روز هجدهم جنگ: ادامه حملات اسرائیل به غزه، ورود مکرون به اسرائیل
مقامهای وزارت بهداشت غزه گفتهاند که در ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۲۰۰ نفر در حملات اسرائیل به غزه کشته شدهاند. همزمان شمار افراد کشتهشده در کرانه باختری به ۹۶ نفر رسید. امیر قطر خواستار آتشبس فوری شد.
مقامهای وزارت بهداشت غزه صبح سهشنبه ۲ آبان / ۲۴ اکتبر اعلام کردند که حملات هوایی اسرائیل به غزه در ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۲۰۰ نفر قربانی داشته و تنها در حملات شب گذشته ۵۵ نفر در رفح و خان یونس، واقع در جنوب غزه کشته شدهاند.
بهگفته وزارت بهداشت غزه از زمان آغاز بمباران نوار غزه توسط اسرائیل در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر، پنج هزار و ۸۷ نفر کشته و بیش از ۱۸ هزار نفر مجروح شدهاند. در میان کشتهشدگان بیش از دو هزار کودک وجود دارد. به گفته این وزارتخانه، بین یکشنبه تا دوشنبه، ۴۳۶ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدند که ۱۸۲ نفر آنها کودک بودند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، در غزه تقریباً یکهزار و ۵۰۰ نفر زیر آوار ساختمانهای ویرانشده گیر افتادهاند و تیمهای امدادی به دلیل حملات مداوم اسرائیل که تیمهای پزشکی را هدف قرار میدهد، قادر به کمک به همه نیستند. همچنین به دلیل محاصره غزه تیمهای امدادی فاقد تجهیزات مناسباند.
محمد زقوت، مدیرکل بیمارستانهای غزه، به الجزیره گفت ۲۵ آمبولانس به دلیل حملات هوایی اسرائیل از کار افتادهاند و هشت بیمارستان از ۲۴ بیمارستان غزه به دلیل حملات هوایی یا کمبود سوخت و تجهیزات پزشکی عملاً غیرقابل استفادهاند. بیمارستان حمد، یکی از بیمارستانهای اصلی غزه، پس از آنکه هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت از دسترس خارج شد.
شش تن دیگر از کارکنان سازمان ملل در بمباران جنگندههای اسرائیل کشته شدند
در عینحال آژانس امداد و کار سازمان ملل نیز اعلام کرد که شش نفر دیگر از کارکنان این سازمان در بمباران غزه کشته شدند و شمار کشتهشدگان آنها به ۳۵ نفر رسید.
مردم غزه همچنان با گرسنگی و تأمین نیازهای اولیه خود مانند آب سالم و دارو دست و پنجه نرم میکنند. بیش از ۶۰ درصد ساکنان غزه حتی قبل از شروع رویدادهای اخیر به کمک غذایی نیاز داشتند.
دانیال هاگری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز سهشنبه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که که اسرائیل در روز گذشته به بیش از ۴۰۰ هدف از جمله چند مسجد در نوار غزه حمله کرده است. او گفت حماس از این مسجدها بهعنوان مکان دیدارهای خود استفاده میکند.
هاگاری همچنین گفت اسرائیل به «ستاد عملیاتی» حماس حمله کرده و سه تن از مسئولان حماس را کشته است.
بهگزارش روزنامه هاآرتص اسرائیل سخنگوی ارتش این کشور بار دیگر از ساکنان شمال نوار غزه خواست تا به سمت جنوب حرکت کنند و در آنجا بمانند، او گفت: «تلاشهای بشردوستانه قابل توجهی با مصر و ایالات متحده آمریکا در این منطقه در حال انجام است».
هاگاری با تأکید بر اینکه اسرائیل حملات خود را بر قلب شهر غزه و مناطق شمال این نوار متمرکز کرده است، افزود در روزهای اخیر راکتهای کمتری از غزه به سمت اسرائیل شلیک شده است.
الجزیره گزارش داده است که نیروهای اسرائیلی از ۱۵ مهر / ۷ اکتبر در کرانه باختری اشغالی نیز ۹۶ نفر را کشته و حداقل یکهزار و ۸۰۰ نفر را زخمی کردهاند. اسرائیل مدعی است که ۵۰۰ فلسطینی بازداشتشده در کرانه باختری با حماس مرتبط بودند.
