ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روز سیزدهم جنگ اسرائیل و غزه: وعده کمک‌های بین‌المللی زیر بمباران مداوم شبانه

گفته می‌شود تعدادی کامیون حامل کمک‌های بین‌المللی احتمالا روز جمعه وارد غزه خواهد شد. اسرائیل گفته اهالی شمال غزه اگر کمک می‌خواهند به جنوب این منطقه بروند. نخست‌وزیر بریتانیا پس از پایان سفر بایدن راهی اسرائیل شد تا با نتانیاهو اعلام همبستگی کند.

سیزدهمین روز جنگ اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه در حالی آغاز شد که پیش از نیمه‌شب خبرهایی از توافق برای رساندن کمک‌های بین‌المللی به نوار محاصره شده غزه منتشر گردیده بود. خبری که گفته شد ناشی از توافق جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر پس از مشورت با کابینه جنگ اسرائیل بود.

اما این خبر نسبتاً امیدبخش برای ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی محصور در غزه با تداوم حمله‌های هوایی اسرائیل در طول شب رنگ باخت. در حمله هوایی اسرائیل به جنوب غزه در نزدیکی رفح دست کم ۳۰ نفر کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند.

اسرائیل بامداد پنجشنبه مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان را هم هدف قرار داد که در نتیجه آن حداقل دو نفر زخمی شدند.

دستکم پنج فلسطینی هم در حمله‌های اسرائیل در کرانه باختری کشته شدند. نیروهای اسرائیلی دست کم به دو شهر در کرانه باختری هم یورش بردند و مظنونان به عضویت در حماس یا همکاری با این گروه را دستگیر کردند.

اما در کرانه باختری شب گذشته تنها نیروهای امنیتی اسرائیل مشغول عملیات نبودند. پلیس و دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان هم به شدت مشغول مقابله با معترضان فلسطینی بود که خواسته‌شان برکناری محمود عباس است. نیروهای امنیتی فلسطین در رام الله به سمت معترضانی که سنگ پرتاب می‌کردند و علیه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان شعار می‌دادند، گاز اشک آور و نارنجک‌های صوتی پرتاب کردند.

در آمریکا، صدای مخالفان جنگ اندکی بلند‌تر شده است. حدود ۳۰۰ معترض از سازمان حقوق بشر «صدای یهودی برای صلح» که خواستار آتش‌بس در غزه هستند، پس از اشغال یکی از بلوک‌های ساختمان کنگره ایالات متحده در روز چهارشنبه دستگیر شدند.

تظاهرات جهانی در حمایت از فلسطین در بخش‌های دیگر دنیا هم ادامه دارد. هزاران نفر در فیلیپین تجمع کردند و تظاهرکنندگان در نزدیکی سفارت آمریکا در لبنان با پلیس درگیر شدند.

تعداد کشته شدگان غزه تا امروز به ۳۴۷۸ نفر رسیده است. ۱۲۰۶۵ نفر هم زخمی شده‌اند. در کرانه باختری ۶۹ نفر کشته و ۱۳۰۰ نفر زخمی شده‌اند. در اسرائیل از آغاز حمله‌های حماس در ۷ اکتبر حداقل ۱۴۰۰ نفر کشته و ۳۸۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

در حالی که ممکن است روز جمعه نخستین کاروان کمک‌های بین‌المللی به صورت محدود به غزه وارد شود، اسرائیل دستور تخلیه جدیدی صادر کرده و به ساکنان غزه گفته است که در امتداد ساحل به سمت جنوب حرکت کنند، جایی که کمک‌های بشردوستانه در دسترس خواهد بود.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا برای دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری این کشور وارد تل آویو شد. سوناک در بدو ورود گفت که برای همبستگی با اسرائیل آمده است. دفتر نخست‌وزیر بریتانیا قبل از راهی شدن سوناک در بیانیه‌ای گفت که گفت‌وگو برای کاهش تنش و البته خروج شهروندان بریتانیایی از غزه و وضعیت اسرای بریتانیایی در دست حماس محور سفر ریشی سوناک خواهد بود.

سفر سوناک یک روز بعد از سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در روز چهارشنبه صورت می‌گیرد. بایدن در سفر چند ساعته‌اش گفت که برای حمایت از اسرائیل از تل آویو بازدید کرد. او در مورد رویداد انفجار در بیمارستان الاهلی در شامگاه سه‌شنبه هم گفت که روایت طرف اسرائیلی را قبول دارد. اسرائیل می‌گوید آن انفجار ناشی از انحراف موشک جهاد اسلامی بوده است. جهاد اسلامی و حماس این موضوع را رد می‌کنند و می‌گویند اسرائیل این بیمارستان را بمباران کرده است.

بایدن پیش از آنکه هواپیمایش اسرائیل را ترک کند به خبرنگاران گفت که اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را گرفته است. این در حالی است که روز چهارشنبه، نماینده آمریکا در سازمان ملل،  قطعنامه شورای امنیت را که خواستار ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بود، وتو کرد. متن پیش‌نویس قطع‌نامه را برزیل تهیه کرده بود. در آن پیش‌نویس خشونت علیه همه غیرنظامیان محکوم شده بود. اما لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده گفت که در متن به اندازه کافی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید نشده است. روسیه و بریتانیا، دو عضو دیگر شورای امنیت به این قطع‌نامه رای ممتنع دادند و بقیه اعضای دائم و غیردائم به آن رای مثبت دادند. البته همان وتوی آمریکا برای کنار رفتن قطع‌نامه کفایت می‌کرد.

در همین فاصله، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، چندین تماس تلفنی با رهبران قطر، امارات و عربستان سعودی داشت. وی در گفت‌وگو با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، خشم خود را از حمله به بیمارستان ابراز کرد و از کمک ۱۰ میلیون دلاری به فلسطینیان خبر داد.

روسیه هم اعلام کرد که ۲۷ تُن کمک‌های بشردوستانه به غزه خواهد رساند.

در حوزه اقتصاد، بازارهای آسیایی در بحبوحه ترس از سرایت بحران اسرائیل و حماس به یک درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه یا یک جنگ تمام عیار سقوط کردند.

هر سه شاخص اصلی وال استریت هم در پایان روز کاری نزولی بود. بر اساس گزارش رویترز، بازار مالی آسیا نیز همین روند را دنبال کرد و بورس‌های هنگ کنگ، توکیو، سیدنی، سئول و سنگاپور بیش از ۱ درصد سقوط کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.