فرستاده ترامپ: آمریکا تلاش میکند اعتماد ایران را جلب کند
به گفته ویتکاف، محتوای نامه ترامپ این بوده: «من رئیسجمهوری صلحطلب هستم و خواهان جنگ نیستم. هیچ دلیلی برای رویارویی نظامی وجود ندارد. باید گفتوگو کنیم.»

علی خامنهای و ترامپ
استیو ویتکاف اعلام کرد رئیسجمهور آمریکا در تلاش است با جلب اعتماد تهران از درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند.
استیو ویتکاف، فرستاده دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، در گفتوگویی با تاکر کارلسن، مجری سرشناس، که روز جمعه اول فروردین / ۲۱ مارس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، تأکید کرد نامه اخیر ترامپ به علی خامنهای با هدف تهدید او نبوده است.
تنشها میان آمریکا و ایران در پی حملات اخیر اسرائیل به غزه و تهدیدات حوثیهای یمن علیه کشتیرانی در منطقه به بالاترین سطح خود رسیده است.
ترامپ پیشتر در هفتم مارس اعلام کرده بود نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نوشته و خواستار ازسرگیری مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران شده است. در روزهای گذشته گمانهزنیها و شایعات بسیاری در مورد محتوای این نامه در رسانههای اجتماعی دست به دست شده است.
چهرههای سیاسی امارات متحده عربی که دستگاه دیپلماسیشان واسطه انتقال نامه ترامپ به خامنهای بودهاند مدعیاند که توقف کامل برنامه هستهای و کنار گذاشتن سیاست حمایت از نیروهای نیابتی از یمن تا عراق و لبنان خواست مشخص ترامپ در این نامه بوده است. همچنین گفته میشود که ترامپ ۲ ماه فرصت برای آغاز گفتگو یا دستیابی به توافق تعیین کرده و گزینه جایگزین توافق را هم حمله نظامی همهجانبه دانسته است.
ترامپ در زمان اعلام خبر ارسال نامهاش به خامنهای هم هشدار داده بود که در صورت لزوم ممکن است اقدام نظامی در دستور کار قرار بگیرد. رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه در سخنرانی نوروزیاش تأکید کرد که «آمریکاییها باید بدانند تهدید در مقابل ایران راه به جایی نخواهد برد». خامنهای گفت که هر طرفی که بخواهد «خباثتی» علیه ایران انجام دهد «سیلی سختی» خواهد خورد.
با این حال، ویتکاف در مصاحبهاش چندان به وجه تهدیدآمیز نامه نپرداخت و در دفاع از اقدام ترامپ در نامهنگاری با خامنهای گفت: «او دست بالا را از نظر نظامی دارد و منطقیتر این بود که ایران پیشنهاد مذاکره دهد، اما این ترامپ بود که این کار را کرد.»
به گفته ویتکاف، محتوای نامه ترامپ این بوده: «من رئیسجمهوری صلحطلب هستم و خواهان جنگ نیستم. هیچ دلیلی برای رویارویی نظامی وجود ندارد. باید گفتوگو کنیم.»
او افزود: «ما باید یک برنامه راستیآزمایی ایجاد کنیم تا نگرانیها درباره نظامی شدن برنامه هستهای ایران برطرف شود، زیرا گزینه جایگزین اصلاً خوب نیست.»
ویتکاف همچنین فاش کرد که گفتوگوهای آمریکا با ایران از طریق «کانالهای پشتپرده و کشورهای مختلف» همچنان ادامه دارد.
او در پایان گفت: «ترامپ آماده است تا فرصتی برای حل و فصل کامل مسائل با ایران فراهم کند؛ جایی که ایران دوباره به صحنه جهانی بازگردد و کشوری بزرگ شود... او میخواهد اعتمادسازی کند.»
نظرها
شبکه
تولید و فروش اسلحه کسب و کار پر درآمدی هست !