تعویق نشست صلح اوکراین در لندن، طرح جنجالی آمریکا با واکنش تند زلنسکی مواجه شد
آمریکا قصد دارد در قالب توافق صلح، از دولت اوکراین بخواهد حاکمیت روسیه بر شبهجزیره کریمه را به رسمیت بشناسد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین ـ عکس: Sergii Kharchenko/NurPhoto
نشست چهارجانبه وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و اوکراین که قرار بود امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت/ ۲۳ آوریل) در لندن با هدف بررسی راهکارهای پایان جنگ در اوکراین برگزار شود، به دنبال انصراف مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا از سفر به پایتخت بریتانیا، به تعویق افتاد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه گفتوگوها قرار بود در سطح مقامات عالیرتبه برگزار شود و حضور آندریه سیبیگا، وزیر خارجه اوکراین هم در لندن قطعی شده بود. با این حال، وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که مارکو روبیو در نشست حاضر نخواهد شد. همچنین، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهوری آمریکا هم از حضور در گفتوگوها انصراف داد و کیت کیلواگ بهعنوان نماینده واشنگتن در مذاکرات معرفی شد.
در همین حال، رسانههای آمریکایی از جمله وبسایت اکسيوس و روزنامه واشنگتنپست گزارش دادهاند که ایالات متحده در آستانه این نشست قصد داشت طرحی را ارائه کند که بر اساس آن، کنترل روسیه بر مناطق اشغالی در شرق و جنوب اوکراین، به طور غیررسمی به رسمیت شناخته شود.
بر پایه این طرح، بخشهایی از منطقه خارکیف که در اختیار نیروهای روسیه است به اوکراین بازگردانده خواهد شد و واشنگتن هم در ازای این امتیاز، تحریمهای اعمالشده علیه روسیه از سال ۲۰۱۴ را لغو خواهد کرد.
همچنین نیروگاه اتمی زاپوریژیا، با حفظ مالکیت اوکراین، تحت مدیریت ایالات متحده قرار میگیرد و برق آن میان روسیه و اوکراین تقسیم خواهد شد.
همچنین، منابع مطلع به واشنگتنپست گفتهاند که آمریکا قصد دارد در قالب توافق صلح، از دولت اوکراین بخواهد حاکمیت روسیه بر شبهجزیره کریمه را به رسمیت بشناسد؛ پیشنهادی که با واکنش تند ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین مواجه شده است.
ولودیمیر زلنسکی روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد:
هرگونه توافقی که به رسمیت شناختن تمامیت ارضی روسیه در کریمه را شامل شود، از سوی اوکراین پذیرفته نخواهد شد.
در سوی دیگر، روزنامه فایننشالتایمز گزارش داده که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ، آمادگی کشورش را برای پایان مخاصمه بر اساس خطوط فعلی درگیری اعلام کرده است. این پیشنهاد مشروط به پذیرش خواستههای اصلی کرملین از سوی ایالات متحده است که مهمترین آنها عبارتند از شناسایی مالکیت روسیه بر کریمه و تضمین عدم پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو).
نظرها
نظری وجود ندارد.