«تلفات سنگین» طالبان در پنجشیر؛ امرالله صالح خواهان دخالت سازمان ملل شد
سخنگوی نیروهای «مقاومت دوم» از کشتهشدن نزدیک به ۶۰۰ نیروی طالبان در پنجشیر خبر داد. طالبان هم مدعی شد چهار ولسوالی این ولایت را تصرف کرده است. درگیریها در دره پنجشیر ادامه دارد. معاون رئيس جمهوری پیشین افغانستان از سازمان ملل خواست برای جلوگیری از قتل عام غیرنظامیان و رسیدن به یک راه حل سیاسی دخالت کند.
آخرین گزارشها از ادامه درگیری شدید میان طالبان و مخالفان در دره پنجشیر خبر میدهند. ولایت پنجشیر آخرین ولایتیست که هنوز به تصرف طالبان درنیامده است.
گروه تروریستی طالبان که بر افغانستان مسلط شده است و نیروهای مخالف موسوم به «مقاومت دوم» که تحت رهبری احمد مسعود قرار دارند، هر دو ادعا کردند که در درگیریهای نظامی پنجشیر دست بالا را دارند.
بلال کریمی، سخنگوی طالبان روز شنبه مدعی تصرف چهار ولسوالی از هفت ولسوالی ولایت پنجشیر شد.
او در توییتر نوشت: «مجاهدین (جهادگران طالبان) در حال پیشروی به سمت مرکز ولایت هستند».
یک منبع طالبان اما در گفتگو با شبکه الجزیره اعتراف کرده که مینگذاری در مسیر پیشروی طالبان به کندشدن حملات طالبان در پنجشیر منجر شده است.
از سوی مقابل جبهه مقاومت دوم اعلام کرد «هزاران تروریست» را در گردنه خواک، در ورودی دره پنجشیر محاصره کرده و طالبان خودروها و تجهیزات خود را در منطقه دشت ریوت رها کرده اند.
فهیم دشتی، سخنگوی جبهه مقاومت از ادامه «درگیریهای سنگین» خبر داد و در توییتی مدعی شد نیروهای مقاومت نزدیک به ۶۰۰ تن از نیروهای طالبان را کشتهاند و بیش هزار طالب تسلیم یا اسیر شدهاند.
حساب توییتر منتسب به نیروهای مخالف همچنین میگوید علاوه بر نیروهای طالبان، نیروهای داعش پاکستان و القاعده نیز در جنگ علیه پنجشیر حضور دارند.
محاصره پنجشیر - فاجعه انسانی در حال وقوع است
امرالله صالح، معاون رئیس جمهوری پیشین افغانستان که به مقاومت دوم پیوسته است، روز یکشنبه در نامهای به سازمان ملل متحد از این نهاد خواست با توجه به بحران انسانی جاری در پنجشیر، تلاش خود را برای جلوگیری از حملات طالبان به این منطقه بهکار گیرد. او هشدار داد طالبان با محاصره اقتصادی و تحمیل خاموشی و قطعی مخابرات و اینترنت بر ولایت پنجشیر و سه ولسوالی در ولایت بغلان، بحران انسانی گستردهای را ایجاد کردهاند.
صالح در این نامه از سازمان ملل و جامعه بینالمللی خواسته طالبان را به مذاکره برای رسیدن به یک راه حل سیاسی تشویق کنند تا به گفته او از نجات بالغ بر ۲۵۰هزار نفر از ساکنان محلی و ۱۰ هزار آواره غیرنظامی که پس از سقوط کابل و شهرهای بزرگ وارد پنجشیر شدهاند، اطمینان حاصل شود. صالح هشدار داد اگر به این وضعیت توجه نشود، «یک فاجعه حقوق بشری و انسانی بزرگ از جمله گرسنگی، کشتار جمعی و حتی نسل کشی اتفاق خواهد افتاد».
