ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کشف یک گور دسته‌جمعی در حومه دمشق با‌ برآورد ۱۰۰ هزار جسد مدفون

در سوریه، جایی که مأموران حکومت بشار اسد حتی تا دقایقی پیش از سقوط دست از شکنجه و کشتار برنداشتند، اکنون گورهای دسته‌جمعی دری به جنایات حاکمان در بیش از پنج دهه دیکتاتوری می‌گشایند.

به‌دنبال سقوط حکومت بشار اسد فعالان از کشف گورهای دسته‌جمعی در سراسر سوریه خبر می‌دهند. طبق آخرین گزارش‌ها بقایای ده‌ها هزار جسد در یک گور دسته‌جمعی در حومه دمشق، پایتخت یافت شده است و برآورد می‌شود حداقل ۱۰۰ هزار جسد در این گور دفن شده باشند. این محل در منطقه قطیفه، ۴۰ کیلومتری شمال پایتخت واقع شده و تنها یکی از چندین گور جمعی شناسایی‌شده در سراسر کشور پس از فروپاشی حکومت چند دهه‌ای خانواده اسد است.

۱۲ گور جمعی دیگر نیز در جنوب سوریه کشف شده. در یکی از این گورها، ۲۲ جسد، شامل جسد مردان، زن‌ها و کودکان با علامت شکنجه بر بدنشان و اعدام مشاهده شده است.

اوغور امید اونغور، استاد مطالعات نسل‌کشی در دانشگاه آمستردام در مصاحبه‌ای با شبکه الجزیره گفت که کشف گور جمعی متمرکز در قطیفه «بازتابی از ماشین کشتار رژیم اسد» است.

او گفت: «مقیاس واقعی تعداد گورهای جمعی که در آنجا وجود دارد فقط در آرشیوهای رژیم اسد قابل یافتن است، به همین دلیل بسیار مهم است که این گورها به صورت حرفه‌ای رسیدگی شوند و مردم به آن‌ها دستبرد نزنند.»

اونغور گفت که ایجاد یک مخزن DNA از خانواده‌هایی که بستگانشان مفقود شده‌اند، می‌تواند به تطبیق بقایا با یک نام کمک کند و به کسانی که هنوز در جست‌وجوی عزیزانشان هستند، این امکان را بدهد که پرونده را ببندند.

این استاد از معدود اساتید دانشگاه است که ویدئوها و شواهد دیگری از منابع ناشناس دریافت کرده است که بخشی از یک تحقیق یک‌ساله درباره مکان‌های دفن یا همان گورهای دسته‌جمعی‌ست.

طبق گزارش الجزیره معاذ مصطفی، رئیس سازمان «نیروی ویژه فوری»، سازمانی برای دفاع از حقوق سوری‌ها که در ایالات متحده آمریکا مستقر است، برآورد کرده است که تعداد اجساد در این مکان ممکن است بیش از ۱۰۰ هزار نفر باشد. او اکنون در دمشق به‌سر می‌برد.

معاذ مصطفی به خبرگزاری رویترز گفت که محل دفن اجساد که در منطقه قطیفه کشف شده است یکی از پنج گور جمعی‌ست که او در طول سال‌ها شناسایی کرده است. او افزود با فرض محافظه‌کارانه‌ترین برآورد، ۱۰۰ هزار نفر در این گور مدفون شده‌اند. او همچنین تأکید کرد گورهای جمعی بیشتری وجود دارند که علاوه بر قربانیان سوری، شامل اتباع خارجی نیز می‌شوند.

چند نفر با لباس مخصوص و صورت‌های پوشیده در یک فضای آزاد کیسه‌های حاوی جسد را حمل می‌کنند
تیم‌های دفاع مدنی سوریه (کلاه سفیدها) در حال کار بر روی یک گور جمعی هستند شامل بقایای اجسادی که گمان می‌رود متعلق به غیرنظامیانی باشد که به‌دست رژیم برکنارشده بشار اسد کشته شده‌اند. منطقه پل بغداد در حومه پایتخت دمشق، سوریه - تاریخ عکس ۱۷ دسامبر ۲۰۲۴ (عکس از امین سنسار / آناتولی از طریق خبرگزاری فرانسه).

برآورد می‌شود که صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ تاکنون، زمانی که سرکوب اعتراضات علیه حکومت اسد به یک جنگ داخلی تمام‌عیار تبدیل شد، کشته شده باشند.

الجزیره می‌گوید اطلاعات نیروی هوایی سوریه اجساد را از بیمارستان‌ها یعنی جایی که پس از کشته‌شدن در زندان، جمع‌آوری می‌شدند، به گورهای جمعی انتقال می‌داده است و این گورها اسرار ۵۴ سال دیکتاتوری، شکنجه و استبداد را در خود دارند.

هفته گذشته، سازمان دیده‌بان حقوق بشر از محله تضامن در جنوب دمشق بازدید کرد. در این محله بقایای انسانی با رد اعدام بر بدن‌ها یافت شد. این سازمان مستقر در نیویورک از مقام‌های انتقالی سوریه خواسته تا شواهد فیزیکی یافت‌شده در سراسر کشور را حفظ کنند.

احمد الشرع (ابومحمد الجولانی)، فرمانده کل دولت جدید حاکم بر سوریه به الجزیره گفته است کسانی که علیه مردم سوریه جرم مرتکب شده‌اند یا به بشار اسد در ارتکاب این جنایات کمک کرده‌اند، محاکمه خواهند شد. او وعده «تحقق عدالت برای مردم» را داده و گفته که حاکمان جدید در حال جمع‌آوری شواهدند و سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی را به کمک در مستندسازی جنایات رژیم اسد دعوت کرده است.

روز دوشنبه بشار اسد اولین بیانیه خود پس از برکناری‌اش را منتشر کرد و گفت که او پس از سقوط دمشق به روسیه فرار کرده است. او رهبران جدید کشور را به عنوان «تروریست» محکوم کرد.

اسد بارها به این بهانه که مخالفان او «افراط‌گرا» هستند، نقض حقوق بشر در رژیم سوریه را انکار کرده است.

بشار اسد و پدرش حافظ اسد، که پیش از او رئیس‌جمهوری سوریه بود و در سال ۲۰۰۰ مُرد، به کشتن صدها هزار نفر از طریق اعدام‌های فراقضایی، از جمله در سیستم زندان‌های بدنام کشور متهم‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.