چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای از «صبوری» مردم گفت؛ «جبهه حق هزینه هم می‌دهد»

در حالی‌که نارضایتی‌ مردم به‌شدت افزایش یافته و مسئولان حکومتی در حل مشکلات متعدد کشور عملاً ناتوان مانده‌اند، رهبر جمهوری اسلامی در نخستین روز سال نو مدعی شد که مردم مدافع نظام‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به‌رسم هر سال در نخستین روز سال نو سخنرانی کرد. این مراسم که رسانه‌های ایران از آن به‌عنوان «دیدار نوروزی» یاد می‌کنند، هر سال در مشهد و در کنار مقبره امام هشتم شیعیان برگزار می‌شود اما امسال این مراسم در حسینیه خمینی، واقع در مجاورت بیت خامنه‌ای برگزار شد.

رسانه‌های جمهوری اسلامی دلیل این جابه‌جایی را تقارن آغاز سال ۱۴۰۴ با شب‌های قدر و ماه رمضان عنوان کردند.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود به مسائل داخلی و خارجی پرداخت. او در مورد مسائل داخلی همچون چند سال اخیر از مشکلات معیشتی سخن گفت و تلاش کرد تا مردم را «امیدوار» کند.

«سال صبوری» و «دفاع از نظام»

خامنه‌ای با بیان این‌که «سال گذشته سال صبوری و ایستادگی» بود، گفت:

احاطه مشکلات اقتصادی و معیشتی می‌تواند هر مردمی را افسرده و ناامید کند اما ملت قوی و رشید ایران، با وجود همه مشکلات در سال گذشته وارد میدان شد و از نظام اسلامی دفاع کرد.

رهبر جمهوری اسلامی شعار خود در سال نو، «سرمایه‌گذاری برای تولید» را حلال مشکلات کنونی کشور دانست و با حمله به کسانی که از سرمایه‌گذاری خارجی دفاع می‌کنند منظور خود از سرمایه‌گذاری را چنین بیان کرد:

منظور ما سرمایه‌گذاری داخلی و جهت‌گیری نقدینگیِ در اختیار مردم به سمت تولید است که متأسفانه امروز بیشتر در راه خرید سکه و ارز و زمین صرف و مشکل‌آفرین می‎‌شود.

خامنه‌ای هیچ اشاره‌ای نکرد که علت روی‌آوری مردم به سمت خرید سکه، طلا و ارز، شوک‌های متعدد قیمتی و وضعیت اقتصادی به‌شدت ناپایدار در کنار کاهش توانایی خرید است. مردم در شرایط بد اقتصادی طلا، سکه و ارز را به‌عنوان سرمایه‌گذاری مطمئن و به‌منظور حفظ ارزش پول خود انتخاب می‌کنند.

رهبر جمهوری اسلامی که می‌داند در شرایط کنونی، حکومت در بزنگاهی تاریخی قرار دارد و لازمه سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور تغییرات اساسی در رویکردهای کلان حکومت در برنامه هسته‌ای و سیاست‌های خارجی و منطقه‌ای است، با این نوع سرمایه‌گذاری مخالفت می‌کند.

او هر نوع سرمایه‌گذاری کوچک و بزرگ در داخل را برای تولید مفید و ضروری دانست و بدون توجه به وضعیت اقتصادی مردمی که گرفتار هزینه‌های روزمره زندگی خود هستند، گفت:

همه مردم چه کسانی‌که پول و امکانات محدودی برای ایجاد تولیدی‌های کوچک دارند و چه فعالان بزرگ اقتصادی، دارایی‌های خود را در تولید سرمایه‌گذاری کنند.

او از سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه نیز خواست تا برای جذب سرمایه‌گذاری، «امنیت» را تضمین کنند، «افراط و تفریط» نکنند و «از واردات کالاهای مشابه تولید داخل جلوگیری کنند».

یکی از شعارهایی که مسئولان حکومتی ایران در چهار دهه گذشته همواره تکرار کرده‌اند ضرورت «تأمین امنیت سرمایه‌گذاری» بوده اما این «امنیت» هیچ‌گاه در ایران تأمین نشده است و اگر تأمین شده، یا برای سرمایه‌گذاری‌های نامولد و زیان‌آور بوده است و یا برای سرمایه‌گذاران «خودی». همین امر در سال‌های گذشته موجب خروج سرمایه‌های کلان از ایران هم شده است.

