ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار مقام‌های امنیتی اسرائیل: حمایت جهانی از اقداماتمان کاهش یافته است

کمیسر عالی سازمان ملل در فلسطین روز چهارشنبه به غزه رفت. روایت او از آنچه دیده بود ترکیبی از ناتوانی و تقاضا برای تغییر وضعیت بود. او گفت صحنه‌های غم‌انگیزی دیده که در تمام دوران کاری‌اش بی‌سابقه است.

بیست و هفتمین روز جنگ اسرائیل و غزه در روز پنج‌شنبه ۲ نوامبر/ ۱۱ آبان بدون نشانه‌ای از توقف حملات از راه رسید. ارتش اسرائیل می‌گوید به عملیات آهسته و پیوسته خودش در شمال و مرکز نوار غزه ادامه می‌دهد. اطلاعات اندکی از برنامه عملیاتی ارتش اسرائیل در این نقطه و حتی اهداف استراتژیکش منتشر می‌شود. به جز آنکه سخنگویان ارتش و مقام‌های سیاسی می‌گویند می‌خواهند حماس را نابود کنند فعلاً هدف مشخص دیگری اعلام نشده است. اینکه چگونه قرار است حماس نابود شود هم پرسشی است که اسرائیل فعلاً جز بمباران گسترده مناطق پرجمعیت در غزه برای آن پاسخی نداشته است.

روز چهارشنبه اسرائیل در حالی که برای حمله شامگاه سه‌شنبه به اردوگاه آوارگان فلسطینی جبالیا مورد شماتت بین‌المللی قرار گرفته بود، برای دومین بار به همان نقطه حمله کرد. یک دفتر رسانه‌ای دولتی حماس اعلام کرد که حملات روز چهارشنبه به بزرگترین اردوگاه آوارگان غزه، در جبالیا، منجر به افزایش کشته شدگان این اردوگاه به ۱۹۵ نفر شد و ۱۲۰ نفر دیگر همچنان در زیر آوار مفقود هستند. این دفتر گفت که حداقل ۷۷۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

این دو حمله به جبالیا سبب شد تا سازمان‌های بین‌المللی موضوع بروز «جنایت جنگی» را با صدایی رساتر بیان کنند. وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به کشته شدن ۸۷۹۶ فلسطینی از جمله ۳۶۴۸ کودک منجر شده است.

با افزایش شمار کشته‌های غیرنظامی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که موضع دو پهلوی اروپا را منعکس می‌کند روز چهارشنبه با عباراتی روشن‌تر از قبل از اسرائیل خواست که به الزامات حقوق بین‌المللی بشردوستانه پایبند بماند. او در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که از اخبار مربوط به بمباران جبالیا «وحشت‌زده» شده است.

ساعتی بعد، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا که او هم تحت فشار افکار عمومی است از اسرائیل خواست تا با وقفه بشردوستانه برای رسیدگی به وضعیت اسرای در اختیار حماس موافقت کند.

جو بایدن در یک گردهمایی انتخاباتی در مینیاپولیس گفت که برای آزادی اسرا باید «وقفه»‌ای در حملات به غزه ایجاد شود.

بایدن گفت: «فکر می‌کنم ما نیاز به وقفه داریم. وقفه در درگیری به این معنی است که برای خارج کردن زندانیان زمان بدهید». مقام‌های کاخ سفید بعداً کلمه «زندانیان» در صحبت‌های بایدن را تصحیح کردند و گفتند که منظور او «گروگان‌هایی» است که در اختیار حماس هستند.

کاخ سفید قبلاً خواستار توقف‌ بشردوستانه درگیری برای ارسال کمک‌ها به غزه یا تخلیه اسرا شده بود، اما تاکنون از بحث در مورد آتش‌بس امتناع کرده و معتقد است که این آتش‌بس منحصراً به نفع حماس است.

در فضای بین‌المللی، برخی کشورها در اعتراض به ادامه بمباران و کشتار غیرنظامیان در غزه، در روابط خود با اسرائیل تجدید نظر می‌کنند.

