ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رکوردشکنی تورم در فروردین ۱۴۰۴؛ هشدار درباره رسیدن تورم سالانه به ۵۰ درصد

روند فعلی تورم در ایران نشان‌دهنده بحران معیشتی جدی است. اگرچه کاهش موقت نرخ ارز ممکن است کمی از التهاب بازار بکاهد، اما بدون تغییرات اساسی در رویکردهای سیاسی و اقتصادی، تورم در پایان سال می‌تواند به ۵۰ درصد برسد. این وضعیت به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد و کارگران فاجعه‌باراست.

براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، تورم ماهانه در فروردین امسال به ۳,۹ درصد و تورم سالانه به ۳۳,۲ درصد رسیده است.

از بهمن‌ماه تا کنون تورم ماهانه بالای ۳ درصد و حتی ۴ درصد ثبت شده است که به‌گفته «اکو ایران» بر این اساس «وضعیت تورم وارد محدوده خطر شده است». رسیدن تورم سالانه فروردین امسال بالاترین نرخ در ۶ ماه اخیر محسوب می‌شود.

تورم سالانه نشان‌دهنده افزایش قیمت کالاها و خدمات در طول یک سال گذشته و یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی برای سنجش قدرت خرید مردم و وضعیت معیشتی خانوارهاست.

برخی از کارشناس‌های اقتصادی معتقدند که افزایش تورم در ماه‌های اخیر بیشتر به‌دلیل افزایش نرخ ارز بوده و با توجه به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا و کاهش نرخ دلار در این مدت، انتظار می‌رود چنان‌چه فضای مذاکرات مثبت باشد تورم کاهش پیدا کند. اما اگر روند مذاکرات مثبت نباشد تورم سالانه می‌تواند به ۵۰ درصد برسد.

یکی دیگر از شاخص‌های مهم برای بررسی روند افزایش قیمت‌ها، نرخ تورم نقطه به نقطه است که افزایش قیمت یک سبد یکسان از کالا و خدمات را در پایان هر ماه، نسبت به ماه مشابه سال قبل اندازه‌گیری می‌کند.

براساس داده‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین‌ماه امسال به ۳۸,۹ درصد رسید در حالی‌که در ماه قبل از آن ۳۷,۱ درصد و در فروردین سال گذشته، ۳۰,۹ درصد ثبت شده بود. به عبارت دیگر، مردم یک سبد مشخص از کالا و خدمات را در فروردین‌ امسال، ۳۸,۹ درصد گران‌تر از فروردین‌ سال گذشته خریداری کردند.

نرخ تورم نقطه به نقطه در فروردین‌ماه امسال نیز رکورد ۱۶ ماهه پس از آذر ۱۴۰۲ را شکست.

بدین ترتیب فشار مداوم تورم موجب شده تا وضعیت معیشتی اقشار کم‌درآمد بدتر و بدتر شود و بسیاری از کارگران به وام‌های قرضی متوسل و در دام چرخه فقر گرفتار شوند. همچنین هزینه‌های درمان، مسافرت و حتی تغذیه مناسب برای خانواده‌های کم‌درآمد عملاً حذف شده است. 

سعید فتاحی، مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی رسمی کارگران، با اشاره به شکاف عمیق بین دستمزد و هزینه‌های زندگی و بیان این‌که «تورم ماه‌های اخیر افزایش حقوق ۱۴۰۴ را خنثی کرد»، گفت:

حقوق کارگران بر اساس تورم واقعی محاسبه نمی‌شود. تورم همیشه جلوتر از افزایش دستمزدها دویده و این افزایش‌ها فقط روی کاغذ مؤثرند.

فتاحی افزود:

واقعیت‌های این مشکلات را هیچ کدام از مسئولان ندیده‌اند تا بتوانند یا بخواهند کاری بکنند و متأسفانه این پدیده همچنان رو به افزایش است.

علی محمد دهقانی، دبیر اجرایی نهاد رسمی خانه کارگر یزد نیز در این‌باره گفت:

حتی ۴۵ درصد افزایش مزد نتوانسته گره‌گشای مشکلات معیشتی کارگران باشد و وضع زندگی آن‌ها را بهبود بخشد. بدون تردید، کارگران از نظر معیشتی مشکل جدی دارند و تأمین هزینه‌های یومیه زندگی، دغدغه‌ جدی آن‌هاست.

روز گذشته، سه‌شنبه ۲ اردیبهشت، کارگروه بازنشستگان کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در آستانه روز جهانی کارگر و هفته معلم در بیانیه‌ای با اشاره به نوسانات ارز و کاهش ارزش پول ملی و اوضاع اقتصادی کشور، خواهان افزایش حقوق و مستمری‌ها متناسب با نرخ واقعی تورم و سبد معیشت خانوار و نه بر پایه‌ی آمارهای رسمی، شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.