ارتش اسرائیل میگوید شب گذشته حداقل ۳۲ نفر دیگر را در کرانه باختری دستگیر کرده که ۱۸ نفر از عوامل حماس و یکی از آنها از اعضای ارشد این گروه بودند.
آزادی دو زن سالمند
شب گذشته حماس پس از مذاکره با مصر و قطر دو زن به نامهای یوشوید لیفشیتز و نوریت کوپر را که به ترتیب ۸۵ و ۷۹ ساله بودند، آزاد کرد. ابوعبیده، سخنگوی حماس روز دوشنبه در بیانیهای در کانال تلگرامی این گروه گفت که اسرا به دلایل انسانی و شرایط بد بهداشتی آزاد شدهاند.
آزادی این دو زن سالمند توسط کمیته بینالمللی صلیب سرخ تأیید شد و آنها از گذرگاه رفح تحویل داده شدند. با این حال همسران این دو زن همچنان در اسارت حماس قرار دارند.
دنیل لیفشیتز نوه یوشوید لیفشیتز روز سهشنبه به خبرگزاری رویترز گفت مادربزرگ و پدربزرگاش «فعالان صلحی بودند که به فلسطینیهای بیمار در نوار غزه کمک میکردند». او گفت آنها همه عمر خود را در راه صلح تلاش کردهاند و در یک دهه اخیر برای انتقال فلسطینیهای بیمار در نوار غزه به بیمارستانهای اسرائیل کمک میکردند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل خواستار آزادی بیقید و شرط همه اسیران در غزه شده است. گروههای حقوق بشری، سازمانهای بینالمللی و خانوادههای افراد اسیر نیز خواستار آزادی فوری آنها شدهاند.
نخستین آزادی گروگانهای حماس روز جمعه گذشته انجام شد و حماس دو زن دارای تابعیت ایالات متحده به نامهای جودیت راعنان و دخترش ناتالی را با میانجیگری قطر آزاد کرد.
الجزیره نوشته است که مردم غزه امیدوارند آزادی دو اسیر سالمند توسط حماس سبب شود که کمکهای بشردوستانه بیشتری به این منطقه محاصرهشده برسد. آنها امیدوارند که اسرائیل نیز با آتشبس موافقت کند.
این در حالی است که اسرائیل حتی پس از آزادی این گروگانها نیز به حملات خود به نوار غزه ادامه داده است.
امیر قطر خواهان آتشبس شد
تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر روز سهشنبه در سخنرانی خود در مراسم گشایش سومین دور از مجلس شورای قطر گفت مردم فلسطین در شرایط سخت فراتر از تصور بهسر میبرند و «سکوت در برابر حمله وحشیانه بیسابقه به غیرنظامیان در نوار غزه جایز نیست».
او گفت: «ما میگوییم [جنگ] بس است، اسرائیل نباید چراغ سبز نامشروط دریافت و اجازه قتل نامحدود پیدا کند و تداوم نادیده گرفتن واقعیت اشغالگران جایز نیست.»
امیر قطر در ادامه تأکید کرد تنها راه تضمین امنیت و ثبات برای دو ملت «تحقق صلح عادلانه و پایدار و دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود به صورت کامل و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی اورشلیم (بیتالمقدس) شرقی است».
امیر قطر گفت جنگ هیچ راه حلی ارائه نمیدهد و موجب تشدید رنج و افزایش شمار قربانیان و همچنین احساس عمیق بیعدالتی میشود. او افزود: «اسرائیل نباید اجازه داشته باشد که از آب، دارو و غذا بهعنوان سلاح استفاده کند» و بار دیگرخواهان آتشبس فوری پس از خونریزیهایی شد که «از خط قرمز عبور کرده» و امنیت منطقه را تهدید میکند.
ابراز همبستگی مکرون با اسرائیل
از سوی دیگر روز سهشنبه ۲ آبان / ۲۴ اکتبر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به اسرائیل رفت و در تلآویو گفت: «آنچه رخ داد هرگز فراموش نخواهد شد.»
او در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل گفت: «من اینجا هستم تا همبستگی خود را اعلام کنم.»
بهگزارش هاآرتص، مکرون به هرتزوگ گفت: «افرادی که کشته شدند فقط به این دلیل بود که یهودی بودند و میخواستند در صلح زندگی کنند.»
مکرون همچنین با بیان اینکه «باید فوراً و بدون هیچ تمایزی گروگانها آزاد شوند»، افزود: «من از شما میخواهم مطمئن باشید که در این جنگِ علیه تروریسم شما را تنها نمیگذاریم.»
