ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ارتش سودان در حال پیشروی در پایتخت برای تشکیل دولت جدید برنامه‌ریزی می‌کند

ارتش سودان از جامعه بین‌المللی درخواست کرده تا از تشکیل دولت جدیدی که پس از بازپس‌گیری خارطوم از نیروهای رقیب قصد ایجاد آن را دارد، حمایت دیپلماتیک کند.

در هفته‌های اخیر ارتش سودان کنترل مناطقی از خارطوم، پایتخت این کشور را که پیش‌تر در اختیار شبه‌نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) بود، بازپس گرفته است.

ژنرال عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش، در جلسه‌ای با سیاستمدارانی که از ارتش حمایت می‌کنند، اعلام کرد که قصد دارد یک دولت «تکنوکرات» در زمان جنگ با یک نخست‌وزیر تشکیل دهد. او تأکید کرد که هیچ مذاکره‌ای با نیروهای پشتیبانی سریع انجام نخواهد شد. این دو طرف نزدیک به دو سال است که درگیر جنگ هستند - درگیری‌ای که ۱۲ میلیون نفر را آواره کرده و بسیاری را با گرسنگی مواجه ساخته است.

ژنرال البرهان همچنین گفت که پیش از تشکیل دولت انتقالی، قانون اساسی جدیدی تدوین خواهد شد. او روز شنبه ۲۰ بهمن / ۸ فوریه، گفت:

«می‌توانیم آن را یک دولت موقت یا دولت زمان جنگ بنامیم، اما دولتی است که به ما کمک می‌کند تا اهداف نظامی باقی‌مانده خود را تکمیل کنیم، که آزادسازی سودان از دست شورشیان است.»

روز یکشنبه ۲۱ بهمن / ۹ فوریه وزارت امور خارجه سودان در بیانیه‌ای از «جامعه بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب» خواست تا از نقشه راه ارائه‌شده توسط دولت «به‌عنوان یک توافق ملی برای برقراری صلح و ثبات و تکمیل وظایف انتقالی حمایت کنند».

ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع که زمانی با هم همکاری می‌کردند، اکنون درگیر یک جنگ قدرت شدید هستند. جنگ جاری که ده‌ها هزار نفر در آن کشته شده‌اند، در آوریل ۲۰۲۳ پس از اختلاف ژنرال البرهان و ژنرال محمد حمدان دقلو (معروف به حمدیتی)، رهبر نیروهای پشتیبانی سریع، بر سر شکل آینده دولت آغاز شد.

براساس گزارش سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسانی، این درگیری یکی از بدترین بحران‌های بشری جهان را ایجاد کرده است. هر دو طرف ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع متهم به ارتکاب جنایات شدید علیه غیرنظامیان هستند و رهبران آن‌ها توسط ایالات متحده آمریکا تحریم شده‌اند. افزون بر این، نیروهای پشتیبانی سریع متهم به نسل‌کشی در منطقه دارفور هستند. هر دو طرف این اتهامات را رد می‌کنند.

در هفته‌های اخیر، ارتش پیروزی‌های بزرگی در برابر نیروهای پشتیبانی سریع در پایتخت و ایالت «جزیره» به‌دست آورده است. شبه‌نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع از این مناطق عقب‌نشینی کرده‌اند و زیر فشار قدرت هوایی گسترده‌تر ارتش سودان و حمایت زمینی شبه‌نظامیان متحد آن قرار گرفته‌اند.

با این حال، نیروهای پشتیبانی سریع هنوز کنترل بیشتر مناطق غربی کشور را در دست دارد، جایی که درگیری‌های شدیدی در جریان است و این نیروها تلاش می‌کنند کنترل خود را بر منطقه دارفور تحکیم بخشند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.