اروپا چند قاضی و رئیس زندان اوین را به دلیل گروگانگیری شهروندان اروپایی تحریم کرد
ایران میگوید داشتن تابعیت مضاعف را نمیپذیرد و شهروندان غربی را هم نه با هدف معامله سیاسی و امنیتی که به دلیل اقدامات خودشان که عمدتا مرتبط با جاسوسی است به زندان میاندازد.

زندان اوین ـ عکس از آرشیو
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۵ فروردین/ ۱۴ آوریل ۲۰۲۵ تحریمهایی را علیه هفت فرد حقیقی و دو نهاد ایرانی به دلیل سیاست گروگانگیری و بازداشت شهروندان اتحادیه اروپا تصویب کردند؛ اقدامی که این اتحادیه آن را سیاست «گروگانگیری دولتی» توصیف کرده است.
بر اساس فهرستی که رویترز میگوید نسخهای از آن را دیده است، افراد تحریمشده شامل رئیس زندان اوین تهران، چند قاضی و مقام قضایی دیگر هستند. همچنین، زندان اصلی شهر شیراز در میان نهادهای تحریمشده قرار دارد.
این تحریمها شامل مسدودسازی داراییها در داخل اتحادیه اروپا و ممنوعیت سفر به کشورهای عضو اتحادیه میشود.
در سالهای اخیر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دهها نفر از اتباع دوتابعیتی یا خارجی را بازداشت کرده است؛ اغلب با اتهاماتی در زمینه جاسوسی یا مسائل امنیتی. به گفته دیپلماتهای اروپایی، دستکم ۲۰ شهروند اروپایی در حال حاضر در ایران در بازداشت به سر میبرند.
سازمانهای حقوق بشری ایران را متهم کردهاند که با این بازداشتها در پی گرفتن امتیازهای سیاسی یا دیپلماتیک از کشورهای خارجی است. جمهوری اسلامی این اتهامات را رد میکند و تابعیت دوگانه را نیز به رسمیت نمیشناسد.
فرانسه که دو تن از اتباعش در ایران بازداشت هستند – و شرایط بازداشت آنها را معادل شکنجه توصیف کرده – نقش پیشرو در تلاشهای دیپلماتیک برای افزایش فشار بر ایران ایفا کرده است.
در همین رابطه، ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، هنگام ورود به نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، گفت:
خوشحالم که امروز توانستیم این تحریمها را علیه هفت فرد و دو نهاد، از جمله زندان شیراز، تصویب کنیم. زمان آن رسیده بود، چون شرایطی که برخی از هموطنان ما – چه فرانسوی و چه اروپایی – در آن نگهداری میشوند، غیرقابل قبول است.
او همچنین اعلام کرد که فرانسه در چارچوب افزایش فشار حقوقی، در حال طرح شکایتی در دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) علیه ایران به دلیل نقض حق برخورداری از حمایت کنسولی است.
نظرها
نظری وجود ندارد.