ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

با تشدید بحران انسانی در غزه حملات اسرائیل شدیدتر می‌شود

پس از این‌که تلاش‌های دیپلماتیک برای ایجاد آتش‌بس به‌منظور خروج شهروندان خارجی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه شکست خورد، نیروهای اسرائیلی به بمباران این منطقه تحت محاصره ادامه می‌دهند.

در دهمین روز جنگ حماس و اسرائیل، ساکنان غزه گفتند که حملات هوایی شبانه اسرائیل شدیدترین حملات هوایی تاکنون بوده است. حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه نیز نزدیک است.

ساکنان غزه گفتند بمباران در طول روز دوشنبه ۲۴ مهر / ۱۶ اکتبر نیز ادامه داشت و بسیاری از ساختمان‌ها با خاک یکسان شدند و افراد زیادی زیر آوار ماندند. مقام‌های اسرائیلی نیز هشدارهای متعددی درباره شلیک موشک‌های حماس به اسرائیل صادر کردند.

تلاش‌های دیپلماتیک برای کمک‌رسانی به این منطقه که از زمان حمله ۱۵ مهر / ۷ اکتبر حماس به اسرائیل خونین‌ترین روزهای خود را می‌گذراند، ناکام مانده است.

در حالی‌که رسانه‌های جهان از جمله رسانه‌های اسرائیل صبح دوشنبه خبر از آتش‌بس در جنوب غزه و باز شدن گذرگاه رفح میان مصر و غزه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه داده بودند، دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد نظامی اسرائیل گفت هیچ طرحی برای آتش‌بس در غزه وجود ندارد. او گفت: «ما به مبارزه خود علیه حماس ادامه می‌دهیم.»

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز گفت: «در حال حاضر هیچ آتش‌بس و کمک‌های بشردوستانه در غزه در ازای خروج شهروندان خارجی‌ وجود ندارد.»

اسرائیل محاصره کامل بر غزه را اعمال کرده و در حال تدارک تهاجم زمینی و ورود به غزه با هدف نابودی حماس است. حماس نیز از زمان حمله برون‌مرزی خود به شلیک موشک به سمت اسرائیل ادامه داده است.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد آژیرهای هشدار در چندین شهر جنوب اسرائیل به صدا درآمد.

مقام‌های غزه می‌گویند در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۴ فلسطینی کشته شدند. حدود ۶۴ درصد از کل کشته‌شدگان زن و کودک هستند و ۳۷ نفر از کادر پزشکی از جمله پزشکان، پرستاران و امدادگران نیز در حملات اسرائیل جان خود را از دست دادند.

تاکنون دست‌کم دو هزار و ۸۱۰ نفر در اثر حملات اسرائیل کشته و حدود ۱۰ هزار نفر زخمی و یک‌هزار نفر نیز ناپدید شده‌اند و گمان می‌رود زیر آوار مانده‌اند.

طبق آخرین آمار، در اسرائیل نیز حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر کشته و سه هزار و ۵۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

همچنین از آغاز جنگ حماس و اسرائیل تاکنون ۱۱ روزنامه‌نگار فلسطینی، یک روزنامه‌نگار اسرائیلی و یک روزنامه‌نگار لبنانی نیز کشته شده‌اند.

در پی کمبود مواد غذایی، سوخت و آب در غزه، صدها تُن کمک از چندین کشور برای ارسال به این منطقه در مصر متوقف و انتقال برخی از شهروندان خارجی از طریق گذرگاه مرزی رفح معوق مانده است.

عزت الرشیق، یکی از مقام‌های حماس به رویترز گفت گزارش‌ها درباره بازشدن گذرگاه رفح یا آتش‌بس موقت «هیچ حقیقت» ندارند.

مصر گفته که گذرگاه رفح به دلیل بمباران اسرائیل در سمت فلسطین غیرقابل استفاده شده است.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید به سی‌ان‌ان گفت که مقام‌های آمریکایی امیدوار بودند گذرگاه رفح در روز دوشنبه باز شود تا برخی افراد بتوانند قبل از حمله زمینی مورد انتظار اسرائیل، غزه را ترک کنند.

ایالات متحده به شهروندان خود در غزه گفته بود که به این گذرگاه بروند. شمار فلسطینی‌ ـ آمریکایی‌های دو تابعیتی در غزه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر برآورد می‌شود.

