ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اجلاس گروه ۷: با وجود اختلاف‌ها بر سر تعرفه‌های آمریکا، متحدان وحدت خود را حفظ کردند

وزیران خارجه گروه ۷ برخلاف سال‌های گذشته، از راه‌ حل دو کشور برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت نکردند اما از اوکراین و پیشنهاد آتش‌بس آمریکا در جنگ اوکراین پشتیبانی کردند. وزیر خارجه کانادا از مواضع کشورش در مقابل آمریکا دفاع کرد.

دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ کشور صنعتی جهان روز جمعه ۲۴ اسفند / ۱۴ مارس بر سر بیانیه مشترک به توافق رسیدند. در این بیانیه از اوکراین و پیشنهاد آتش‌بس آمریکا در جنگ سه‌ ساله این کشور و روسیه حمایت شده است.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، با وجود تنش‌های موجود، دیپلمات‌های آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن پس از ساعت‌ها مذاکره تا پاسی از شب گذشته، بیانیه نهایی را امضا کردند. گمانه‌زنی‌هایی وجود داشت که وحدت یکپارچه سابق این گروه به‌دلیل تعرفه‌های سنگین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر فولاد و آلومینیوم و تهدیدهای او برای اعمال مالیات‌های بیشتر در صورت هرگونه اقدام تلافی‌جویانه، از هم بپاشد.

اگرچه جنگ تجاری و اظهارات مکرر ترامپ درباره تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا، توجه‌ها را از مباحث منحرف کرد، اما دیپلمات‌ها توانستند حول برنامه صلح اوکراین او متحد شوند.

بیانیه نهایی مواضع مشترکی نه تنها درباره اوکراین، بلکه درباره خاورمیانه، جنگ‌های آفریقا و فعالیت‌های چین در دریای جنوبی چین ارائه داد.

دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفت: «همه این‌ها ما را متحد کرده است. بنابراین، این یک کنفرانس متحد بود که در آن نقاط مشترکی یافتیم و من از تلاش و حس گرمی که بین شرکای گروه۷ وجود دارد، خوشحالم.»

در مورد خاورمیانه، بیانیه نهایی، برخلاف سال‌های گذشته، از راه‌ حل دو کشور برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت نکرد. اما نیاز فلسطینی‌ها به یک «افق سیاسی» برای دستیابی به آرزوهایشان را به‌رسمیت شناخت.

وحدت و اختلاف در میان متحدان

با وجود توافق بر سر نکات کلیدی، سیاست‌های ترامپ در کانون توجه قرار داشتند، زیرا متحدان برای دو روز گفت‌وگو در یک منطقه تفریحی برفی در لا مالبه، ایالت کبک کانادا گرد هم آمده بودند.

تمام اعضای گروه ۷ تحت تأثیر تعرفه‌ها قرار گرفته‌اند، اما شاید هیچ‌کدام به اندازه کانادا آسیب ندیده باشند، تنها کشوری که با آمریکا مرز مشترک دارد و ترامپ بارها درباره تبدیل آن به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا، آن را تحریک کرده است.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در نخستین سفر رسمی خود به کانادا و اولین حضور در یک رویداد گروه ۷، با فهرستی از شکایت‌های همتایان خود در جلسه‌ها مواجه شد.

بسیاری از آن‌ها، به‌ویژه ژاپنی‌ها، از روبیو خواستند تا از هر نفوذی که ممکن است بر ترامپ داشته باشد، استفاده کند تا کشورشان از رفتار سخت تجاری در امان بماند. اما ترامپ گفته است که کوتاه نخواهد آمد.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ما حداکثر فشار را بر آمریکایی‌ها وارد خواهیم کرد و در عین حال، به‌دنبال راه‌های خروج از این وضعیت خواهیم بود. تعرفه‌های ترامپ به آمریکایی‌ها آسیب خواهد زد. این پیام ماست، این رویکرد ماست.»

جولی اعلام کرد که گفت‌وگوی او با روبیو «صریح» بوده است — اصطلاحی دیپلماتیک به معنای «بی‌پرده». او گفت: «می‌خواستم گفت‌وگوی صریحی داشته باشم. البته، حاکمیت کانادا مورد بحث نیست و ما گفت‌وگوی طولانی‌ای درباره تعرفه‌ها و تجارت داشتیم.»

ترامپ روز پنج‌شنبه در دفتر بیضی شکل کاخ سفید تکرار کرد که کانادا فقط یک ایالت آمریکاست، ملانی جولی در مقابل این حرف ایستاد.

او روز جمعه گفت: «آن‌چه به وزیر گفتم این بود که حاکمیت کانادا قابل بحث نیست. تمام. هیچ بحثی و گفت‌وگویی در این‌باره وجود ندارد.» او افزود: «شما این‌جا هستید، به ما احترام می‌گذارید، به حاکمیت ما احترام می‌گذارید، به مردم ما احترام می‌گذارید. تمام.»

روبیو اظهارات ترامپ را کم‌اهمیت جلوه داده و گفته بود که رئیس‌جمهور فقط آن‌چه را که فکر می‌کند ایده خوبی است، بیان می‌کند. او گفت: «این جلسه درباره این نیست که چگونه می‌خواهیم کانادا را تصاحب کنیم.»

جولی خاطرنشان کرد که بسیاری از متحدان فکر می‌کردند اظهارات ترامپ یک شوخی است. او گفت: «به آن‌ها گفتم این یک شوخی نیست — کانادایی‌ها مضطرب هستند، کانادایی‌ها مردم مغروری هستند، و شما در یک کشور مستقل هستید. بنابراین، انتظار نداریم که این موضوع حتی مورد بحث قرار گیرد، چه برسد به این‌که به آن خندیده شود.»

آنا‌لنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، گفت کشورهای گروه ۷ باید از نترسند. او با انتشار تصویری از خود و کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی به حمایت از کانادا در شبکه ایکس نوشت: «ملانی جولی ما از تو حمایت می‌کنیم.»

حمایت متحدان از برنامه صلح آمریکا برای اوکراین

در اجلاس گروه ۷، آتش‌بس احتمالی ۳۰ روزه در جنگ روسیه و اوکراین که مارکو روبیو اوایل هفته در برقراری آن نقش داشت، یکی از بزرگترین موضوعات بود.

اوکراین با پیشنهاد آمریکا موافقت کرد و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که در اصل موافق است اما افزود باید پیش از پذیرش آن جزئیات زیادی روشن شود.

بیانیه گروه ۷ آمده است که «هر آتش‌بسی باید رعایت شود و نیاز به ترتیبات امنیتی قوی و معتبر برای اطمینان از این‌که اوکراین می‌تواند هرگونه اقدام تجاوزکارانه جدیدی را دفع و از خود دفاع کند، مورد تأکید قرار گرفت».

با این حال، تمایل آشکار ترامپ برای بازگرداندن پوتین به جمع ـ از جمله گفتن این‌که دوست دارد روسیه به گروه بازگردد تا آن را به گروه ۸ تبدیل کند ـ همچنان اعضای گروه ۷ را نگران می‌کند.

روسیه پس از تصرف کریمه از اوکراین در سال ۲۰۱۴ از گروه ۸ اخراج شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.