ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیامدهای تعلیق ۹۰ روزه تعرفه‌های آمریکا؛ استقبال اروپا ـ افزایش شاخص بورس‌های جهان

اختلافات تجاری بر سر تعرفه‌های ایالات متحده آمریکا ادامه دارد: ترامپ بسیاری از تعرفه‌ها را معلق کرد و بلافاصله بازارهای سهام رشد کردند اما تنش آمریکا با چین تشدید شد. چین می‌گوید روابط تجاری‌اش با آمریکا ذاتاً برد-برد است.

در پی اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر تعلیق ۹۰ روزه تعرفه‌های این کشور بر واردات کالاهای دیگر کشورها، دَکس، شاخص بورس آلمان در آغاز معاملات پنج‌شنبه ۲۱ فروردین / ۱۰ آوریل با بیش از ۸ درصد افزایش به ۲۱,۲۹۱ واحد رسید.

سرمایه‌گذاران به تصمیم ترامپ در دیگر کشورها نیز واکنش نشان دادند. بورس پاریس ۶.۵ درصد و لندن نزدیک به ۶ درصد رشد کرد.

ترامپ شب گذشته مهلت ۹۰ روزه برای تعرفه‌های اعمال‌شده بر بسیاری از کشورها تعیین کرد؛ اقدامی که پیش‌تر آن را رد کرده بود. به‌گفته اسکوت بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، این تصمیم فرصتی برای مذاکرات فراهم می‌کند. 

این تعلیق باعث جهش بازارهای سهام آمریکا و آسیا نیز شد. در آمریکا بعد از ظهر چهارشنبه شاخص استاندارد «اند پورز ۵۰۰» ۹ درصد افزایش یافت و شاخص‌های داوجونز و «نزدک» به ترتیب ۷.۸ و ۱۲ درصد بالا رفتند.

رشد قوی بورس‌های آسیا 

بورس‌های آسیا نیز روند صعودی داشتند. در پی رشد وال‌استریت، شاخص «نیکی ۲۲۵» ژاپن صبح پنج‌شنبه ۸.۳ افزایش یافت و به ۳۴,۳۵۳.۱۷ واحد رسید. شاخص توپیکس نیز ۷.۵ رشد کرد. 

سهام چین و هنگ‌کنگ نیز به‌رغم تعرفه‌های جدید ترامپ بر واردات چین، رشد داشتند. 

ادامه جنگ تعرفه‌ها میان آمریکا و چین

در پی تشدید اختلاف تجاری آمریکا و چین، تعرفه‌های ۸۴ درصدی چین بر کالاهای آمریکایی از پنج‌شنبه اجرایی شد. این عوارض بر تمام محصولات وارداتی از آمریکا اعمال می‌شود که در سال ۲۰۲۴ ارزش آن‌ها ۱۴۳.۵ میلیارد دلار (۱۳۰.۷ میلیارد یورو) بوده است. 

چین روز چهارشنبه تعرفه‌های خود بر کالاهای آمریکایی را از ۳۴ درصد به ۸۴ درصد افزایش داد. در پاسخ، دونالد ترامپ مهلت ۹۰ روزه برای مذاکره درباره اختلافات تعرفه‌ای با بسیاری از کشورها را اعلام کرد، اما چین را مستثنی کرد و تعرفه‌ها بر این کشور را به ۱۲۵ درصد افزایش داد. 

شین‌هوا، خبرگزاری دولتی چین در تحلیلی که روز پنج‌شنبه منتشر کرد «تعرفه‌های متقابل» ترامپ را ادامه سیاست‌های استعماری کهن و «امپریالیسم اقتصادی مدرن» واشنگتن دانست.

دفتر اطلاع‌رسانی شورای دولتی چین نیز سندی با عنوان «موضع چین در مورد برخی مسائل مربوط به روابط اقتصادی و تجاری چین و آمریکا» را منتشر کرد. چین گفته است که این سند را برای روشن‌سازی حقایق درباره روابط اقتصادی و تجاری با آمریکا و تشریح مواضع خود در مورد مسائل مربوطه منتشر کرده است.

شین‌هوا نوشته که روابط اقتصادی و تجاری چین و آمریکا «ذاتاً برد-برد است» و همکاری به سود دو طرف و تقابل به ضرر هر دو است.

این خبرگزاری افزوده است که حفظ ثبات در این روابط به نفع منافع اساسی دو کشور و مردمشان است و به توسعه اقتصاد جهانی کمک می‌کند.

از سوی دیگر، وانگ ون‌تائو، وزیر بازرگانی چین، روز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور آماده است همکاری با اتحادیه اروپا در زمینه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری و صنعت را تقویت کند. 

فون در لاین: تعلیق تعرفه‌های ترامپ «گامی مهم» است 

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه از اعلام ترامپ استقبال کرد و آن را گامی مهم برای تثبیت اقتصاد خواند. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«شرایط شفاف و قابل پیش‌بینی برای عملکرد مطلوب تجارت و زنجیره‌های تأمین ضروری است.»

فون در لاین  تأکید کرد که اتحادیه اروپا به‌دنبال مذاکرات سازنده با آمریکا برای دستیابی به مبادلات تجاری روان و سودمند برای دو طرف است. 

 ویتنام: مذاکره با آمریکا درباره توافق تجاری 

در شرایطی که مسئله تعرفه‌ها وضعیت اقتصادی جهان را بی‌ثبات کرده است، ویتنام و آمریکا برای آغاز مذاکرات درباره یک قرارداد تجاری به توافق رسیدند.

این تصمیم پس از دیدار هو دوک فوک، معاون نخست‌وزیر ویتنام، با جیمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا در واشنگتن گرفته شد. این مذاکرات همچنین بر رفع موانع غیرمالی تجارت متمرکز خواهد بود. 

ویتنام همچنین سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی را تسهیل و مبارزه با تقلب و اختلاس در تجارت را تشدید خواهد کرد. این کشور که برای بسیاری از شرکت‌های غربی پایگاه تولیدی مهمی محسوب می‌شود، سال گذشته مازاد تجاری ۱۲۳ میلیارد دلاری با آمریکا داشت. 

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.