چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتحادیه اروپا توان تسلیحاتی خود را تا سال ۲۰۳۰ به‌طور گسترده‌ای تقویت خواهد کرد

۸۰۰ میلیارد یورو؛ این مبلغی است که اتحادیه اروپا در سال‌های آینده برای تسلیحات در نظر گرفته است. رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاسی در بروکسل با برنامه‌های کمیسیون اروپا موافقت کردند.

اتحادیه اروپا قصد دارد تا پایان این دهه به‌طور گسترده‌ای تسلیحات خود را افزایش دهد. در بیانیه پایانی نشست رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در آخرین ساعات پنج‌شنبه ۳۰ اسفند / ۲۰ مارس منتشر شد، آمده است که رهبران کشورهای عضو در اجلاس بهاری خود تصمیم گرفتند تا همه تلاش خود را برای تقویت آمادگی دفاعی اروپا در پنج سال آینده به‌کار گیرند.

جمع‌آوری ۸۰۰ میلیارد یورو

بدین منظور کار بر روی پیشنهادهای اخیر کمیسیون اروپا باید به‌سرعت پیش برود. کمیسیون اروپا تحت رهبری  اورزولا فون در لاین قصد دارد برای پروژه‌های تسلیحاتی، وام‌هایی به ارزش ۱۵۰ میلیارد یورو اختصاص دهد و هزینه‌های دفاعی را از قوانین سخت‌گیرانه بدهی‌های اتحادیه اروپا مستثنی کند.

بر اساس این برنامه، تنها در چهار سال آینده مجموعاً ۸۰۰ میلیارد یورو جمع‌آوری خواهد شد.

آماده‌سازی برای جنگ احتمالی با روسیه

افزون بر این، مقررات و شرایط برای صنایع تسلیحاتی تسهیل خواهد شد. این برنامه‌ها همچنین باید امکان حمایت نظامی بیشتر از اوکراین، که از سوی روسیه مورد حمله قرار گرفته است را فراهم کند.

پس‌زمینه این برنامه‌ریزی‌ها این است که اتحادیه اروپا بر اساس ارزیابی کمیسیون اروپا باید فوراً خود را برای امکان یک جنگ گسترده با روسیه آماده کند. کمیسیون در یک سند استراتژیک که کمی پیش از اجلاس ارائه شد، هشدار داد که «تاریخ بی‌عملی ما را نخواهد بخشید».

کشورهای اتحادیه اروپا معتقدند که اگر روسیه به هدف‌های خود در اوکراین دست یابد، به‌طور حتم بلندپروازی‌های کشورگشایی خود را گسترش خواهد داد.

سال ۲۰۳۰ به‌عنوان زمان احتمالی برای این اتفاق ذکر شده است.

زیر سوال رفتن نقش ایالات متحده آمریکا به‌عنوان قدرت حامی

از آن‌جا که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که این کشور دیگر بی‌قید و شرط به عنوان ضامن صلح در اروپا عمل نخواهد کرد، این وضعیت به ویژه در اروپا خطرناک تلقی می‌شود.

با این حال، در بیانیه اجلاس تأکید شده است که اتحادیه اروپا همچنان بر بقای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حساب می‌کند. در بیانیه آمده است: «شورای اروپا یادآوری می‌کند که اتحادیه اروپای قوی‌تر و توانمندتر در حوزه امنیت و دفاع، سهم مثبتی در امنیت جهانی و فراآتلانتیک خواهد داشت و مکمل ناتو خواهد بود.»

برای ۲۳ کشور عضو اتحادیه اروپا که عضو ناتو نیز هستند، این سازمان همچنان پایه دفاع جمعی آن‌ها باقی خواهد ماند.

مخالفت مجارستان

اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحت الشعاع بیانیه مجارستان قرار گرفت. این کشور اعلام کرد که هیچ تصمیم جدیدی از سوی اتحادیه اروپا به سود اوکراین را نخواهد پذیرفت. به همین دلیل، مانند اجلاس ویژه ۱۶ اسفند / ۶ مارس، هیچ متن مشترکی در این مورد تصویب نشد.

دولت مجارستان موضع خود را با این استدلال که از دونالد ترامپ حمایت می‌کند، توجیه کرده است. ترامپ قصد دارد با فشار بر اوکراین، در جنگی که روسیه در فوریه ۲۰۲۲ با حمله به این کشور همسایه آغاز کرد، آتش‌بس برقرار کند.

با این حال، اکثریت قاطع کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سیاست ترامپ را اشتباه و خطرناک می‌دانند. اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، در این اجلاس این اقدام مجارستان را وحشتناک خواند.

فراخوان برای مذاکرات در خاورمیانه

با توجه به جنگی که در خاورمیانه دوباره شعله‌ور شده است، شرکت‌کنندگان در اجلاس خواستار بازگشت فوری به اجرای کامل توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس شدند.

در یک بیانیه مشترک، کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کردند که «ما نقض آتش‌بس را محکوم می‌کنیم».

رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین امتناع حماس از آزادی گروگان‌های باقی‌مانده اسرائیلی را محکوم کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.