ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حکومت ایران به روال همیشگی قطعنامه شورای حقوق بشر را محکوم کرد

در پی تصویب قطعنامه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران نماینده جمهوری اسلامی گفت حکومت ایران هیچ تناسبی بین مفاد این قطعنامه با وضعیت حقوق بشر در کشور نمی‌بیند.

علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو جمعه ۱۵ فروردین / ۴ آوریل به قطعنامه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل که در نشست پنجاه‌وهشتم این شورا در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران تصویب شد، واکنش نشان داد و آن را اقدامی «تبعیض‌آمیز» و «فریبکارانه» دانست.

علی بحرینی در این‌باره گفت:

بانیان پیش‌نویس قطعنامه با ایجاد تصویری توهمی از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، در تلاش برای گمراه‌سازی این شورا هستند.

او افزود:

جمهوری اسلامی ایران هیچ تناسبی بین مفاد این قطعنامه و به‌ویژه سازوکارهای نظارتی جدید طراحی‌شده تحت عنوان FFM با وضعیت حقوق بشر خود نمی‌بیند و قویاً با این قطعنامه مخالف است.

این نخستین بار نیست که مسئولان جمهوری اسلامی تصویب چنین قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران رد می‌کنند. آن‌ها برای توجیه اعمال ضد حقوق بشری خود، نپذیرفتن مسئولیت این اعمال و عدم پاسخگویی به موارد متعدد در این زمینه، به نقض حقوق بشر در دیگر نقاط جهان اشاره می‌کنند تا پایمالی حقوق انسانی در ایران را پنهان کنند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل پنج‌شنبه ۱۴ فروردین / ۳ آوریل در ژنو با تصویب قطعنامه‌ای ضمن محکوم کردن نقض حقوق بشر در ایران، مأموریت گزارشگر ویژه امور ایران و کمیته حقیقت‌یاب اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» را تمدید کرد. این قطعنامه با ۲۴ رأی موافق، هشت رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع تصویب شد.

براساس این قطعنامه، تحقیقات کمیته حقیقت‌یاب از این پس به جنبش «زن، زندگی، آزادی» محدود نخواهد ماند و این هیئت می‌تواند سایر موارد نقض حقوق بشر و جرایم تحت قوانین بین‌المللی در ایران را هم بررسی کند. در قطعنامه شورای حقوق بشر در این‌باره آمده است که کمیته حقیقت‌یاب اکنون موظف است تمامی موارد اخیر و جاری نقض حقوق بشر را فراتر از سرکوب خیزش «زن، زندگی، آزادی» بررسی کند و به جمع‌آوری، تحلیل و ثبت مدارک و شواهد برای دادرسی‌های آینده، از جمله تعقیب قضائی عاملان، به‌موجب اصل صلاحیت جهانی، ادامه دهد.

مأموریت مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران نیز برای یک سال دیگر تمدید شد.

قطعنامه شورای حقوق بشر همچنین بر ضرورت فوری مبارزه با مصونیت از مجازات و پاسخگو کردن مرتکبان نقض حقوق بشر در ایران تأکید کرد و به افزایش شدید اعدام‌ها در ایران، خشونت گسترده و تبعیض علیه زنان، دختران، و اقلیت‌های قومی، زبانی و مذهبی، اشاره کرد.

این شورا از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست تا با گزارشگر ویژه و کمیته حقیقت‌یاب کاملاً همکاری کرده و به نمایندگان آن‌ها اجازه ورود به ایران را بدهند.

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر از این قطعنامه پشتیبانی کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.