ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مظلوم عبدی: کردها خواهان دولتی سکولار و غیرنظامی در سوریه هستند

فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد که سرنگونی حکومت بشار اسد باید با بنای دولتی سکولار، غیرنظامی و غیرمتمرکز همراه شود که بدون توجه به مذهب یا قومیت با همه شهروندان برابر رفتار کند. او گفت کردها نه خواهان خودمختاری که خواهان دولت غیرمتمرکز هستند.

مظلوم عبدی، فرمانده «نیروهای دموکراتیک سوریه» (SDF) که تحت رهبری کردها و مورد حمایت ایالات متحده آمریکاست، در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس گفت که به‌تازگی با احمد الشرع، رئیس‌ جمهوری موقت و جدید سوریه، در دمشق دیدار کرده است. او گفت دو طرف با کمک میانجی‌‌ها در حال مذاکره برای یافتن توافق‌هایی درباره آینده سوریه ـ از جمله آینده کردها ـ هستند.

عبدی افزود که نیروهای آمریکایی باید در سوریه باقی بمانند، زیرا گروه دولت اسلامی (داعش) از خروج آن‌ها سود خواهد برد و این امر بر امنیت کل منطقه تأثیر خواهد گذاشت.

رهبر جدید پس از سقوط اسد

حکومت ۵۴ ساله خانواده اسد در سوریه در اوایل دسامبر به پایان رسید، زمانی که شورشیان تحت رهبری گروه اسلام‌گرای هیئت تحریر الشام (HTS) دمشق را تصرف کردند. سقوط بشار اسد در ۱۸ آذر / ۸ دسامبر پس از نزدیک به ۱۴ سال جنگ که نیم میلیون نفر را کشته و نیمی از جمعیت کشور را آواره کرد، رخ داد.

گروه‌های سوری که اسد را سرنگون کردند، هفته گذشته در دمشق گرد هم آمدند و احمد الشرع، را به عنوان رئیس ‌جمهوری موقت کشور منصوب کردند. این گروه‌ها قانون اساسی مصوب سال ۲۰۱۲ اسد را معلق و ارتش و نهادهای امنیتی مخوف سوریه را منحل کردند.

مظلوم عبدی گفت:

سقوط رژیم گامی تاریخی بود و بر اساس آن، بدون آن‌که حزب بعث یا ایدئولوژی آن احیا شود، باید سوریه جدیدی ساخته شود.» او به حزب بعث اشاره کرد که زمانی حزب حاکم اسد بود و هفته گذشته منحل شد. او افزود: «ما می‌خواهیم با هم سوریه را به پیش ببریم.

«با ما مطرح نشد»

در مورد جلسه هفته گذشته در دمشق که در آن الشرع به‌عنوان رئیس ‌جمهوری موقت منصوب شد و پارلمان، قانون اساسی و ارتش منحل شدند، عبدی گفت:

ما در آن‌جا حضور نداشتیم و نظری نمی‌دهیم.

او با بیان این‌که «این موضوع با ما مطرح نشد»، گفت مذاکراتی بین الشرع و «نیروهای دموکراتیک سوریه» در جریان است و «موضع ما بر اساس نتایج مذاکرات خواهد بود».

به‌گفته عبدی دیدارهای مقامات «نیروهای دموکراتیک سوریه» با دمشق ادامه خواهد یافت تا به توافقی با مقامات جدید دست یابند. او ضمن تأکید بر این‌که دیدگاه «نیروهای دموکراتیک سوریه» بر پایه گفت‌وگو و تفاهم است، افزود:

ما به‌طور مداوم تلاش خواهیم کرد تا ببینیم سوریه آینده چگونه خواهد بود.

عبدی همچنین فاش کرد که اعضای ائتلاف بین‌المللی علیه داعش، از جمله ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه، میان «نیروهای دموکراتیک سوریه» و مقامات دمشق میانجی‌گری می‌کنند. او جزئیات بیشتری در این‌باره ارائه نکرد.

مظلوم عبدی گفت که گروه او می‌خواهد سوریه کشوری متحد با یک دولت مرکزی در دمشق باقی بماند.