سیاست منطقه‌ای؛ ادامه همانی که بود

علی خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکره با آمریکا اشاره‌ای کرد و گفت:

آمریکایی‌ها بدانند که در مواجهه با ایران هرگز با تهدید به جایی نخواهند رسید. آن‌ها و غیر آن‌ها بدانند که اگر خباثتی نسبت به ملت ایران انجام دهند، سیلی سختی خواهند خورد.

به‌تازگی وب‌سایت اکسیوس جزئیات تازه‌ای از نامه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به علی خامنه‌ای فاش کرد و نوشت ترامپ یک ضرب‌الاجل دو ماهه برای رسیدن به توافق جدید هسته‌ای برای ایران تعیین کرده است.

به‌گفته اکسیوس، ترامپ در نامه خود هشدار داد که رد پیشنهاد مذاکره و ادامه پیشرفت برنامه هسته‌ای، برای تهران عواقبی جدی در پی خواهد داشت. بر اساس این گزارش ترامپ در نامه خود تأکید کرده است که مذاکرات بی‌پایان را نمی‌پذیرد. او همچنین هشدار داده که ایران باید از حمایت نظامی و ارسال تجهیزات به حوثی‌ها در یمن دست بردارد.

خامنه‌ای در سخنان نخستین روز سال نو خود به موضوع نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه اشاره کرد و این تعبیر را درست ندانست. او گفت:

نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن و مراکز مقاومت در منطقه برای ایستادگی در برابر صهیونیست‌ها (اسرائیل) انگیزه درونی دارند و جمهوری اسلامی ایران نیز احتیاجی به نایب ندارد و نظر ما و نظر آن‌ها معلوم است.

او مقابله با اسرائیل در خاورمیانه را «امری ریشه‌دار در منطقه» دانست و از حوثی‌های یمن چنین دفاع کرد:

در آغاز غصب فلسطین نیز یکی از کشورهایی که در خط مقابله با ظلم قرار داشت، یمن بود که حاکم آن روز یمن با شرکت در اجتماعی بین‌المللی با غصب فلسطین مخالفت کرد.

خامنه‌ای تأکید کرد که جمهوری اسلامی همچنان به حمایت از این نیروها ادامه خواهد داد و در همین حال افزود «ما هیچ‌گاه آغازکننده برخورد و درگیری با این و آن نبوده‌ایم».

آمریکا از روز شنبه ۲۵ اسفند / ۱۵ مارس حملات گسترده‌ای را علیه مواضع حوثی‌ها در یمن آغاز کرده و به ایران هشدار داده است که حمایت از این گروه را متوقف کند. در این حملات ده‌ها نفر کشته شده‌اند.

دونالد ترامپ به حوثی‌ها هشدار داده است که در صورت ادامه اقداماتشان، از جمله حمله به کشتی‌ها و موشک‌پرانی به سمت اسرائیل، با عواقب شدیدی روبه‌رو خواهند شد. او همچنین ایران را تهدید کرده که در صورت ادامه حمایت از حوثی‌ها، آمریکا تهران را به‌طور کامل پاسخگو خواهد دانست.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز یکشنبه ۲۶ اسفند / ۱۶ مارس تأکید کرد که آمریکا نه تنها حوثی‌های مورد حمایت ایران، بلکه اهداف مستقیم‌تر مرتبط با ایران را نیز هدف خواهد گرفت. از جمله اهداف احتمالی، کشتی‌های ایرانی نزدیک سواحل یمن، مستشاران نظامی ایران و سایر منابعی هستند که به حوثی‌ها در حمله به اقتصاد جهانی کمک می‌کنند.

حمایت‌های جمهوری اسلامی از نیروهایی همچون حزب‌الله لبنان و حماس نیز یکی از مسائل تنش‌زای منطقه بوده است. این نیروها در طول حملات اسرائیل به غزه و لبنان تضعیف شدند. ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و دیگر رهبران این گروه، به‌همراه کشته‌شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان در حملات اسرائیل، از جمله ضربات سنگینی بودند که این نیروها در یک سال گذشته متحمل شدند.

خامنه‌ای در این‌باره گفت کشته‌شدن این افراد «برای ما مصیبت بود (...) در مبارزه حق و باطل پیروزی با حق است اما جبهه حق هزینه هم می‌دهد».

در سخنان رهبر جمهوری اسلامی اراده‌‌ و انگیزه‌ای برای تغییر سیاست‌های منطقه‌ای حکومت دیده نشد. توصیه‌های داخلی او برای رفع مشکلات معیشتی مردم نیز تکرار سخنانی بود که سال‌ها از سوی او و مسئولان حکومتی تکرار شده است.

با این وصف علی خامنه‌ای می‌خواهد مردم را به آینده «امیدوار» کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.