ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رزمایش اسرائیل برای مقابله با حمله موشکی احتمالی ایران

تمرینات نظامی اخیر به گفته منابع امنیتی اسرائیل، پاسخی تدافعی برای مقابله با سناریوهای بدبینانه‌ای است که احتمال آن‌ها همچنان در حال افزایش است؛ از جمله از سرگیری خصومت‌های مستقیم با ایران یا گروه‌های نیابتی آن در منطقه.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که نیروی هوایی این کشور روز دوشنبه ۱ اردیبهشت/ ۲۱ آوریل رزمایش گسترده‌ای برگزار کرده است. این تمرینات با هدف شبیه‌سازی حمله موشکی ایران به پایگاه‌های هوایی اسرائیل انجام شده و از سوی ناظران به‌عنوان نشانه‌ای از آمادگی نظامی تل‌آویو در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای تعبیر شده است.

به گزارش شبکه «کان» اسرائیل، تمرینات اخیر  با شبیه‌سازی حملات موشکی ایران در ماه‌های آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ صورت گرفته که طی آن‌ها برخی پایگاه‌های نیروی هوایی اسرائیل هدف قرار گرفته بودند. تمرینات نظامی اخیر به گفته منابع امنیتی اسرائیل، پاسخی تدافعی برای مقابله با سناریوهای بدبینانه‌ای است که احتمال آن‌ها همچنان در حال افزایش است؛ از جمله از سرگیری خصومت‌های مستقیم با ایران یا گروه‌های نیابتی آن در منطقه.

این تمرینات هم‌زمان با دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران برگزار شده که با میانجیگری کشور عمان در حال انجام است. دور دوم این گفت‌وگوها روز شنبه در سفارت عمان در شهر رم برگزار شد و نمایندگان ارشد دو کشور، شامل استیو ویتکوف به‌عنوان نماینده آمریکا و عباس عراقچی وزیر خارجه ایران، در آن شرکت داشتند.

بر اساس بیانیه رسمی عمان، طرفین بر سر حرکت به سمت توافقی «عادلانه، پایدار و الزام‌آور» توافق کرده‌اند؛ توافقی که در آن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای بازداشته شده اما همچنان بتواند از ظرفیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود بهره ببرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، که پس از بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ مواضع تندتری نسبت به ایران اتخاذ کرده، در واکنش به این مذاکرات گفته است: «واقعاً مذاکرات خوبی با ایران داشتیم»، اما افزود که هنوز برای قضاوت نهایی به «زمان بیشتری نیاز است.»

در این میان، روزنامه «نیویورک‌تایمز» هفته گذشته گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن، یک طرح نظامی مشترک میان آمریکا و اسرائیل برای حمله احتمالی به تأسیسات ایران وجود داشته، اما اجرای آن به دستور مستقیم ترامپ متوقف شده است. این افشاگری باعث شگفتی مقامات اسرائیلی شده و برخی آن را به‌عنوان یک «تاکتیک فشار» از سوی واشنگتن برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق تلقی کرده‌اند.

از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز دوشنبه با امضای قانونی، معاهده شراکت راهبردی بیست‌ساله با ایران را به تصویب رسانده است. این توافق‌نامه در ماه ژانویه به امضای پوتین و مسعود پزشکیان رسید و بخشی از نزدیکی روزافزون میان تهران و مسکو در واکنش به فشارهای غرب محسوب می‌شود.

در همین حال، مایک هاكابی، سفیر جدید آمریکا در اسرائیل، در مراسم تقدیم استوارنامه خود به اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، گفت که «ایران همواره در پی نابودی اسرائیل و سپس ایالات متحده بوده است.» او در اظهاراتی صریح گفت: «برای آن‌ها اسرائیل فقط پیش‌غذاست؛ غذای اصلی آمریکا است.»

هرتزوگ نیز با تکرار نگرانی‌های مشابه افزود:

جمهوری اسلامی همچنان به دنبال اجرای ایده افراطی خود برای سلطه بر منطقه و بی‌ثبات‌سازی آن از طریق نیروهای نیابتی‌اش است؛ ایران در حالی که به‌طور جدی به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است و به‌صراحت خواهان نابودی اسرائیل می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.