اردن سفیر خود از اسرائیل را فراخوانده و گفته است که تنها در صورتی سفیر خود را باز می‌گرداند که اسرائیل به «بحران انسانی که ایجاد کرده» پایان دهد.

معاون وزیر امور خارجه بولیوی نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور «روابط دیپلماتیک خود را با دولت اسرائیل قطع کرد تا نشان دهد که تهاجم نظامی و نامتناسب اسرائیل در نوار غزه محکوم است».

همسایگان بولیوی یعنی دو کشور کلمبیا و شیلی نیز سفیران خود را برای مشورت فراخواندند و کشتار غیرنظامیان در غزه را محکوم کردند و خواستار آتش‌بس شدند.

در اسرائیل این بحران دیپلماتیک هشدارهایی را برانگیخته است. ایال هولاتا، مدیر سابق آژانس امنیت ملی اسرائیل روز چهارشنبه گفت که رهبران اسرائیل باید مراقب عواقب «پیشروی آهسته در داخل غزه» باشند زیرا فشار دیپلماتیک علیه این کشور در حال افزایش است و حمایت رهبران جهان از حمله به غزه را به خطر می‌اندازد.

ایال هولاتا در جریان یک نشست خبری گفت:

من مانند برخی از وزیران و سخنگویان [اسرائیل] فکر نمی‌کنم که این جنگ می‌تواند بدون آنچه ما ساعت دیپلماتیک می‌نامیم ادامه یابد... یک ساعت دیپلماتیک وجود دارد و تیک تاک می‌کند و به سرعت می‌چرخد. من از آنچه در پایتخت‌های خارجی اتفاق می‌افتد مطلعم. حمایت‌های زیادی صورت می‌گیرد، اما اعتراض‌ها علیه ما نیز افزایش می‌یابد و ما می‌دانیم که نتیجه چه خواهد بود. زمانی فرا می‌رسد که رهبران جهان ممکن است فکر کنند که این (حمایت بی‌قید و شرط از اقدامات اسرائیل) برای آنها مشکل‌ساز است و حتی اگر موجه نباشد، (به ما) فشار بیاورند.

همزمان فیلیپ لازارینی، کمیسر عالی آژانس امداد سازمان ملل متحد در فلسطین، پس از بازدید از غزه آن‌هم برای اولین بار پس از ۷ اکتبر، گفت: «میزان تراژدی در غزه بی‌سابقه است.» لازارینی سفر خود به نوار غزه را «یکی از غم انگیزترین روزها در کار بشردوستانه» خود توصیف کرد و خواستار واکنش بشردوستانه «معنادار» برای جلوگیری از مرگ مردم غزه شد.

روز چهارشنبه و برای نخستین بار پس از آغاز جنگ، شمار محدودی از شهروندان خارجی و مجروحان توانستند با عبور از گذرگاه رفح وارد مصر شوند.

تا اواخر روز چهارشنبه، حداقل ۳۳۵ شهروند دوتابعیتی و ۷۶ مجروح از مرز عبور کرده بودند و انتظار می‌رود تعداد بیشتری نیز روز پنج‌شنبه از رفح بگذرند.

افرادی که روز چهارشنبه اجازه خروج یافتند شامل شهروندان و دارندگان گذرنامه دوگانه از استرالیا، اتریش، بلغارستان، جمهوری چک، فنلاند، اندونزی، ژاپن و اردن و همچنین کارکنان چندین سازمان کمک‌رسانی بودند.

سازمان مرزها و گذرگاه‌های غزه فهرستی متشکل از ۵۹۶ تبعه خارجی و دو تابعیتی را منتشر کرد که پس از عبور اولین گروه در روز چهارشنبه، در روز پنجشنبه اجازه خروج از گذرگاه رفح را خواهند داشت.

وزارت امور خارجه مصر هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که مصر به تخلیه «حدود هفت هزار» خارجی و دو تابعیتی از غزه کمک خواهد کرد.

همزمان با این رویداد، در ساعات اولیه صبح انفجارهای متعددی در غزه رخ داد. در سمت اسرائیلی هم آژیر خطر در مناطق متعددی از جنوب این کشور به صدا درآمد. نشانه‌ای آشکار از تشدید تنش‌‌ها.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.