ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراضات مجدد در گرجستان چندین مجروح بر جای گذاشت

برای ششمین روز متوالی هزاران نفر در گرجستان علیه دولت نزدیک به روسیه تظاهرات کردند و بار دیگر درگیری‌هایی با نیروهای امنیتی رخ داد. بازرس حقوق بشر از خشونت نظام‌مند در گرجستان سخن گفت.

با وجود تهدیدهای ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان به مجازات مخالفان، هزاران نفر برای ششمین عصر متوالی در اعتراض به تعویق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا توسط دولت نزدیک به روسیه به خیابان‌ها آمدند. تظاهرکنندگان در تفلیس، پایتخت گرجستان مقابل پارلمان تجمع کردند و پرچم این کشور و اتحادیه اروپا را به اهتزاز درآوردند.

برخی از تظاهرکنندگان به سمت ساختمان پارلمان مواد آتش‌زا پرتاب کردند. پلیس با بلندگو از معترضان خواست تا پراکنده شوند. سپس مأموران امنیتی از جمله، برای جلوگیری از بالا رفتن تظاهرکنندگان از دیوارهای ساختمان پارلمان از خودرو‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور استفاده کردند. شبکه‌های تلویزیونی مستقل گرجستان از بازداشت‌های متعدد خبر دادند.

بازپرس، پلیس را به «اعمال شکنجه» متهم کرد

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان که طرفدار پیوستن به اتحادیه اروپاست، در شبکه اجتماعی ایکس اقدامات پلیس را «نامتناسب» توصیف کرد. او از «دستگیری‌های گسترده و رفتار بد» پلیس انتقاد کرد. به‌گفته وزارت کشور گرجستان، از آغاز موج اخیر اعتراضات تاکنون در مجموع ۲۹۳ نفر بازداشت و ۱۴۳ نفر مجروح شده‌اند.

لِوان لوسلیانی، بازرس حقوق بشر گرجستان، گفت که بیشتر جراحات معترضان «در صورت، چشم‌ها و سر بوده است». او افزود که محل، ماهیت و شدت جراحات «کاملاً حاکی از آن است که پلیس از زور علیه شهروندان به‌عنوان یک اقدام تنبیهی استفاده می‌کند» و این «مصداق شکنجه است».

نخست‌وزیر: مخالفان عمداً از خشونت استفاده می‌کنند

وزیر کشور گرجستان اما معترضان را متهم به پرتاب «انواع اشیاء، مواد آتش‌زا و اشیای قابل اشتعال» به سوی مجریان قانون کرد. نخست‌وزیر کوباخیدزه نیز پیش از این گروه‌های مخالف را به استفاده عمدی از خشونت در تظاهرات گسترده علیه دولت متهم کرده بود.

او روز گذشته، سه‌شنبه ۱۳ آذر / ۳ دسامبر نیز مخالفان سیاسی را تهدید به مجازات کرد و در یک نشست خبری گفت که سیاستمداران اپوزیسیون «در چند روز اخیر خشونت به راه انداخته‌اند».

به تعویق افتادن مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸

اعتراضات گسترده در گرجستان از شامگاه پنج‌شنبه ۸ آذر / ۲۸ نوامبر آغاز شد. معترضان به‌ویژه علیه به تعویق افتادن مذاکرات پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ هستند که ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر آن را اعلام کرده است. در این مدت ده‌ها تظاهرکننده، خبرنگار و نیروی امنیتی زخمی شده‌اند.

بخشی دیگری از اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات اخیر است. آن‌ها معتقدند که در این انتخابات تقلب شده است.

گرجستان رسماً از دسامبر ۲۰۲۳ نامزد عضویت در اتحادیه اروپا شده است. با این حال، از آن زمان، دولت طرفدار مسکو قوانین متعددی را تصویب کرده که سبب نگرانی شدید بروکسل شده است؛ از جمله قانونی به سبک روسیه علیه «نفوذ خارجی‌ها» در نهادهای مدنی. از این رو، اتحادیه اروپا روند الحاق گرجستان را در پایان ماه ژوئن متوقف کرد.

اپوزیسیون دولت را متهم می‌کند که می‌خواهد گرجستان را از اتحادیه اروپا دور و به روسیه نزدیک کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.