سازمان ملل خواستار «حداکثر خویشتنداری» پاکستان و هند شد
پس از یک حمله مرگبار در منطقه مناقشهبرانگیز کشمیر، تنشها بین هند و پاکستان افزایش یافته است. هر دو کشور دست به اقدامات تنبیهی متقابل علیه یکدیگر زدند. سازمان ملل خواستار کاهش تنشها شد.

سربازان هندی در شهر سرینگر پس از حمله مرگبار به غیرنظامیان در کشمیر ـ ۲۴ آوریل ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
پس از حملهای در منطقه کشمیر که به کشته شدن ۲۶ نفر انجامید، سازمان ملل متحد خواستار خویشتنداری هند و پاکستان شد.
در پی تنشهای شدید دیپلماتیک بین دو کشور، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در نیویورک گفت:
ما از هر دو دولت میخواهیم حداکثر خویشتنداری را بهکار گیرند و اطمینان حاصل کنند که وضعیت و تحولاتی که شاهد آن بودهایم، بیشتر از این وخیم نشود.
او تأکید کرد که تمام مشکلات بین پاکستان و هند باید «بهشکل مسالمتآمیز» حل شوند.
با این حال، تاکنون نشانهای از این رویکرد دیده نمیشود. گزارشها حاکی از آن است که شب گذشته، پنجشنبه ۴ اردیبهشت / ۲۴ آوریل، درگیری مسلحانهای بین سربازان هندی و پاکستانی در کشمیر رخ داده است.
سید اشفاق گیلانی، مقام دولتی در بخش تحت کنترل پاکستان کشمیر به خبرگزاری فرانسه گفت که تیراندازی در دره لیپا در خط کنترل بین دو کشور در کشمیر صورت گرفته است. او افزود که غیرنظامیان هدف این تیراندازیها قرار نگرفتهاند و «زندگی بهحالت عادی ادامه دارد و مدرسهها باز هستند».
مهاجمان ۲۶ نفر را در کشمیر کشتند
منشأ این تنشها حملهای در منطقه گردشگری پهلگام بود که حدود ۹۰ کیلومتر از شهر سرینگر فاصله دارد. روز سهشنبه ۲ اردیبهشت / ۲۲ آوریل، مهاجمان مسلح در یک چمنزار کوهستانی در این منطقه ۲۶ نفر را به قتل رساندند و دستکم ۱۷ نفر را زخمی کردند. این مرگبارترین حمله در کشمیر در بیش از ۲۰ سال گذشته بود.
بر اساس گزارش رسانههای هندی، گروه اسلامگرای «جبهه مقاومت» (TRF) مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است. این ادعا هنوز بهشکل رسمی تأیید نشده است.
«جبهه مقاومت» یک گروه انشعابی از سازمان اسلامگرای «لشکر طیبه» است که در خاک پاکستان فعالیت میکند. این گروه مسئول حملات متعددی است؛ از جمله حملات سال ۲۰۰۸ در بمبئی که در آن نزدیک به ۱۷۰ نفر کشته شدند.
هند پاکستان را به حمایت از تروریسم متهم میکند
مقامات هندی پاکستان را مسئول این حمله دانسته و این کشور را به حمایت از «تروریسم فرامرزی» در کشمیر متهم کردهاند. دولت هند در واکنش به این حمله چندین اقدام تنبیهی را تصویب کرد. از جمله دستور اخراج تمام اتباع پاکستانی صادر شد. وزارت امور خارجه در دهلی نو همچنین اعلام کرد که مهمترین گذرگاه مرزی مشترک بسته خواهد شد و توافقنامهای درباره تقسیم منابع آب چندین رودخانه هیمالیا بهحالت تعلیق درآمد.
در پاسخ، دولت پاکستان اعلام کرد هرگونه تلاش هند برای بهخطر انداختن منابع آب پاکستان از طریق تعلیق توافقنامه آب رودخانه سند در کشمیر، بهعنوان «اقدام جنگی» تلقی خواهد شد. پاکستان پیش از این دیپلماتهای هندی را اخراج کرده و تعلیق تجارت با هند را اعلام کرده بود.
منطقه هیمالیایی کشمیر که اکثریت ساکنان آن مسلمان هستند، از زمان استقلال هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷ تقسیم شده است. هر دو کشور ادعای مالکیت کامل این منطقه را دارند و تاکنون دو جنگ برای کنترل این منطقه کوهستانی انجام دادهاند.
گروههای شورشی از سال ۱۹۸۹ در کشمیر تحت کنترل هند به مبارزه مسلحانه پرداختهاند و خواستار استقلال یا الحاق به پاکستان هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.