بسیاری از فلسطینی‌ها و شهروندان خارجی روز دوشنبه با چمدان‌ها و وسایل خود به سمت گذرگاه هجوم آوردند تا بتوانند از مرز مصر عبور کنند. هدیل ابودحود یکی از فلسطینی‌ها به رویترز گفت:

هیچ جای امنی وجود ندارد، حتی وقتی در گذرگاه هستید، می‌ترسید. هیچ جا در غزه امن نیست. هر جا که می‌رویم گلوله‌باران، گلوله‌باران، گریه، فریاد و خون است.

واشنگتن همچنین به‌دنبال آزادی ۱۹۹ نفری است که اسرائیل می‌گوید حماس آن‌ها را گروگان گرفته و به غزه برده است. در میان آن‌ها افراد مسن، زنان، کودکان و خارجی‌ها از جمله آمریکایی‌ها دیده می‌شود.

کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا سفر روز دوشنبه خود به ایالت کلرادو را به تعویق انداخت تا برای نشست‌های امنیت ملی در کاخ سفید بماند و برای مهار درگیری‌ها تلاش ‌کند.

بایدن به اسرائیل کمک‌های تسلیحاتی ارسال و همزمان بر نیاز به تحویل کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی تأکید کرده و از اسرائیل خواسته است که قوانین جنگی را در واکنش به حملات حماس رعایت کند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بمباران سنگین

در شمال غزه، منطقه‌ای که اسرائیل می‌گوید نیروهای حماس در شبکه‌ای از تونل‌ها پنهان شده‌اند، مردم گفتند هواپیماهای اسرائیلی مناطق اطراف یک بیمارستان را در بامداد روز دوشنبه بمباران کردند. خانه‌ها آسیب دیدند و صدها نفر مجبور شدند به بیمارستان تحت کنترل هلال احمر پناه ببرند.

مقام‌های بهداشتی نیز اعلام کردند که هواپیماهای اسرائیلی سه دفتر خدمات اورژانس مدنی و آمبولانس در شهر غزه را بمباران کردند که در نتیجه آن پنج نفر کشته و خدمات امدادی فلج شدند.

اسرائیل به اهالی غزه گفته است که مناطق مرکزی و شمال غزه را تخلیه کنند. صدها هزار نفر چنین کرده‌اند اما حماس به مردم گفته است که پیام اسرائیل را نادیده بگیرند.

مقام‌های غزه گفتند در حمله هوایی اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه پنج نفر کشته و ۱۵ نفر زخمی شدند. به‌گفته آن‌ها، حمله به یک ساختمان چند طبقه صورت گرفت و ساکنان هشداری به روال کار ارتش اسرائیل برای تخلیه دریافت نکردند. این شهر در نزدیکی مرز غزه با مصر قرار دارد، جایی که شمار زیادی از مردم به امید اجازه عبور گرد آمده‌اند.

رویترز نوشته است صدها نفر در میان آوار ساختمان‌های فروریخته مانده‌ بودند و امدادگران و ساکنان در حال برداشتن آوارها بودند و گاهی کودکانی را که به سختی نفس می‌کشیدند از زیر آوار بیرون می‌کشیدند.

عابد ربایا، یکی از ساکنان این ساختمان، گفت: «ما در داخل خانه بودیم که جسدهایی را که به هوا پرتاب می‌شدند دیدیم؛ جسدهای کودکانی که هیچ ربطی به جنگ ندارند.»

دفتر بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) بامداد روز دوشنبه اعلام کرد که انتظار می‌رود ذخایر سوخت برای ژنراتورهای برق در تمام بیمارستان‌های سراسر نوار غزه تنها حدود ۲۴ ساعت دیگر وجود داشته باشد و هزاران بیمار در معرض خطر قرار دارند.

سازمان ملل می‌گوید بیش از یک میلیون نفر - تقریباً نیمی از جمعیت غزه - در داخل غزه آواره شده‌اند.

غزه برای پنجمین روز متوالی برق ندارد و خدمات اولیه حیاتی از جمله بیمارستان و بهداشت و آب در مرز فروپاشی قرار دارند. مردم آب شور چاه‌های کشاورزی را مصرف می‌کنند و این مسئله نگرانی‌ها در مورد شیوع بیماری‌های مختلف را افزایش داده است.