او گفت: «دیدگاه ما از سوریه یک کشور غیرمتمرکز، سکولار و مدنی است که بر پایه دموکراسی بنا شده و حقوق تمامی اجزای آن حفظ می‌شود.» او به گروه‌های مذهبی مختلف مانند مسلمانان سنی، مسیحیان، علویان، دروزی‌ها و ایزدی‌ها و گروه‌های قومی مانند عرب‌ها، کردها، ترکمن‌ها و ارمنی‌ها اشاره کرد.

عبدی گفت: «سوریه متنوع است و تنها از سنی‌ها تشکیل نشده است. هویت‌های دیگری نیز وجود دارند.» او به مسلمانان سنی اشاره کرد که اکثریت جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. نگرانی‌هایی وجود دارد که هیئت تحریر الشام، که ریشه در ایدئولوژی سلفی-جهادی دارد، ممکن است در حال تلاش برای تبدیل سوریه به یک دولت اسلامی باشد، اگرچه در سال‌های اخیر الشرع خود را از مواضع قبلی این گروه دور کرده و به همزیستی مذهبی دعوت کرده است.

با این حال در روزهای اخیر خبرهایی از سرکوب اقلیت علوی در سوریه منتشر شده است.

«کردها خواهان دولت غیرمتمرکز هستند، نه خودمختاری»

مظلوم عبدی گفت که کردهای سوریه نمی‌خواهند از کشور جدا شوند یا دولت و پارلمان خودمختار خود را مانند شمال عراق ایجاد کنند. او گفت که مردم شمال شرق سوریه می‌خواهند امور محلی خود را در یک دولت غیرمتمرکز اداره کنند.

عبدی که نیروهایش ۲۵ درصد از سوریه را کنترل می‌کنند، گفت:

سوریه عراق نیست و عراق سوریه نیست و شمال شرق سوریه [کردستان عراق] نیست.

بیشتر گروه‌های شورشی سابق کشور موافقت کرده‌اند که منحل شوند و بخشی از ارتش و نهادهای امنیتی جدید شوند، اگرچه هنوز مشخص نیست که این امر در عمل چگونه اجرا خواهد شد. «نیروهای دموکراتیک سوریه» تاکنون با انحلال خود موافقت نکرده است.

عبدی در پاسخ به این پرسش که آیا او آماده انحلال «نیروهای دموکراتیک سوریه» است، گفت که در واقع آن‌ها می‌خواهند بخشی از وزارت دفاع و استراتژی دفاعی سوریه باشند. او گفت جزئیات هنوز نیاز به بحث دارد و آن‌ها پیشنهادی در این مورد به دمشق ارسال کرده‌اند و «در انتظار پاسخ هستند».

او گفت که افراد «نیروهای دموکراتیک سوریه» به مدت ۱۲ سال با داعش مبارزه کرده‌اند و حقوق آن‌ها باید تضمین شود.

«نیروهای آمریکایی باید در سوریه بمانند»

مظلوم عبدی در مورد داعش، که گروه او نقش مهمی در شکست آن داشت، گفت که افراط‌گرایان پس از سقوط اسد از فرصت استفاده کردند و مقادیر زیادی سلاح از پست‌های رها شده توسط نیروهای اسد به دست آوردند.

عبدی گفت نیروهای آمریکایی باید در سوریه باقی بمانند، زیرا در مبارزه با داعش مورد نیاز هستند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۹ تصمیم به خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه گرفت، اما سپس این برنامه را متوقف کرد. عبدی گفت: «دلیل برای ماندن آن‌ها (نیروهای آمریکایی) هنوز وجود دارد، زیرا داعش هنوز قوی است.»

او با بیان این‌که «ما امیدواریم ائتلاف [بین‌المللی علیه داعش] از سوریه خارج نشود»، گفت که آن‌ها از هیچ برنامه‌ای برای خروج آمریکا از سوریه اطلاعی ندارند: «ما از آن‌ها می‌خواهیم که بمانند».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.