اسحاق هرتزوگ نیز در این دیدار گفت اسرائیل متعهد به «نابودی» دشمنان خود است. او در همین حال خاطرنشان کرد که وضعیت در مورد افرادی که در اسارت حماس هستند «بسیار پیچیده و شکننده» است.
هرتزوگ در مورد شرایط شمال اسرائیل و تشدید درگیریها با حزبالله لبنان نیز گفت اسرائیل به دنبال رویارویی در مرزهای خود با لبنان نیست. او گفت: «لبنان با آتش بازی میکند و ما از نزدیک وضعیت را دنبال میکنیم. اگر حزبالله ما را به جنگ بکشاند، لبنان تاوان آن را خواهد پرداخت.»
امانوئل مکرون نیز گفت فرانسه پیامهای متعددی به دیگر «گروههای تروریستی» از جمله حزبالله لبنان که میخواهند به عملیات حماس بپیوندند فرستاده و به آنها هشدار داده است.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین با خانواده مفقودشدگان و کشتهشدگان دارای تابعیت فرانسه دیدار کرد. او گفت در جریان حملات ۱۵ مهر / ۷ اکتبر، ۳۰ شهروند فرانسوی کشته و ۹ نفر دیگر توسط حماس ربوده شدند.
ارسال پیشنویس نهایی قطعنامه آمریکا به سازمان ملل
خبرگزاریهای جهان از نهایی شدن پیشنویس قطعنامه ایالات متحده آمریکا به سازمان ملل خبر داده و نوشتهاند که این پیشنویس احتمالاً بعدازظهر سهشنبه به رأی گذاشته خواهد شد.
این پیشنویس چهار صفحهای که شامل ۱۸ بند است حمله حماس به اسرائیل را محکوم میکند، خواستار آزادی گروگانها و حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود است و از ایران میخواهد که صادرات تسلیحات به گروههای شبهنظامی را متوقف کند.
پیشنویس ضمن تأکید بر احترام کامل به قوانین بینالمللی بشردوستانه از جمله حمایت از غیرنظامیان افزوده است که هر جابهجایی مردم باید داوطلبانه، ایمن و مطابق با قوانین بینالمللی باشد.
این پیشنویس همچنین خواستار همه اقدامات لازم برای ارسال کمکهای بشردوستانه است که ایالات متحده قبلاً با آن موافقت نکرده بود.
پیش از این در روزهای ۱۷ و ۱۸ اکتبر، پیشنویس قطعنامههای ارائهشده توسط روسیه و برزیل به شورای امنیت از جمله با وتوی ایالات متحده رد شده بود. واشنگتن میگفت این پیشنویسها حمله حماس به اسرائیل را محکوم نکردهاند.
نظرها
alefmimmim
این مقاله مرا به یاد تظاهرات چپ در جلو دانشگاه تهران سالهای ۵۸ و ۵۹ میاندازد که با شکل گرفتن تظاهرات چپیها گروه فشار جلو دانشگاه تهران به آنها و به خصوص دختران چپ! حمله میکردند با تجمع و بیشترشدن تظاهرکنندگان و کشیدن زنجیر انسانی به دور آنها و هم گوشمالی حزب الله، آنها به پیاده فرار کرده و با شعار حزب الله درگیر نمیشه !برای خود آبرو میخریدند . حال با آمار وحشتناک کشتههای مردم غزه و حماس چه اصراری بر ادامه این جنگ میباشد آیا حماس و حزب الله دلخوش به حمایت چین و روسیهاند که حتی تاکنون بجزپشتیبانی لفظی حداقلی مبنی بر پایان دادن جنگ ازدو طرف کاری کردهاندحماس دل به ایران بسته است که حداکثر تحرکش بردن چند نفر جلو فرود مهرآباد و نه حتی فرودگاه امام خمینی بود راستی در این دو سه هفته سردار سلامی کجاست او که با هر موشک عکسی به یادگار داشته و عربده انتقام سختش مضحکه بچههای مدرسه شده است .پس ریشه اصرار حماس در ادامه جنگ و کشتار مردم بیگناه وتحویل ندادن اسرا در کجاست آیا شعور حماس از حزب الله سال ۵۷ ایران هم کمتر است و یا در پشت پرده این جنگ نقشه تغییری در جغرافیای سیاسی خاورمیانه نهفته است