ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جانشین احتمالی محمود عباس منصوب شد

کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین حسین الشیخ را به‌عنوان معاون محمود عباس تعیین کرد. احتمالاً او جانشین عباس خواهد شد. الشیخ روابط نزدیکی با اسرائیل دارد.

محمود عباس که از سال ۲۰۰۴ رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین را برعهده دارد، حسین الشیخ، از نزدیکان مورد اعتماد خود را به‌عنوان معاون منصوب کرد. این انتصاب، الشیخ را به‌عنوان جانشین احتمالی این رهبر ۸۹ ساله مطرح می‌کند. 

خبرگزاری فلسطینی «وفا»، اعلام کرد که کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (PLO ـ ساف) حسین الشیخ را به‌عنوان معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تعیین کرد.

با این تصمیم، الشیخ، هم معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و هم معاون رهبر سازمان آزادی‌بخش فلسطین خواهد بود. حماس در سازمان آزادی‌بخش فلسطین که مجموعه‌ای از گروه‌های سیاسی فلسطینی است، حضور ندارد. 

حسین الشیخ چهره‌ای عمل‌گرا با روابط نزدیک با اسرائیل شناخته می‌شود و برخی او را اصلاح‌طلبی بالقوه می‌دانند. او پیش از این، نماینده اصلی تشکیلات خودگردان در ارتباط با دولت اسرائیل و فرستاده عباس در دیدار با مقامات کشورهای مهم بوده است.

الشیخ همچنین عضو قدیمی جنبش الفتح، مهم‌ترین جناح سازمان آزادی‌بخش فلسطین است. 

او در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بیش از ۱۰ سال را در زندان‌های اسرائیل گذراند و در این مدت زبان عبری را آموخت. در سال ۲۰۲۲، الشیخ به‌عنوان دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و رئیس بخش مذاکرات منصوب شد.

محمود عباس به‌تازگی او را به ریاست بخش نمایندگی‌های دیپلماتیک فلسطین در خارج از کشور گماشت. 

عربستان سعودی انتصاب الشیخ را «گام اصلاحی مهم» ارزیابی و از آن استقبال کرد.

بسیاری از حامیان مالی بین‌المللی تشکیلات خودگردان فلسطین، ادامه کمک‌های خود را منوط به انجام اصلاحات سیاسی و نهادی کرده‌اند. 

سمت معاونت رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تنها چند روز پیش و پس از تصویب پیشنهاد مربوطه در شورای مرکزی این سازمان ایجاد شد. در صورت فوت محمود عباس، الشیخ می‌تواند بدون نیاز به انتخابات جدید، جانشین او شود. 

آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری فلسطین در سال ۲۰۰۵ برگزار شد و انتخابات پارلمان نیز یک سال بعد با پیروزی حماس به پایان رسید.

با وجود وعده‌های مکرر، برگزاری انتخابات جدید به‌دلیل اختلافات مداوم بین جنبش الفتح به رهبری عباس و حماس در غزه، محقق نشده است. 

تشکیلات خودگردان تحت رهبری عباس تنها بر بخش‌هایی از کرانه باختری که تحت اشغال اسرائیل است، حکومت می‌کند و در برابر تصمیمات نظامی اسرائیل و گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین، عملاً ناتوان است. 

محمود عباس اخیراً در سخنان تندی از حماس انتقاد کرده و گفته بود این گروه باید گروگان‌های اسرائیلی را آزاد کند تا بهانه‌ای به‌دست اسرائیل ندهد و جنگ غزه پایان یابد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.