یک مقام روژاوا: تقسیم سوریه در دستور کار کُردها نیست
یک مقام از منطقه کِردی شمال شرق سوریه (روژاوا) اعلام کرد که کردهای سوریه در پی تقسیم این کشور نیستند، بلکه میخواهند حقوقشان از طریق «عدم تمرکز قدرت و دموکراسی» تضمین شود.

گروهی از چریکهای "حزب اتحاد دموکراتیک" کردهای سوریه
ارس جمعه، رئیس بخش رسانهای حزب دموکراتیک سبز مستقر در روژاوا، دوشنبه ۴ فروردین / ۲۴ مارس به خبرگزاری کُردی روداو گفت:
تقسیم سوریه در دستور کار نیست. آنها میتوانند سوریه را بهصورت مشترک اداره کنند. نکته مهم این است که عدم تمرکز و دموکراسی میتواند به مردم سوریه خدمت کند.
حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) حاکم بر روژاوا و شورای ملی کُرد (KNC/ENKS)، با میانجیگری مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و مقامات آمریکایی سهشنبه گذشته در قامیشلی جلسهای برگزار کردند. دو طرف در تلاش هستند تا اختلافهای دیرینه را کنار بگذارند و موضعی متحد برای تقویت صدای کردها در سوریهی جدید اتخاذ کنند.
دو مقام شورای ملی کُرد روز جمعه به روداو گفتند که احزاب حاکم و اپوزیسیون کُرد در روژاوا بر فهرستی از خواستهها، از جمله فدرالیسم، توافق کردهاند که این توافق اواخر این ماه به دمشق ارائه خواهد شد.
ارس جمعه درباره مذاکرات جاری بین احزاب کُرد برای دستیابی به وحدت گفت: «این توافق باید بهزودی اعلام و وحدت کردها محقق شود.»
حزب اتحاد دموکراتیک و شورای ملی کُرد سالها رقیبهای سرسخت یکدیگر بودند و تلاشهای پیشین برای آشتی بین آنها ناموفق بوده است.
این مقام روژاوا همچنین قانون اساسی موقت سوریه را تبعیضآمیز خواند و گفت کُردها باید در قانون اساسی جدید گنجانده شوند؛ و این هدفی است که احزاب سیاسی کُرد در پی تحقق آن هستند.
قانون اساسی موقت دولت انتقالی دمشق، حکومت اقتدارگرا را تثبیت کرده و با انتقاد جامعه اقلیتهای سوریه روبهرو شده است. آنها خواستار بازنویسی قانون اساسی هستند.
سلیمانی عوسو، عضو هیئت رهبری شورای ملی کُرد که در جلسه با حزب اتحاد دموکراتیک حضور داشت، روز سهشنبه به روداو گفت پس از جشنهای نوروز دوباره ملاقات خواهند کرد تا کمیته مشترکی تشکیل دهند که نماینده تمام کردها در مذاکرات با مقامات جدید دمشق باشد.
حزب اتحاد دموکراتیک و شورای ملی کُرد در سال ۲۰۱۵ در استان دهوک اقلیم کردستان، با میانجیگری مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق (KDP)، توافقنامهای برای کاهش تنشها و تقسیم قدرت در روژاوا امضا کردند. اما این توافق هرگز اجرایی نشد و هر یک از طرفین، دیگری را مقصر شکست آن دانست. دو طرف بارها در جنگ رسانهای یکدیگر را متهم به خیانت کردهاند.
مذاکرات جدید پس از سقوط رژیم بشار اسد و افزایش تهدیدها علیه مناطق کردنشین آغاز شده است.
روز شنبه نشست مطبوعاتی ۳۵ نهاد، گروه و حزب سیاسی و مدنی در سوریه از جمله نمایندگان مجلس سوریه دموکراتیک (MSD) در دمشق برگزار شد. در این نشست «ائتلاف شهروند برابر سوریه» با نام «اتحاد» تأسیس شد.
گفته شده که درهای مشارکت در ائتلاف «اتحاد» بهروی سایر گروههای قومی در سوریه نیز باز است.
بر اساس بیانیههای منتشرشده، این ائتلاف نه تنها رسمی خواهد بود بلکه در چارچوب یک سازمان برای ایجاد مواضع روشن سیاسی و ایدئولوژیک فعالیت خواهد کرد.
در بیانیه تأسیس ائتلاف بر «تقویت وحدت سوریه»، «دولت واحد و ارتش ملی» تأکید شده و آمده است که «مسئله کُردها باید به شیوهای دموکراتیک و عادلانه حل شود».
نظرها
نظری وجود ندارد.