ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات در ایران آغاز شد ـ خامنه‌ای می‌گوید حکومت به شمار بالای رأی‌دهندگان «نیاز قطعی» دارد

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در داخل و خارج کشور با چهار کاندیدا آغاز شد. خامنه‌ای هنگام رأی دادن گفت «دوام و آبروی جمهوری اسلامی در دنیا» در گرو شرکت بیشتر مردم در انتخابات است.

انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ با ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رأی دادن در داخل و خارج کشور آغاز شد.

این دور از انتخابات ریاست جمهوری به دلیل مرگ ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری پیشین در حادثه سقوط هلیکوپتر انتخابات زودهنگام محسوب می‌شود.

پس از کناره‌گیری علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، دو نفر از نامزدهای اصولگرا از رقابت‌های انتخاباتی، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و مصطفی پورمحمدی در کارزار انتخاباتی باقی مانده‌اند. در این میان گروهی از اصلاح‌طلبان از کاندیداتوری مسعود پزشکیان پشتیبانی کرده و اصولگرایان نیز به‌دلیل آن‌که نتوانستند همچون دوره‌های قبلی به ائتلاف برسند رأی‌شان میان سه کاندیدای دیگر تقسیم می‌شود.

در این دوره از انتخابات، درج مهر بر شناسنامه حذف شده است و افرادی که ۱۸ سال سن دارند می‌توانند در آن شرکت کنند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه پس از انداختن رأی خود در صندوق روز انتخابات را «روز نشاط و شادی» نامید و گفت: «حضور پرشور مردم و افزایش رأی‌دهندگان برای جمهوری اسلامی نیاز قطعی است.»

او با تشویق مردم به دادن رأی افزود: «دوام جمهوری اسلامی و عزت و آبروی آن در دنیا موقف به حضور مردم است.»

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین ایران که در این دوره از کاندیداتوری مسعود پزشکیان حمایت کرده است نیز هنگام دادن رأی از مردم خواست تا «برای این‌که کسی جرأت نکند مردم ایران را تحقیر و تحریم کند» بروند و رأی بدهند.

ظریف گفت: «دلخوری‌ها و نارضایتی‌ها وجود دارد اما قهر با صندوق راه حل نیست.»

حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران نیز روز جمعه گفت به هر کس که انتخاب شود احترام می‌گذارد. حاجی‌صادقی افزود: «برای ریاست ‌جمهوری باید کسی انتخاب شود که جبهه مقاومت را باور داشته باشد کسی که بداند امروز اگر بخواهیم ایمان امنی داشته باشیم، نمی‌توانیم نسبت به غزه و لبنان بی‌توجه باشیم و نمی‌توانیم با اسرائیل و آمریکا دشمنی نکنیم.»

نماینده خامنه‌ای در سپاه همچنین افزود: «هر چه میزان مشارکت بیشتر باشد جبهه مقاومت و جریان انقلاب اسلامی با قدرت بیشتری می‌تواند به راه خود ادامه دهد.»

هم چیدمان کاندیداها پیش از آغاز انتخابات و هم سخنان مسئولان اصلی کشور نشان می‌دهند که در شرایط کنونی یکی از دغدغه‌های حکومت شرکت مردم در انتخابات است و آن‌ها تلاش می‌کنند تا افراد بیشتری در انتخابات شرکت کنند. با این حال نشانه‌ای از تغییرات در سیاست‌های داخلی و خارجی حکومت دیده نمی‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کلت بالیس

    هر۶ نماینده رو قبول دارم! میتونن کار خودشون رو شروع کنند