آمریکا هواپیماهای جنگی و بمبافکنهای سنگین بیشتری راهی خاورمیانه کرد
در حالی که بی-۲ها در حملات اخیر به اهداف حوثی در یمن به کار گرفته شدهاند، کارشناسان نظامی این اقدام را بیش از حد میدانند، زیرا اهداف حوثیها در عمق زمین نیستند و نیازی به چنین توان آتش سنگینی نداشتهاند.

با شدت گرفتن تنشها میان ایالات متحده و ایران، پنتاگون اعلام کرد که برای تقویت توان نظامی آمریکا در خاورمیانه، هواپیماهای جنگی بیشتری به منطقه اعزام کرده است. این اقدام در حالی صورت میگیرد که بیش از دو هفته از آغاز کارزار بمبارانهای آمریکا علیه مواضع حوثیها در یمن میگذرد و نگرانیها از درگیری مستقیم با ایران افزایش یافته است.
اگرچه پنتاگون در بیانیهای کوتاه جزئیاتی از نوع یا محل دقیق استقرار این هواپیماها ارائه نکرد، اما منابع آمریکایی به رویترز گفتهاند که حدود شش فروند بمبافکن سنگین بی-۲ طی هفته گذشته به پایگاه نظامی آمریکا-بریتانیا در جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.
بمبافکنهای بی-۲ که به فناوری رادارگریز مجهز هستند، توانایی حمل سنگینترین بمبهای متعارف و حتی سلاحهای هستهای را دارند. از این هواپیماها تنها ۲۰ فروند در نیروی هوایی آمریکا وجود دارند و معمولاً بهندرت مورد استفاده قرار میگیرند.
کارشناسان نظامی میگویند استقرار این بمبافکنها در دیگو گارسیا آنها را در موقعیتی استراتژیک برای عملیات در خاورمیانه قرار میدهد. یکی از مهمترین تسلیحات این بمبافکن، بمب عظیم ۳۰ هزار پوندی GBU-57 است که برای هدف قرار دادن تأسیسات هستهای زیرزمینی طراحی شده و به گفته برخی تحلیلگران، ممکن است برای حمله احتمالی به برنامه هستهای ایران مورد استفاده قرار گیرد.
در حالی که بی-۲ها در حملات اخیر به اهداف حوثی در یمن به کار گرفته شدهاند، کارشناسان نظامی این اقدام را بیش از حد میدانند، زیرا اهداف حوثیها در عمق زمین نیستند و نیازی به چنین توان آتش سنگینی نداشتهاند.
پاسخ ایران: در اتاق شیشهای سنگ نیندازید
در پی تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، علیه ایران مبنی بر بمباران و اعمال تعرفههای ثانویه در صورت عدم توافق هستهای، تنشها به اوج رسیده است. علی خامنهای، روز دوشنبه در خطبه نماز عید فطر هشدار داد که اگر این تهدیدها عملی شوند و «شرارتی» رخ دهد، آمریکا پاسخ سختی دریافت خواهد کرد.
امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران هم همان روز در واکنشی تند، پایگاههای آمریکا در منطقه را هدف بالقوه توصیف کرد و گفت:
آمریکاییها در اطراف ایران حداقل ۱۰ پایگاه و ۵۰ هزار نیرو دارند، یعنی در یک اتاقک شیشهای نشستهاند؛ کسی که در اتاقک شیشهای هست، سمت کسی سنگ پراکنی نمیکند.
یک مقام نظامی آمریکایی نیز به رویترز گفت که همزمان، برخی از سامانههای پدافند هوایی ایالات متحده از شرق آسیا به خاورمیانه منتقل شدهاند.
دونالد ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش (۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱)، آمریکا را از برجام خارج کرد؛ توافقی که فعالیتهای هستهای ایران را در ازای کاهش تحریمها محدود میکرد. وی همچنین تحریمهای گستردهای را دوباره علیه تهران اعمال کرد.
از آن زمان، ایران سطح غنیسازی اورانیوم خود را فراتر از محدودیتهای توافق افزایش داده و غرب این اقدامات را تلاشی پنهانی برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح هستهای میداند. با این حال، تهران تأکید دارد که برنامه هستهایاش صرفاً برای اهداف غیرنظامی و انرژی صلحآمیز است.
با استقرار دو ناو هواپیمابر آمریکایی در منطقه خاورمیانه و افزایش حضور بمبافکنهای استراتژیک، بهنظر میرسد واشنگتن قصد دارد از هرگونه اقدام تهاجمی احتمالی از سوی ایران یا نیروهای نیابتیاش جلوگیری کند. در عین حال، این نمایش قدرت میتواند فشار بر تهران برای بازگشت به میز مذاکره را افزایش دهد.
پنتاگون هشدار داده که «اگر ایران یا نیروهای وابسته به آنها امنیت نیروهای آمریکایی یا منافع واشنگتن در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده بدون تردید پاسخ قاطع خواهد داد.»
نظرها
نظری وجود ندارد.