چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ارتش سودان می‌گوید کاخ ریاست ‌جمهوری را بازپس گرفته است

گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» پیش‌تر کاخ ریاست‌ جمهوری در خارطوم را تصرف کرده بود. اکنون ارتش سودان یک موضع مهم این گروه شبه‌نظامی را در پایتخت بازپس گرفته است.

در سودان، ارتش به پیشروی علیه گروه شبه‌نظامی «نیروهای پشتیبانی سریع» (RSF) ادامه می‌دهد. به‌گزارش منابع نظامی، ارتش سودان ادعا کرده است که کاخ ریاست‌ جمهوری در پایتخت، خارطوم، را بازپس گرفته است. گفته می‌شود که نیروهای ارتش در حال جست‌وجو در مناطق اطراف این ساختمان برای یافتن اعضای گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» هستند.

تصاویر و ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی سربازان ارتش در ساختمان کاخ ریاست‌ جمهوری را نشان می‌دهند. گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» در این مورد اظهارنظری نکرده است.

آخرین موضع مهم «نیروهای پشتیبانی سریع» در خارطوم

به‌گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاخ ریاست ‌جمهوری آخرین موضع «نیروهای پشتیبانی سریع» در خارطوم بود. با این حال، خبرگزاری رویترز گزارش داد که این گروه شبه‌نظامی همچنان کنترل بخش‌هایی از پایتخت را در دست دارد.

«نیروهای پشتیبانی سریع» در آوریل ۲۰۲۳ مقر رسمی ریاست ‌جمهوری را تصرف کردند، بخش عمده‌ای از پایتخت را به کنترل خود درآوردند و از ابتدای سال جاری میلادی شروع به تشکیل دولت موازی در سودان کردند.

در منشور دولت موازی که ۴ اسفند / ۲۲ فوریه گذشته در نایروبی، پایتخت کنیا امضا شد، تشکیل یک «دولت سکولار، دموکراتیک و غیرمتمرکز بر پایه آزادی، برابری و عدالت»، طرح‌هایی برای تشکیل «ارتش جدید، متحد، حرفه‌ای و ملی» و یک دکترین نظامی جدید که «تنوع و کثرت دولت سودان را منعکس کند» و همچنین پایان دادن به جنگ داخلی و دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه ذکر شده بود.

کنترل بخش‌هایی از سودان همچنان در دست شبه‌نظامیان

درگیری‌های ادامه‌دار بین ارتش سودان به‌رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان، فرمانده کل ارتش سودان و گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» به‌رهبری محمد حمدان دقلو (حمدیتی)، معاون پیشین البرهان، در جریان است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، ده‌ها هزار نفر در این درگیری‌ها کشته و بیش از ۱۲ میلیون نفر آواره شده‌اند. سازمان ملل این بحران را بزرگترین بحران انسانی در جهان توصیف کرده است. هر دو طرف، یعنی ارتش و شبه‌نظامیان «نیروهای پشتیبانی سریع»، به ارتکاب جنایات جنگی متهم شده‌اند.

در فوریه ۲۰۲۵، ارتش سودان بسیاری از مناطق مهم کشور را از «نیروهای پشتیبانی سریع» بازپس گرفت. با این حال، تصرف کاخ ریاست ‌جمهوری به احتمال زیاد به معنای پایان جنگ نخواهد بود.

شبه‌نظامیان همچنان کنترل بخش‌هایی از سودان را در اختیار دارد. به گزارش رویترز، افزون بر خارطوم، این گروه در ام‌درمان و همچنین در غرب سودان حضور دارند. آن‌ها در غرب برای تصرف آخرین پایگاه ارتش در دارفور و الفاشر، می‌جنگند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.