ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ قصد دارد با پوتین گفت‌وگو کند

رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد سه‌شنبه ۲۸ اسفند / ۱۸ مارس با ولادیمیر پوتین، تماس تلفنی بگیرد. هدف این گفت‌وگو، پایان دادن به جنگ در اوکراین است. اتحادیه اروپا در مورد تمایل پوتین به صلح تردید دارد و قصد دارد کمک‌های خود به اوکراین را گسترش دهد.

حدود یک هفته می‌شود که ایالات متحده آمریکا پیشنهاد آتش‌بس در جنگ اوکراین را مطرح کرده اما از روسیه تاکنون تنها اظهارات محتاطانه و متناقضی شنیده شده است. اکنون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد به‌طور مستقیم از طریق تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه مشورت کند.

ترامپ شخصاً اعلام کرد که قصد دارد روز سه‌شنبه با پوتین صحبت کند. این دومین تماس تلفنی بین دو رئیس‌جمهور پس از تغییر دولت در ایالات متحده خواهد بود. ترامپ برای نخستین بار در فوریه با پوتین تلفنی مشورت کرده بود.

دونالد ترامپ در طول پرواز از ایالت فلوریدا به واشنگتن دی‌سی، در گفت‌وگو با خبرنگاران ابراز خوش‌بینی کرد که به‌زودی می‌توان به پایان جنگ علیه اوکراین دست یافت. او گفت که بخت رسیدن به یک توافق بسیار خوب است.

به گزارش نیویورک‌تایمز و فاکس‌نیوز، ترامپ اعلام کرد که در گفت‌وگوهای تلفنی بین مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و همتای روسی‌اش، سرگئی لاوروف، در آخر هفته گذشته بر روی «مواردی کار شده است». ترامپ در پاسخ به این پرسش که چه امتیازهایی برای کدام طرف جنگ در نظر گرفته شده است، گفت که این بحث عمدتاً حول محور ادعاهای ارضی و نیروگاه‌ها می‌چرخد.

پوتین خواستار «ضمانت‌هایی» برای روسیه است

این اظهارات مشابه سخنان خوش‌بینانه‌ای است که ترامپ در پایان هفته گذشته نیز بیان کرده بود. او از «سیگنال‌های مثبت از روسیه» صحبت کرده بود، اما همزمان اعتراف کرده بود که مذاکرات بیشتری لازم است.

این مذاکرات ممکن است دشوار باشد، زیرا همان‌طور که پوتین گفته است، مسکو موافقت با آتش‌بس را به «جزئیاتی» مشروط کرده است که هنوز باید روشن شوند. او گفت ایده آتش‌بس در اصل درست است، اما روسیه «ضمانت‌هایی» را می‌خواهد؛ از جمله این‌که اوکراین نباید در طول چنین آتش‌بسی نیروهای نظامی خود را تقویت کند. این خواسته در راستای مخالفت روسیه با عضویت احتمالی اوکراین در ناتو و گزینه تضمین صلح آینده از طریق استقرار سربازان اروپایی در اوکراین قرار دارد.

به همین دلیل، شک و تردید دولت اوکراین در مورد تمایل روسیه به پایان جنگ بسیار زیاد است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بارها به پوتین اتهام زده است که به‌طور جدی به مذاکرات صلح علاقه‌ای ندارد. او گفته است که رئیس‌جمهور روسیه «دغلکارانه» رفتار می‌کند و سعی می‌کند آتش‌بس را به تأخیر بیندازد یا اجرای آن را غیرممکن کند.

«روسیه واقعاً به صلح علاقه‌ای ندارد»

واکنش‌های اتحادیه اروپا در مورد تمایل روسیه به صلح نیز با شک و تردید همراه بوده است. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کمی پیش از نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، دوباره تردیدهای خود را ابراز کرد. او گفت شرایطی که مسکو مطرح می‌کند، «نشان می‌دهد که آن‌ها واقعاً به صلح علاقه‌ای ندارند. زیرا آن‌ها تمام هدف‌هایی را که می‌خواهند با جنگ به آن برسند، به‌عنوان شرایط مطرح می‌کنند».

به همین دلیل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اصرار دارد که این اتحادیه باید در آینده نیز کمک‌های گسترده‌ای به اوکراین ارائه دهد. وزیران امور خارجه اروپا در بروکسل باید در مورد این پیشنهاد گفت‌وگو کنند. پیشنهاد کالاس شامل ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین در سال جاری به ارزش ۲۰ تا ۴۰ میلیارد یورو است. برای این منظور، کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید بر اساس توان اقتصادی‌شان سهم خود را پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، کمک‌های مالی به این طرح باید داوطلبانه باشد تا از این طریق مانع از آن شوند که حمایت از اوکراین با وتوی برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با شکست مواجه شود. در میان این کشورها، به‌ویژه مجارستان کمک‌های نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین را بی‌معنا و باعث طولانی‌تر شدن جنگ می‌داند. دولت ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان به‌تازگی لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه چندین نفر روس را تحمیل کرد.

انتظار نمی‌رود وزیران امور خارجه اروپا تصمیم اساسی بگیرند

با توجه به چنین مقاومتی، آندری سیبیها (آندری سیبیگا)، وزیر امور خارجه اوکراین، نیز پیش از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا که خود در آن شرکت می‌کند، هشدار داد که «منافع محدود» یا «اخاذی‌های کوچک» ممکن است مانع پیشرفت شود. او در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت: «اولویت‌های ما وحدت، قدرت و عزم اروپاست».

انتظار نمی‌رود که در این نشست، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تصمیم اساسی در مورد کمک‌های آینده به اوکراین بگیرند. برای این کار احتمالاً باید نشست‌های بیشتری بین رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا برگزار شود. این رهبران قرار است پنج‌شنبه آینده برای نشست بهاری خود گرد هم آیند.

نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره جنگ اوکراین، امروز، دوشنبه ۲۷ اسفند / ۱۷ مارس برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.