همزمان احمد مسعود، فرمانده مخالفان در فیسبوک نوشت نیروهای وفادار به او همچنان در پنجشیر مقاومت خواهند کرد. او در نوشته خود به تظاهرات زنان در هرات اشاره کرد و گفت: «مبارزه، در پنجشیر که تاکنون قوی ایستاده است و مبازره خواهران هراتی شریف ما که شجاعانه فریاد حقیقت را بلند کردند، نشان میدهد که مردم از خواستههای خود دست بر نداشته و برای حقیقت میجنگند. آنها خسته نمیشوند و از هیچ تهدیدی نمیترسند».
حمله طالبان به تجمع زنان در کابل
اشاره رهبر نیروهای مخالف طالبان به تظاهرات زنان در روزهای گذشته در هرات و همچنین کابل است که خواستار توجه به حقوق زنان و بازگرداندن حق مشارکت سیاسی به زنان هستند.
تصاویر منتشر شده در شبکه طلوعنیوز و شبکههای اجتماعی از حمله طالبان به تجمع زنان خبر دادند. نیروهای طالبان روز شنبه تظاهرات زنان در کابل را با ضرب و شتم و پرتاب گاز اشکآور بههم زدند. به گفته یکی از تظاهرکنندگان طالبان با قنداق اسلحه به سر زنان حاضر در تجمع کوبیدند.
از زمان سقوط کابل تاکنون بسیاری از زنان شاغل از جمله زنان کارمند دولت هنوز به سرکار خود باز نگشتهاند و طالبان به بهانه حفظ امنیت زنان را به خانهها فرستاده است. علاوه بر اشتغال زنان، مسئله تحصیل دختران و زنان نیز هنوز در پرده ابهام قرار دارد و با توجه به سوابق طالبان در ریختن خون حامیان تحصیل زنان و دختران، پیشبینی میشود دولت برخاسته از طالبان مانع تحصیل دختران شود.
هشدار رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا نسبت به وقوع جنگ داخلی و احیای گروههای تروریستی در افغانستان
در این میان یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده آمریکا نسبت به وقوع جنگ داخلی در افغانستان و جانگرفتن تروریسم در این کشور هشدار داد. مسئلهای که ممانعت از آن از سوی دولت پیشین در کاخ سفید، بهعنوان یکی از اهداف و شروط توافق صلح با طالبان مطرح شده بود.
ژنرال مارک میلی، رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا شنبه ۴ سپتامبر در گفتگو با شبکه فاکس نیوز گفت: «برآورد نظامی من این است که به احتمال زیاد شرایط کنونی به سمت یک جنگ داخلی پیش میرود. نمیدانم آیا طالبان قادر به ثبیت قدرت خود و تشکیل دولت خواهد بود یا نه».
مارک میلی در اظهاراتی جالبتوجه به صورت ضمنی نسبت به «خطر» ناتوانی طالبان در تشکیل کابینه هشدار داد و گفت: «اگر آنها نتوانند این کار را انجام دهند، این امر به نوبه خود به بازسازی القاعده یا رشد داعش و دیگر گروههای تروریستی بیشمار در سه سال آینده منجر خواهد شد».
به گفته یک منبع طالبان اعلام کابینه جدید به هفته آینده موکول شده است. مقامهای طالبان مدام وعده تشکیل یک دولت فراگیر را میدهند. روز شنبه نیز اخباری منبی بر بازگشت «زندگی عادی» به کابل از جمله بازگشایی فرودگاه کابل و یک صرافی منتشر شد.
قرار است سازمان ملل ۱۳ سپتامبر یک کنفرانس بینالمللی را برای جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی ناشی از نابودی اقتصاد افغانستان و گسترش گرسنگی در این کشور، برگزار کند. قدرتهای غربی کمکهای مالی به افغانستان را به تعهد عملی طالبان به رعایت حقوق بشر منوط کردهاند. حقوقی که از منظر رهبران طالبان تعاریف متفاوتی دارد.
در میانه بروز اختلافها میان رهبران طالبان بر سر تشکیل دولت، مقام ارشد اطلاعاتی پاکستان به کابل سفر کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.