ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رویترز: اسرائیل پایگاه‌هایی را در سوریه هدف قرار داد که ترکیه قصد داشت در آن‌ها مستقر شود

چهار منبع مطلع به رویترز گفته‌اند که ترکیه برای استقرار احتمالی نیروهای خود در سوریه دست‌کم سه پایگاه هوایی را در این کشور در نظر داشت اما اسرائیل به این پایگاه‌ها حمله کرد. این حملات نشان‌دهنده خطرات افزایش شکاف بین دو قدرت نظامی منطقه‌ بر سر سوریه است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی نوشته است که با وجود تلاش‌های آنکارا برای دادن اطمینان به واشنگتن مبنی بر این‌که حضور نظامی بیشتر این کشور در سوریه تهدیدی برای اسرائیل نیست، اسرائیل سه پایگاهی که ترکیه برای استقرار نیروهایش در نظر داشت مورد حملات هوایی قرار داد.

بنا به این گزارش، اسلام‌گرایان جایگزین بشار اسد در سوریه، اسرائیل را نگران کرده‌اند، چرا که این کشور از حضور آن‌ها در مرز خود هراس دارد و از آمریکا خواسته تا نفوذ فزاینده ترکیه در سوریه را محدود کند. 

آنکارا، که مدت‌ها از مخالفان اسد حمایت کرده، در حال حاضر به‌دنبال ایفای نقش کلیدی در سوریه‌ی بازسازی‌شده است. این هدف از جمله با بستن احتمالی یک پیمان دفاعی مشترک که می‌تواند منجر به ایجاد پایگاه‌های جدید ترکیه در مرکز سوریه و استفاده از حریم هوایی این کشور شود، ممکن خواهد شد. 

بر اساس گزارش یک مقام اطلاعاتی منطقه‌ای، دو منبع نظامی سوری و یک منبع سوری دیگر که از موضوع آگاه هستند، هیئت‌های نظامی ترکیه در هفته‌های اخیر از پایگاه‌های هوایی «تی۴» و «تدمر» در استان حمص و فرودگاه اصلی استان حما بازدید کرده‌اند. 

این منابع به‌دلیل حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود. به‌گفته مقام اطلاعاتی منطقه‌ای، هیئت‌های ترکیه وضعیت باندهای فرودگاه، آشیانه‌ها و سایر تأسیسات پایگاه‌ها را ارزیابی کردند. 

برنامه بازدید بعدی از پایگاه‌های «تی۴» و «تدمر» در ۵ فروردین / ۲۵ مارس لغو شد، زیرا اسرائیل تنها چند ساعت قبل هر دو پایگاه را مورد حمله قرار داد. 

مقام اطلاعاتی گفت، حملات به پایگاه «تی۴» «باند فرودگاه، برج کنترل، آشیانه‌ها و هواپیماهای مستقر در زمین را نابود کرد و این پیامی روشن بود که اسرائیل حضور گسترده ترکیه را تحمل نخواهد کرد». 

یک منبع سوری نزدیک به ترکیه نیز گفت: «پایگاه تی۴ اکنون کاملاً غیرقابل استفاده است.» 

یک مقام وزارت دفاع ترکیه در پاسخ به پرسشی درباره این بازدیدها گفت: «گزارش‌ها و مطالب مربوط به تحولات سوریه که از سوی مراجع رسمی منتشر نشده‌اند، فاقد اعتبار هستند و ممکن است گمراه‌کننده باشند.» 

سخنگوی وزارت دفاع سوریه نیز از اظهارنظر خودداری کرد. 

وزارت خارجه ترکیه روز پنج‌شنبه اسرائیل را «بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه» خواند. هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه اما روز جمعه به رویترز گفت که آنکارا به‌دنبال درگیری با اسرائیل در سوریه نیست. 

حملات سنگین

در طول چهار ماهِ پس از سرنگونی اسد، اسرائیل بخش‌هایی از جنوب غرب سوریه را تصرف کرده، به اقلیت دروزی نزدیک شده و بخش عمده‌ای از تسلیحات سنگین نظامی سوریه را منهدم کرده است. حملات چهارشنبه از شدیدترین حملات اسرائیل تاکنون بوده‌اند. 

وزارت خارجه سوریه اعلام کرد اسرائیل پنج منطقه مختلف را در ۳۰ دقیقه مورد حمله قرار داد که منجر به تخریب تقریباً کامل پایگاه حما و زخمی‌شدن ده‌ها غیرنظامی و سرباز شد. 

اسرائیل گفت پایگاه هوایی «تی۴» و سایر توانمندی‌های نظامی در پایگاه‌های هوایی استان‌های حما و حمص، و همچنین تأسیسات نظامی در منطقه دمشق را هدف قرار داده است. 

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل این حملات را هشداری خواند و گفت: «ما اجازه نخواهیم داد امنیت اسرائیل به خطر بیفتد.» گیدعون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل نیز آنکارا را متهم کرد که به‌دنبال ایجاد «حکومت تحت حمایت ترکیه» در سوریه است. 

«در مسیر برخورد ایدئولوژیک»

ترکیه تلاش کرده تا به آمریکا اطمینان دهد که به‌دنبال ثبات در سوریه است. 

به‌گفته یک دیپلمات ارشد منطقه‌ای نزدیک به ترکیه و یک منبع در واشنگتن، وزیر امور خارجه ترکیه ماه گذشته به مقامات آمریکایی گفت که احمد الشرع، رئیس‌ جمهوری سوریه، تهدیدی برای همسایگان نخواهد بود. 

یکی از منابع نظامی سوری گفت هاکان فیدان و دیگر مقامات ترکیه پیش‌ از این به الشرع گفته بودند که آنکارا اقدامات خود را برای بستن یک پیمان دفاعی با دقت تنظیم می‌کند تا واشنگتن را نرنجاند. 

یک مقام حزب حاکم «عدالت و توسعه» ترکیه به رویترز گفت: «در صورت شکست یا بی‌ثباتی در سوریه، ترکیه بیشترین هزینه را در میان کشورهای منطقه خواهد پرداخت، از جمله در مورد پناهندگان و امنیت.» 

سونر چاغاپتای، مدیر برنامه تحقیقات ترکیه در مؤسسه واشنگتن، گفت ترکیه و اسرائیل در «مسیر برخورد ایدئولوژیک» قرار دارند، اما می‌توانند از طریق میانجی‌گری واشنگتن از تشدید نظامی جلوگیری کنند. 

پیش از این نیز وب‌سایت خبری و تحلیلی دفاعی «منطقه جنگی» که در حوزه‌های هوایی، دریایی، زمینی، فضایی و سایبری جنگ فعالیت دارد، نوشته بود که اسرائیل باند فرودگاه «تی۴» را تخریب کرد تا مانع تصرف پایگاه هوایی سوریه توسط ترکیه شود.

این وب‌سایت افزوده بود که تنش‌ها بین آنکارا و اورشلیم (بیت‌المقدس) بر سر سوریه در حال افزایش است و اسرائیل به‌ویژه نگران توانایی خود برای دسترسی آزادانه به حریم هوایی این کشور است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.