ایران: گسترش جنگ به مرحله اجتناب‌ناپذیر نزدیک می‌شود

همزمان با ورود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به اسرائیل در روز دوشنبه، ایران گفت که ایالات متحده باید به‌دلیل نقش خود در درگیری‌ها پاسخگو باشد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت امروز با همتایان خود در مالزی، تونس و پاکستان گفت‌وگو و «بر ضرورت توقف فوری کشتار و جنایت‌های جنگی در غزه و ارسال سریع کمک‌های انسان‌دوستانه به این منطقه» تأکید کرده است.

امیرعبداللهیان افزود: «تصریح کردم زمان برای راه‌ حل‌های سیاسی رو به پایان است و گسترش احتمالی جنگ در دیگر جبهه‌ها به مرحله اجتناب‌ناپذیر نزدیک می‌شود.»

دفتر ریاست جمهوری ترکیه نیز روز دوشنبه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور با سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم ایران تلفنی گفت‌وگو کرد و در این تماس به «مناقشه اسرائیل و فلسطین، تنش فزاینده در منطقه و اقداماتی که باید برای حل این مشکل انجام شود»، پرداخت.

اردوغان بر «پایان فوری درگیری‌ها» تأکیده کرد و گفت: «ترکیه تلاش‌های فشرده‌ای را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه انجام می‌دهد.»

به‌گفته دفتر ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان در ادامه با تأکید بر این‌که باید از اقداماتی که سبب افزایش تنش‌ها می‌شود، پرهیز کرد، افزوده است: «گام‌های مثبت متقابل می‌تواند منجر به راه حلی پایدار برای مسئله اسرائیل و فلسطین شود.»

هشدار نتانیاهو به ایران و حزب‌الله لبنان

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه در سخنرانی خود در پارلمان این کشور (کنست) گفت جهان باید برای شکست حماس متحد شود. او افزود «این جنگ، جنگ شما هم هست».

او با بیان این‌که اسرائیل اجازه می‌دهد کمک‌ها به غزه برسد، گفت: «ما در حال انجام تمامی مقدمات جنگ در جنوب و سراسر کشور هستیم. اما بدون ارائه جدول زمانی برای زمان انجام آن.» نتانیاهو به ایران و حزب‌الله لبنان هشدار داد که «اراده ما را نیازمایید». او گفت: «اشتباه‌های مشابه را مرتکب نشوید، صرفاً به این دلیل که هزینه‌ای که این بار خواهید پرداخت بسیار بیشتر خواهد بود».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • طاهر

    امیرعبداللهیان افزود: «تصریح کردم زمان برای راه‌ حل‌های سیاسی رو به پایان است و گسترش احتمالی جنگ در دیگر جبهه‌ها به مرحله اجتناب‌ناپذیر نزدیک می‌شود حالا اگر مدودف تهدید میکرد و کسی توجهی نمیکرد یه حرفی؛ ولی این امیر عبداللهیان اخه چی میگه؛ این را زمانی که بزور چپونده بودند پیش ظریف کسی تحملش نکرد و انداختندش بیرون؛ حالا از بلینکن تقلید میکنه و خودش را در حد اون میبینه؛ راه افتاده این کشور و اون کشور. امریکا بزرگترین قدرت مالی ونظامی دنیاست اونوقت ما فرای تامین دارو غذا بقول خودشون با مشکل مواجه هستیم و در سطح جامعه هم میبینیم که به بیچارگی افتادیم. چه ربطی به امیرعبداللهیان داره که با این وضع اقتصادی مملکت هر روز به همراه یکعده به اصطلاح دیپلمات تو یک کشور باشند و ادای وزیر خارجه امریکا را بیاورند؟ ما در حد امریکا هستیم؟ هزینه این هیئت های دپیلماتیک در هر روز چقدر تمام میشه و تواین اوضاع فلاکتبار با چه دلیلی توجیه میشه هتلش ایاب وذهابش تامین امنیتش لباس وپوشاک و.... که همه در حد بالا باید باشه چقدر میشه؟ چقدر دولت محرومان از رئیس جمهور و وزرا از اول این دولت تابحال از جیب محرومان تا اینجا خرج کردند تا تا حالا؟ ایا امیر عبداللهیان میتونه تصریح کنه؟ اگر تصریح کنه میتونه از تصریحش دفاع کنه؟ انوقت چقدر باید هزینه بدهیم برای این دفاع و نتیجه چه خواهد بود؟