چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیام نوروزی خامنه‌ای؛ شعارهایی که دیگر خریدار ندارد

رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود از مشکلات و حوادث یک سال گذشته سخن گفت و همچون پیام‌های نوروزی سال‌های قبل تلاش کرد تا امید ایجاد کند اما این بار، این «امید» بیشتر به یک سراب شبیه بود.

علی خامنه‌ای در پیام نوروزی خود به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴ که در تصاویر آن هیچ نشانه‌ای از نوروز نبود، حوادث سال ۱۴۰۳ را شبیه به رویدادهای سال ۱۳۶۰ دانست و گفت سال گذشته «دارای سختی‌ها و مشقت‌هایی برای مردم بود».

در سال ۱۳۶۰ روح‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران، ابوالحسن بنی‌صدر، رئیس‌جمهور وقت را برکنار کرد و در پی آن تظاهرات گسترده‌ معترضان در تهران برگزار شد و سرکوب گسترده مخالفان، به‌ویژه سازمان مجاهدین خلق، متحد وقت بنی‌صدر، و طرفداران او آغاز شد. حکومت ایران که موجودیت خود را در خطر می‌دید موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها را آغاز کرد و زندانیان بسیاری در زندان‌ها اعدام شدند.

علی خامنه‌ای «سختی‌ها و مشقت‌های» سال ۱۴۰۳ را چنین عنوان کرد: کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پیشین در حادثه هوایی؛ کشته‌شدن شماری از نیروهای سپاه پاسداران در سوریه که خامنه‌ای از آن‌ها به‌عنوان «مستشار» نام برد؛ «سختی‌های معیشت برای مردم»، و «حوادث گوناگونی در تهران و بعد در لبنان» که منظور از آن، از جمله ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و کشته‌شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان در حمله اسرائیل بود.

او برای ایجاد «امید» واکنش به این حوادث را چنین عنوان کرد: پس از مرگ رئیسی، با برگزاری سریع انتخابات و انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهورِ جدید «کار مدیریت کشور از حالت خلأ بیرون آمد»؛ و در پی رویدادهای غزه و لبنان «سیل کمک‌های مردم به‌شکل عجیب به سمت برادران لبنانی و فلسطینی» سرازیر شد.

خامنه‌ای اما توضیح نداد که «مدیریت جدید» دولت پزشکیان چگونه «خلاء» را پر کرد و تاکنون چه دستاوردهایی داشته است. همچنین شکست‌های سنگین نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه چگونه با «سیل‌ کمک‌های مردم» به این نیروها جبران شده است.

او در مورد «سختی‌های معیشت برای مردم» نیز هیچ برنامه و سخن تازه‌ای ارائه نکرد. خامنه‌ای گفت:

در سال گذشته ما شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را مطرح کردیم که این برای کشور لازم بود بلکه به یک معنا حیاتی بود. حوادث گوناگون سال ۱۴۰۳ مانع از آن شد که این شعار به تمام معنا تحقق پیدا بکند.

او بلافاصله برای این‌که بدبینی ایجاد نکند، افزود: «البتّه تلاش‌های خوبی انجام گرفت؛ (...)  لکن آن‌چه اتفاق افتاد با آن‌چه مورد انتظار بود فاصله داشت.»

خامنه‌ای همچون سال‌های گذشته بدون هیچ برنامه‌ی مشخصی گفت:

امسال هم مسئله‌ی عمده‌ی ما مسئله‌ی اقتصاد است. آن‌چه را که من به‌عنوان توقع از دولت محترم، مسئولان محترم و مردم عزیزمان امسال مطرح می‌کنم، باز یک مسئله‌ی اقتصادی است. این مسئله‌ی اقتصادی ما شعار امسال هم خواهد بود و آن، مربوط به سرمایه‌گذاری در اقتصاد است.

او از دولت خواست تا «شیوه‌های مختلفش را برنامه‌ریزی کند» و خود نیز سرمایه‌گذاری کند.

با این سخنان، رهبر جمهوری اسلامی شعار سال جدید را «سرمایه‌گذاری برای تولید» عنوان کرد و گفت:

این انشاءالله مایه‌ گشایشی برای معیشت مردم خواهد شد و برنامه‌ریزی دولت با مشارکت مردم، در کنار یکدیگر انشاءالله مشکل را برطرف خواهد کرد.

علی خامنه‌ای شعار سال ۱۴۰۲ را هم «مهار تورم و رشد تولید» اعلام کرده بود. نوروز ۱۴۰۱ شعار سال «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» بود. خامنه‌ای شعار سال ۱۴۰۰ را «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» و شعار سال ۹۹ را هم سال «جهش تولید» عنوان کرده بود.

او در چند سال اخیر در پیام‌های نوروزی خود مدام از «مشکلات اقتصادی مردم» سخن گفته بود اما واقعیت‌های کنونی نشان می‌دهند که این نام‌گذاری‌ها نه‌تنها عملی نشده‌اند بلکه وضعیت معیشت و زندگی مردم روزبه‌روز بدتر هم شده است.

حتی رسانه‌های جمهوری اسلامی بر اساس روند فعلی اقتصاد ایران و ادامه تحریم‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که در «سناریوی واقع‌بینانه»، تورم در محدوده ۳۵ تا ۴۰ درصد باقی می‌ماند و در بدترین حالت، تورم می‌تواند به بالای ۴۰ درصد افزایش یابد.

همچنین با احتمال سخت‌تر شدن تحریم‌ها، صادرات نفت و درآمدهای ارزی محدود می‌شود و دولت مجبور به چاپ پول برای جبران کسری بودجه خواهد بود و نرخ دلار نیز ممکن است به بالای ۱۰۰ هزار تومان برسد و قیمت کالاهای وارداتی و مواد اولیه افزایش یافته و تورم تشدید شود.

چنین شرایطی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بدون تغییر در برنامه هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای خود از این برزخ اقتصادی خارج نخواهد شد و اگر رهبر جمهوری اسلامی تلاش می‌کند تا حل مسائل کنونی ایران را در شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» خلاصه کند، به‌کلی مسائل کنونی کشور را نادیده گرفته است.

پیام نوروزی علی خامنه‌ای سراب و توهمی بیش نیست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ITEM'S - BOX ADD ONS.

    نمی‌دونم !!