ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در بودجه سال ۱۴۰۴ سهم رسانه‌های حکومتی ۴۳ درصد بیشتر شده است

پروپاگاندای جمهوری اسلامی همواره بخش بزرگی از بودجه‌های دولت را می‌بلعد. مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید حدود ۳۵,۹ هزار میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۴ به دستگاه‌های رسانه‌ای اختصاص یافته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی سهم رسانه‌های حکومتی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را منتشر کرد.

براساس این گزارش حدود ۳۵,۹ هزار میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۴ برای دستگاه‌های رسانه‌ای در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ که این عدد ۲۴,۸ هزار میلیارد تومان بود، حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است.

از این میزان حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان برای سازمان صداوسیما، حدود ۲۶ میلیارد تومان برای شورای نظارت بر صداوسیما؛ حدود ۴۶۵ میلیارد تومان برای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که وزارت ارشاد اسلامی سیاستگذار آن است؛ حدود ۱۱۹ میلیارد تومان برای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)؛ حدود ۳۰ میلیارد تومان برای خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) و حدود ۲۴ میلیارد تومان برای خبرگزاری «خانه ملت»، متعلق به مجلس در نظر گرفته شده است.

در این لایحه همچنین هشت هزار میلیارد تومان به‌عنوان درآمد برای صداوسیما برآورد شده که با احتساب این مبلغ مجموع اعتبارات آن حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان می‌شود. ۸۳ میلیارد تومان نیز به‌عنوان درآمد برای خبرگزاری ایرنا پیش‌بینی شده که مجموع اعتبارات آن را به حدود ۵۴۹ میلیارد تومان می‌رساند.

بدین ترتیب سهم صداوسیمای جمهوری اسلامی از بودجه سال ۱۴۰۴ تقریباً با سهم وزارت جهاد کشاورزی از بودجه (۳۶ هزار میلیارد تومان) برابر است و با مجموع سهم وزارتخانه‌های نفت (۵۷۲ میلیارد تومان)، دادگستری (۴,۹ هزار میلیارد تومان)، امور خارجه (۶ هزار میلیارد تومان) و میراث فرهنگی (۷,۶ هزار میلیارد تومان) در بودجه نیز تقریباً یک میزان است.

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان از بودجه به دستگاه‌های رسانه‌ای تعلق گرفت که نسبت به سال ۱۴۰۲ که این عدد ۱۵,۶۹۴ میلیارد تومان بود، ۵۹ درصد افزایش را نشان می‌داد.

در بودجه سال ۱۴۰۳ از کل اعتبارات حوزه رسانه ۹۸ درصد به سازمان صداوسیما و دو درصد از آن به خبرگزاری‌ها و شورای نظارت بر صداوسیما اختصاص یافت.

مجموع اعتبارات خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۳۸ درصد نسبت به اعتبارات این دستگاه در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ رشد داشت.

افزون بر این اعتبارات و حمایت‌های کلان از رسانه‌ها، بخشی از دستگاه‌های پروپاگاندای حکومتی، از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، حوزه علمیه، مؤسسه آموزشی امام خمینی، ستاد احیای امر به معروف و... نیز بودجه‌های کلان خود را دارند.

در ایران رسانه‌های عمومی، از جمله روزنامه‌ها‌، رادیو و تلویزیون یا در انحصار کامل حکومت هستند یا تحت سانسور شدید. دسترسی به اینترنت نیز با محدودیت و سانسور همراه است. وزارت ارشاد اسلامی نیز کتاب‌ها را پیش از انتشار کنترل می‌کند. اطلاعات مورد نظر رژیم به‌‌طور گسترده منتشر می‌شوند، اما مردم به عقاید و اندیشه‌های گوناگون دسترسی ندارند.

چنین رویکردی نقش رسانه‌ها در پیشبرد منویات حکومتی را برجسته می‌کند و به همین دلیل همواره بودجه‌های این دستگاه عریض و طویل سیر صعودی داشته‌اند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌ جمهوری ایران اول آبان سال جاری لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به مجلس شورای اسلامی تحویل داد.

در سال جاری سهم استقراض از بودجه عمومی ۳۱۹ هزار میلیارد تومان است. در سال آینده دولت پزشکیان بنا دارد با ۱۳۸۰ هزار میلیارد تومان استقراض کشور را بگرداند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.