فرانسه نشست دفاعی اضطراری درباره ایران برگزار کرد؛ افزایش نگرانیها از حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل
برگزاری چنین نشستی در فرانسه بسیار نادر است و نشان میدهد که متحدان اروپایی ایالات متحده بهطور جدی نگران آن هستند که در صورت نرسیدن سریع به یک توافق دیپلماتیک، آمریکا و اسرائیل ممکن است تأسیسات هستهای ایران را هدف حمله قرار دهند.

ژوئیه ۲۰۱۷ پاریس: امانوئل مکرون و دونالد ترامپ، رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا
در پی افزایش تنشها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، دولت فرانسه روز چهارشنبه ۱۳ فروردین/ ۲ آوریل ۲۰۲۵ نشستی ویژه و نادر با حضور امانوئل مکرون، رئیسجمهوری و وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد دفاعی و امنیتی برگزار کرد.
رویترز به نقل از سه منبع دیپلماتیک نوشت که این جلسه بهطور ویژه به بررسی وضعیت جاری در رابطه با برنامه هستهای ایران و خطر احتمالی بروز درگیری نظامی میان ایران، آمریکا و متحدان منطقهای آن، بهویژه اسرائیل، اختصاص داشت.
برگزاری چنین نشستی در فرانسه بسیار نادر است و نشان میدهد که متحدان اروپایی ایالات متحده بهطور جدی نگران آن هستند که در صورت نرسیدن سریع به یک توافق دیپلماتیک، آمریکا و اسرائیل ممکن است تأسیسات هستهای ایران را هدف حمله قرار دهند.
این در حالی است که تنشها در منطقه بهسرعت رو به افزایش است. پنتاگون روز سهشنبه اعلام کرد که در ادامه سیاست تقویت بازدارندگی، شمار بیشتری از جنگندهها و تجهیزات نظامی به خاورمیانه اعزام شدهاند. در همین حال، ایالات متحده همچنان به بمباران مواضع حوثیها در یمن ادامه میدهد؛ گروهی که مورد حمایت ایران هستند و کنترل بخش بزرگی از این کشور را در دست دارند.
از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز یکشنبه هشدار داد که اگر ایران هرچه سریعتر وارد مذاکرات نشود، با بمباران و اعمال تحریمهای ثانویه روبرو خواهد شد. ترامپ همچنین در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار گفتوگوهای مستقیم شده بود، اما ایران تنها با گفتوگوهای غیرمستقیم از طریق عمان موافقت کرده است.
مقامات اروپایی نگران هستند که حملات جاری علیه حوثیها، مقدمهای برای اقدام نظامی مستقیم علیه ایران باشد. به گفته یکی از مقامهای ارشد اروپایی، تحلیلگران استراتژیک در حال بررسی این سناریو هستند که آیا این تحرکات به معنای آمادهسازی برای حمله به ایران در ماههای آینده است یا خیر.
در این میان، دیپلماتهای فرانسه، آلمان و بریتانیا امیدوارند در حاشیه نشست آتی وزرای خارجه ناتو در بروکسل، فرصتی برای مذاکره مستقیم با مارکو روبیو، درباره پرونده ایران فراهم شود. همچنین قرار است وزیر خارجه اسرائیل روز پنجشنبه به پاریس سفر کند؛ امری که از نظر تحلیلگران ممکن است با برنامهریزیهای امنیتی در مورد ایران مرتبط باشد.
اروپاییها در ماههای اخیر چندین دور گفتوگوی فنی با ایران داشتهاند تا زمینه را برای ازسرگیری مذاکرات هستهای فراهم کنند. هدف آنها رسیدن به توافقی تا پیش از ماه اوت است تا بتوانند پیش از پایان اعتبار برجام در اکتبر ۲۰۲۵، محدودیتهای جدیدی برای برنامه هستهای ایران وضع کنند و تحریمها را کاهش دهند.
با این حال، دولت ترامپ همچنان بر راهبرد فشار حداکثری پافشاری میکند و همین مسأله هماهنگی با تلاشهای دیپلماتیک اروپا را دشوار کرده است.
ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام، سطح غنیسازی اورانیوم را بهطور قابل توجهی افزایش داده و به سطحی نزدیک به نیاز تسلیحات هستهای رسانده است. هرچند مقامات ایرانی بارها تأکید کردهاند که برنامه هستهایشان صرفاً با اهداف صلحآمیز دنبال میشود و قصد ساخت سلاح هستهای ندارند.
نظرها
نظری وجود ندارد.