ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گام‌های لرزان در مذاکرات آتش‌بس غزه: خوش‌بینی محتاطانه طرف اسرائیلی، سکوت حماس

اسرائیل می‌گوید آنچه در مذاکرات قاهره رخ داده، نزدیک‌ترین نقطه برای رسیدن به توافق بوده است. جزئیات این توافق روشن نیست. حماس هم اظهارنظر نکرده است. مشخص نیست که اهداف اصلی دو طرف که در تضاد با هم هستند چگونه به نقطه مشترک می‌رسد. شرط اسرائیل برای خاتمه جنگ نابودی حماس است و شرط حماس خروج کامل اسرائیل از نوار غزه.

شبکه تلویزیونی دولتی القاهره نیوز مصر به نقل از یک مقام ارشد این کشور اعلام کرد که مذاکرات در مورد آتش‌بس در جنگ غزه در حال پیشرفت است و همه طرف‌ها بر سر نکات اساسی توافق کرده‌اند. این خبر در حالی در روز ۲۰ فروردین/ ۸ آوریل اعلام می‌شود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز گذشته بر موضع پیشین‌اش تأکید کرد و گفت که بدون آزادی همه گروگان‌ها آتش‌بسی در کار نخواهد بود.

شش ماه پس از جنگ غزه، مقام‌های اسرائیل نسبت به آخرین دور مذاکرات در قاهره خوش‌بینی محتاطانه‌ای ابراز کرده‌اند.

اسرائیل و حماس در روز یکشنبه و پس از ورود ویلیام برنز، رییس سازمان سیا در روز شنبه به قاهره، هیئت‌هایی را به مصر فرستادند. آمریکا می‌گوید هدفش آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش‌بس با هدف کاستن از بحران انسانی در غزه است.

حماس هنوز در مورد نتایج مذاکرات در روز یکشنبه اظهارنظری نکرده است و مشخص نیست که خبر رسانه‌های مصری تا چه حد می‌تواند نزدیک به واقعیت باشد. در دورهای پیشین مذاکرات به ویژه پیش از آغاز ماه رمضان هم خبرهای مثبتی در مورد گام‌های نهایی دستیابی به آتش‌بس منتشر می‌شد که البته هیچ کدام به واقعیت نپیوست.

با این وجود در اورشلیم، یسرائیل کاتص، وزیر خارجه اسرائیل، مذاکرات قاهره را بزرگترین گام برای دستیابی به توافق طرفین پس از آتش‌بس نوامبر خواند که بر اساس آن حماس ده‌ها گروگان آزاد شدند.

او به رادیو ارتش اسرائیل گفت:

ما به نقطه حساسی در مذاکرات رسیده‌ایم. اگر نتیجه داد، تعداد زیادی از گروگان‌ها به خانه خواهند آمد.

حماس ۲۵۳ نفر را در جریان حمله ۷ اکتبر به جنوب اسرائیل که آغازگر جنگ بود، به اسارت گرفت. از این تعداد، ۱۲۹ گروگان باقی مانده‌اند و مذاکره کنندگان از آزادی حدود ۴۰ نفر در مرحله اول توافق آتش‌بس آتی با حماس صحبت کرده‌اند.

به گزارش القاهره، هیئت‌های حماس و قطر قاهره را ترک کرده‌اند و ظرف دو روز دیگر برای صحبت بر سر شرایط توافق نهایی باز خواهند گشت. هیئت‌های اسرائیلی و آمریکایی هم ظرف چند ساعت آینده قاهره را ترک خواهند کرد. این رسانه مصری می‌گوید رایزنی‌ها در ۴۸ ساعت آینده ادامه خواهد داشت.

حماس می‌خواهد هرگونه توافقی متضمن پایان دادن به جنگ، خروج کامل تمامی نیروهای اسرائیلی از غزه و بازگشت آوارگان غزه باشد. اسرائیل دو خواسته اول را رد کرده و گفته است که در نهایت حماس را نابود خواهد کرد.

نتانیاهو روز یکشنبه گفت که با وجود افزایش فشار بین‌المللی، اسرائیل تسلیم خواسته‌های «افراطی» حماس نخواهد شد.

اما مقامات اسرائیلی تمایل خود را برای اجازه دادن به برخی از فلسطینیان آواره برای بازگشت به شمال غزه اعلام کرده‌اند.

کاتص با بیان اینکه در مقایسه با دورهای پیشین مذاکرات، نسبت به پیشرفت دیپلماتیک خوش‌بین‌تر است، تأکید کرد که در عین حال اسرائیل آماده ادامه جنگ است. نشانه دیگری از لرزان بودن پایه‌های مذاکرات و امکان تغییر در نتیجه آن در دقایق پایانی.

دولت اسرائیل فعلاً تحت فشار است ولی این فشار هنوز در مذاکرات منعکس نشده است. هزاران معترض اسرائیلی روز یکشنبه در اورشلیم تظاهرات کردند و از دولت خواستند اقدامات بیشتری برای بازگرداندن گروگان‌ها انجام دهد.

کشورهای غربی نسبت به افزایش غیرقابل قبول تلفات غیرنظامیان فلسطینی و بحران انسانی در غزه که ناشی از کارزار اسرائیل برای نابودی حماس است، ابراز خشم کرده‌اند.

بر اساس آمار اسرائیل، حماس در ۷ اکتبر ۱۲۰۰ نفر را در جنوب اسرائیل کشت. به گفته وزارت بهداشت غزه، بیش از ۳۳۱۰۰ فلسطینی هم در شش ماه حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند. حماس گفته است که شش هزار جنگجو را از دست داده است، در حالی که اسرائیل می‌گوید این تعداد دو برابر بیشتر است. ارتش اسرائیل می‌گوید بیش از ۶۰۰ سرباز اسرائیلی در جنگ غزه کشته شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.