ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل اعتراف کرد: روایت اولیه ما در مورد کشته شدن امدادگران فلسطینی نادرست بود

دو هفته پیش، نظامیان اسرائیلی به آمبولانس‌های فلسطینی شلیک کردند و ۱۵ نفر را کشتند. پس از انتشار ویدئویی از این حادثه، اسرائیل روایت خود را از این ماجرا اصلاح کرد.

پس از آن‌که سربازان اسرائیلی ۱۵ نفر از نیروهای امدادگر فلسطینی را در رفح واقع در بخش جنوبی نوار غزه کشتند، ارتش اسرائیل همچنان بر این ادعا پافشاری می‌کرد که این حادثه کشتار هدفمند نبود. با این حال، به گزارش «تایمز اسرائیل»، ارتش اکنون اعتراف کرده که روایت اولیه آن از این واقعه که حدود دو هفته پیش ارائه شده بود، نادرست بوده است. این روایت بر اساس گفته‌های سربازانی بود که در حادثه حضور داشتند. 

ارتش اسرائیل همچنین تأکید کرده که هیچ تلاشی برای پنهان‌کاری صورت نگرفته و این پرونده قرار است مجدداً بررسی شده و به ژنرال ایال زامیر، رئیس ستاد کل ارتش، ارائه شود. 

واقعه ۲۳ مارس چه بود؟ 

به گزارش هلال‌احمر فلسطین، در ۳ فروردین / ۲۳ مارس یک آمبولانس و یک خودروی آتش‌نشانی این سازمان مورد حمله نظامیان اسرائیلی قرار گرفتند. جسدهای ۱۴ مرد هفت روز بعد از یک گور جمعی بیرون کشیده شدند. بر اساس گزارش «وال‌استریت ژورنال»، هشت نفر از کشته‌شدگان امدادگران هلال‌احمر و شش نفر از اعضای دفاع‌مدنی فلسطین بودند. در نقطه‌ای دیگر نیز جسد یک کارمند سازمان ملل پیدا شد و یک نفر هم مفقود شده است. 

در ابتدا ارتش اسرائیل ادعا کرده بود که چندین وسیله نقلیه «به شکلی مشکوک»، بدون هماهنگی و با چراغ‌های خاموش، به نیروهایشان نزدیک شده‌اند. اما هلال‌احمر در تلفن همراه یکی از امدادگران کشته‌شده، ویدئو و صدایی از دقایق آخر این گروه امدادی یافت که نشان می‌دهد آمبولانس‌ها و خودروی آتش‌نشانی به‌وضوح علامت‌گذاری شده بودند و با چراغ‌های روشن در حال حرکت بوده‌اند. 

انتشار ویدئوی حادثه

هلال‌احمر اعلام کرد که نسخه‌ای از این تصاویر را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده است. این ویدئو از طریق یک دیپلمات به دست «نیویورک‌تایمز» رسید و این رسانه آن را شب منتهی به شنبه منتشر کرد. 

ویدئو پس از کمتر از یک دقیقه یعنی زمانی که کاروان امدادی زیر آتش نیروهای اسرائیلی قرار می‌گیرد قطع می‌شود. به‌گفته هلال‌احمر، امدادگران بی‌سلاح از فاصله بسیار نزدیک هدف تیراندازی قرار گرفته‌اند. اما اسرائیل این ادعا را رد کرده و «تایمز اسرائیل» گزارش داده که تحقیقات اولیه ارتش نشان می‌دهد این روایت درست نیست. اسرائیل می‌گوید دست‌کم شش نفر از ۱۵ نفر کشته‌شده بلافاصله توسط مأموران اطلاعاتی اسرائیل به‌عنوان اعضای حماس شناسایی شده‌اند. 

تیم سازمان ملل نتوانست جسدها را پیدا کند

به‌گزارش «تایمز اسرائیل»، پس از حادثه، یک معاون فرمانده گردان به همراه سربازانش جسدها را جمع‌آوری و در شن دفن کردند و سپس محل را علامت‌گذاری نکردند. ارتش اسرائیل گفته که دفن جسدها یک روش متداول برای جلوگیری از خورده شدن آن‌ها توسط حیوانات وحشی است. 

به ادعای ارتش، پس از این اقدام، سازمان ملل از محل دفن مطلع شد، اما تیم اعزامی سازمان ملل نتوانست محل را پیدا کند و اسرائیل از آن‌ها خواست چند روز بعد بازگردند. این ادعاها نیز مورد مناقشه است. بر اساس گزارش «وال‌استریت ژورنال»، تیم سازمان ملل چندین روز بی‌نتیجه منتظر اجازه ارتش اسرائیل برای جست‌وجوی جسدها ماند. 

ارتش اسرائیل حملات هوایی گسترده خود به غزه را از ۲۸ اسفند / ۱۸ مارس از سر گرفت. پیش از آن، از ۳۰ دی / ۱۹ ژانویه در غزه آتش‌بس برقرار بود. در حال حاضر، نیروهای اسرائیلی در چندین منطقه از نوار غزه پیشروی کرده‌اند و بسیاری از غیرنظامیان دوباره آواره شده‌اند. 

ادامه حملات اسرائیل به غزه

به‌گزارش الجزیره، نیروهای نظامی اسرائیل به چندین هدف در غزه حمله کردند و در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۴۶ فلسطینی را کشتند. 

بامداد یکشنبه ۱۷ فروردین / ۶ آوریل، حمله به یک ساختمان مسکونی و چادرهای اسکان آوارگان در خان یونس و حمله به جبالیا منجر به کشته شدن حداقل ۱۳ نفر شد. 

تیم‌های نجات همچنان در حال جست‌وجو میان آوارها برای یافتن قربانیان هستند. 

به‌گفته وزارت بهداشت غزه، آمار تلفات فلسطینی‌ها از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر رسیده است. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۱۱۳ مجروح دیگر نیز به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند که تعداد کل زخمی‌های این جنگ را به ۱۱۵هزار و ۳۳۸ نفر می‌رساند. 

این بیانیه افزود: «بسیاری از قربانیان هنوز زیر آوارها و در معابر گرفتار شده‌اند و تیم‌های امدادی قادر به دسترسی به آن‌ها نیستند.» 

از سوی دیگر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در سفر پیش‌روی خود به مصر قصد دارد یک نشست بین‌المللی درباره جنگ غزه برگزار کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز در کاخ سفید از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل استقبال خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.