شمار کشتهشدگان حملات اسرائیل به غزه افزایش یافت
همزمان با موافقت حماس با پیشنهاد آتشبس مصر و قطر، مقامات بهداشتی غزه اعلام کردند که حملات بامدادی اسرائیل به غزه تاکنون جان ۲۰ نفر را گرفته است. نماز عید فطر فلسطینیها در بیرون از محوطه مسجد الاقصی برگزار شد.

ویرانی به جا مانده از حملات اسراُیل در باریکه غزه. AFP
بهگزارش شبکه الجزیره، اسرائیل سحرگاه روز یکشنبه ۱۰ فروردین / ۳۰ مارس به غزه حمله کرد و ۲۰ نفر را کشت.
هلیکوپترهای اسرائیلی از جمله به روی مناطق شرقی دیرالبلح آتش گشودند.
ارتش اسرائیل به یک اردوگاه چادری در منطقه المواسی نیز حمله کرد و کشته شدن چهار غیرنظامی، از جمله سه دختربچه در این اردوگاه تأیید شد.
بهگزارش الجزیره، همه اعضای یک خانواده در این حملات کشته شدند. این منطقه توسط ارتش اسرائیل بهعنوان «منطقه امن بشردوستانه» تعیین شده بود.
بر اساس گزارش بیمارستان ناصر در خان یونس، حملات اسرائیل در روز یکشنبه دستکم ۱۶ کشته بر جای گذاشت که شامل ۹ کودک و سه زن میشد. یک فیلمبردار آسوشیتدپرس گفت دو تن از این کودکان که دختر بودند، لباسهای نو خریداریشده برای عید به تن داشتند.
از ۱۸ اسفند / ۸ مارس، زمانی که اسرائیل آتشبس با حماس را شکست و حملات هوایی بیامان را آغاز کرد، بیش از ۹۲۰ فلسطینی کشته شدهاند.
موافقت حماس با پیشنهاد آتشبس در غزه
در همین حال، گروه حماس اعلام کرد که با پیشنهاد جدید آتشبس در غزه موافق است.
بهگزارش الشرق الاوسط، خلیل الحیه، رهبر حماس در غزه، در گفتوگویی تلویزیونی گفت: «حماس با پیشنهاد آتشبس ارائهشده از سوی مصر و قطر موافقت کرده است.»
او افزود: «با تمام پیشنهادهای ارائهشده بهشکل مسئولانه و مثبت تعامل کردیم تا به هدفهای خود در توقف جنگ و برقراری آتش بس دست یابیم.»
این در حالی است که در روزهای اخیر چند بار اعتراضاتی در غزه علیه حماس و اسرائیل شکل گرفت و معترضان معتقد بودند که حماس در راه صلح تلاش نمیکند.
خلیل الحیه افزود «کوچ اجباری ساکنان غزه و سلاح مقاومت، خط قرمز هستند».
جزئیات دقیق پیشنهاد آتشبس مصر و قطر روشن نیست. اسرائیل نیز گفته است که با هماهنگی ایالات متحده آمریکا پیشنهاد خود را ارائه داده است.
شرایط نتانیاهو برای پایان جنگ
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعلام کرد که اسرائیل در حین مذاکرات به عملیات نظامی خود ادامه خواهد داد. او با رد ادعاهایی مبنی بر عدم تمایل اسرائیل به پایان جنگ، شرایطی را مطرح کرد که فراتر از توافقنامه آتشبس امضا شده است و حماس آن را رد کرده است.
نتانیاهو در آغاز جلسه کابینه خود گفت:
حماس باید خلع سلاح شود. رهبران آن اجازه خروج خواهند داشت. ما امنیت عمومی در نوار غزه را تأمین کرده و برنامه مهاجرت داوطلبانه ترامپ را محقق خواهیم کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد داده است که جمعیت غزه به کشورهای دیگر منتقل شوند تا آمریکا بتواند این منطقه را برای هدفهای دیگر بازسازی کند. فلسطینیها بهطور یکپارچه این طرح را رد کردهاند و میگویند نمیخواهند سرزمین مادری خود را ترک کنند. نهادهای حقوق بشری نیز این طرح را نقض قوانین بینالمللی دانستهاند.
«همه چیز را از دست دادیم»
روز یکشنبه شبکه الجزیره بهنقل از اداره اوقاف بیتالمقدس (اورشلیم) گزارش داد که حدود ۱۲۰ هزار فلسطینی در مسجد الاقصی نماز عید فطر را برگزار کردند. این در حالی که مقامات اسرائیلی همچنان از ورود ساکنان کرانه باختری به بیتالمقدس (اورشلیم) و اقامه نماز در مسجد الاقصی جلوگیری میکنند.
روز یکشنبه نماز عید فطر در خارج از دیوارهای مسجد الاقصی برگزار شد و با توجه به ادامه جنگ همچون سالهای گذشته مراسم جشن در صحن این مسجد برگزار نشد.
ساعد الکورد، یکی از شرکتکنندگان در نماز گفت:
کشتار، آوارگی، گرسنگی و محاصره همچنان هست. از شادی عید خبری نیست. عیدی در کار نیست.
عادل الشاعر نیز پس از شرکت در نماز عید فطر در فضای باز در شهر دیرالبلح گفت:
این عید، عید غم است. عزیزانمان، فرزندانمان، زندگیمان و آیندهمان را از دست دادیم. دانشآموزان، مدارس و نهادهایمان را از دست دادیم. همه چیز را از دست دادیم.
نظرها
رسا
من این پیام را آنقدر تکرار میکنم تا رادیو زمانه جوابی برایش داشته باشددو هفته پیش حماس به بهانه برقراری آتش بس جشن پیروزی! در خیابانها به راه انداخت و با تمام قوا و نفرات و تسلیحات باقیماندهاش عرض اندام کرد جشنی که فقط بهانهای بود برای به رخ کشیدن تتمه اقتدارش و اینکه مردم بدانند هنوز حماس هست حماسی که با حماقت تاریخیش ۶۰ هزار فلسطینی را به کشتن داد حماسی که لجاجتش در عدم تحویل گروگانها هنوز کشته میگیرد بله حماس نگران عکس العمل اعتراضی مردم غزه بود اتفاقا نگرانی حماس به جا بود چون یک هفته بعد صدها فلسطینی به خیابانها ریختند و بر علیه حماس شعار دادند افسوس که هیچ یک از این تحولات به مذاق رادیو زمانه خوشایند نمیآید چرا؟!