ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورشیان سوریه به شهرهای حمص و درعا رسیدند

شورشیان سوریه می‌گویند شهر نمادین درعا را تصرف کرده‌ و در حمص به محدوده شهر رسیده‌اند. سوریه به دنبال حامیان خود است. ایالات متحده آمریکا و اردن از اتباع خود خواستند تا سوریه را ترک کنند.

به‌گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا، نیروهای دولتی سوریه کنترل شهر نمادین درعا در جنوب این کشور و بیشتر استانی به همین نام را از دست گرفتند. شبه‌نظامیان مخالف حکومت پیش از این گزارش داده بودند که به سومین شهر بزرگ سوریه، حمص نیز رسیده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفت «گروه‌های محلی کنترل مناطق دیگری در استان درعا از جمله شهر درعا را به دست گرفته‌اند» و نیروهای اسلام‌گرای «هیئت تحریر الشام» به‌همراه متحدانش اکنون «بیش از ۹۰ درصد این استان را تحت کنترل دارند و نیروهای رژیم به‌تدریج عقب‌نشینی کرده‌اند».

زمانی که اعتراضات در درعا آغاز شد

قیام علیه حکومت بشار اسد در سال ۲۰۱۱ در استان درعا آغاز و به‌شکل وحشیانه‌ای سرکوب شد. این قیام در نهایت به جنگ داخلی سوریه و سپس دخالت نیروهای خارجی منجر شد. با این حال این منطقه از سال ۲۰۱۸ دوباره به کنترل نیروهای دولتی در آمد.

هزاران نفر روز جمعه ۱۶ آذر / ۶ دسامبر سومین شهر بزرگ سوریه، حمص را ترک کردند. شورشیان اعلام کردند که به محدوده شهر رسیده‌اند. آن‌ها در شبکه اجتماعی تلگرام گفتند: «نیروهای ما آخرین روستا را در حومه شهر حمص آزاد کردند و اکنون در نزدیکی آن هستند.»

گزارش‌های منتشرشده حاکی از بیم حامیان بشار اسد از سقوط سریع حمص است.

اگر ائتلاف اسلام‌گرایان حمص را تصرف کند، ارتباط دمشق، پایتخت سوریه از سواحل این کشور را که پایگاه دیرینه اقلیت علویِ اسد است، قطع خواهد کرد. در این سواحل متحدان روسی بشار اسد یک پایگاه دریایی و یک پایگاه هوایی دارند.

حمله نیروی هوایی روسیه به شورشیان

نیروی هوایی روسیه اعلام کرد که به‌همراه هواپیماهای جنگی سوریه مواضع شورشیان و انبارهای مهمات آن‌ها را در استان‌های ادلب، حما و حلب را منهدم کرده‌اند. اولگ ایگناسیوک، افسر نیروی هوایی روسیه به خبرگزاری اینترفکس این کشور گفت که «۲۰۰ تروریست و ده‌ها واحد فن‌آوری نظامی در سوریه نابود شدند».

پس از حمله غافلگیرکننده ائتلاف شورشیان سوری، روسیه بارها تأکید کرده است که همچنان محکم در کنار رژیم اسد خواهد ایستاد. اما با وجود حمایت مداوم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، شورشیان موفق شده‌اند به سرعت پیشروی کنند.

خروج شهروندان آمریکایی و اردنی از سوریه

در همین حال، دولت آمریکا از اتباع خود خواست تا زمانی که پروازهای تجاری در دمشق برقرار است، فوراً سوریه را ترک کنند. وب‌سایت سفارت آمریکا در سوریه که از سال ۲۰۱۲ فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآورده است، در هشداری گفته است: «وضعیت امنیتی در سوریه همچنان بی‌ثبات و غیرقابل پیش‌بینی است.»

ایالات متحده و متحدانش «هیئت تحریرالشام» را در فهرست تروریستی خود قرار داده‌اند.

اردن، کشور همسایه سوریه نیز پیش از این از شهروندان خود خواسته بود که این کشور را ترک کنند. براساس بیانیه وزارت امور خارجه اردن، اتباع اردنی باید هر چه سریعتر سوریه را ترک کنند. این در حالی است که روز جمعه به دلایل امنیتی، یکی از دو گذرگاه مرزی بین دو کشور بسته شد.

نشست وزیران خارجه ایران، سوریه و عراق ـ «خروج نیروهای ایران»

وزیران خارجه ایران، سوریه و عراق در بغداد نسبت به خطر پیشروی مخالفان حکومت اسد هشدار دادند. آن‌ها در بیانیه مشترک خود گفتند:

تهدید امنیت سوریه خطری کلی برای ثبات تمامی منطقه است و هیچ گزینه دیگری جز هماهنگی، همکاری و رایزنی‌های دیپلماتیک مستمر برای دور کردن تمامی خطرهای تشدید تنش در منطقه وجود ندارد.

فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق گفت که نیروهای امنیتی این کشور «در حالت آماده باش در سطح بالا» هستند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، آمادگی تهران برای «بازنگری» اعزام نیرو به سوریه را اعلام کرد. با این حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس به‌نقل از مخالفان نوشت، نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه گذرگاه مرزی مهم البوکمال در شرق این کشور را تخلیه کردند. یک خط تدارکاتی مهم برای نیروهای نیابتی ایران، از جمله حزب‌الله لبنان به دریای مدیترانه از البوکمال می‌گذرد.

روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی به نقل سه مقام ایرانی و چند مقام منطقه‌ای نوشت جمهوری اسلامی ایران از صبح جمعه ۱۶ آذر / ۶ دسامبر خروج فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران، اعضای سپاه و نیروهای نظامی و دیپلماتیک خود از سوریه را آغاز کرده است.

این گزارش افزوده است که دستور تخلیه کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در دمشق صادر شده و شماری از آن‌ها نیز از سوریه خارج شده‌اند.

این افراد نظامی و غیرنظامی یا با پروازهایی به ایران بازگشته‌اند و یا از مسیرهای زمینی به لبنان، عراق و بندر لاذقیه سوریه منتقل شده‌اند.

مذاکرات ترکیه، ایران و روسیه در دوحه

نشست روز جمعه در بغداد پیش از مذاکرات دوحه برگزار شد. با توجه به پیشروی اسلام‌گرایان «هیئت تحریرالشام»، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه از همتایانش از ایران و روسیه خواسته است که امروز شنبه ۱۷ آذر / ۷ دسامبر در قطر با یکدیگر دیدار کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با فیدان خواستار حفاظت از جان غیرنظامیان و اقلیت‌ها در سوریه شد. سخنگوی او گفت بلینکن خواستار راه حل سیاسی برای درگیری‌ها شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.