اختیار خود استفاده خواهد کرد تا مانع انتقال سلاح به این گروه شود».

پس از مسدود شدن پرواز ایرانی، لبنان روز جمعه دو هواپیما از خطوط هوایی ملی خود را برای بازگرداندن شهروندانش به ایران فرستاد، اما مقامات ایرانی اجازه فرود این هواپیماها را ندادند.

مجتبی امانی، سفیر ایران در بیروت، به تلویزیون دولتی ایران گفت که ایران تنها در صورتی اجازه فرود هواپیماهای لبنانی را خواهد داد که پروازهای ایرانی نیز بتوانند آزادانه به لبنان سفر کنند.

جو رجی، وزیر خارجه لبنان، روز جمعه اعلام کرد که این وزارتخانه در حال مذاکره با مقامات ایرانی برای حل این بحران است.

این تنش در حالی رخ می‌دهد که در ماه سپتامبر نیز وزارت حمل و نقل لبنان یک پرواز ایرانی را از ورود به حریم هوایی خود منع کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که اسرائیل به کنترل ترافیک هوایی فرودگاه بیروت هشدار داد که در صورت فرود هواپیما از «زور» استفاده خواهد کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.