اسرائیل از ورود هرگونه کمکهای بشردوستانه به غزه جلوگیری میکند
«هیچ کمک بشردوستانهای به غزه وارد نخواهد شد»؛ این را وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد. حملات اسرائیل همچنان قربانی میگیرد. پزشکان بدون مرز میگویند «غزه به گورستان جمعی فلسطینیها تبدیل شده است».

فلسطینیها در اردوگاه آوارگان نصیرات با قابلمه و ماهیتابه در دست منتظرند تا غذای گرمی دریافت کنند ـ ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
هیچگونه آرامشی برای ساکنان غزه وجود ندارد. یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل چهارشنبه ۲۷ فروردین / ۱۶ آوریل هرگونه ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را رد کرد. از یک ماهونیم پیش هیچ کمکی به غزه نرسیده و این منطقه همچنان زیر حملات اسرائیل قرار دارد.
اسرائیل از ۱۲ اسفند / ۲ مارس گذشته ورود کمکهای بشردوستانه به این سرزمین فلسطینی را مسدود کرده است. سازمان ملل پس از ۱۸ ماه جنگ بین اسرائیل و حماس، نسبت به وضعیت ۲,۴ میلیون نفر ساکن غزه هشدار داده است.
یسرائیل کاتس با بیان اینکه «هیچ کمک بشردوستانهای به غزه وارد نخواهد شد»، افزود: «در شرایط فعلی، هیچکس قصد ندارد کمکی به غزه برساند و هیچ تدارکی برای این کار وجود ندارد.»
روز دوشنبه، دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد که نوار غزه «احتمالاً بدترین» وضعیت بشردوستانه را از آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تجربه میکند.
بر اساس گزارش سازمانهای وابسته به سازمان ملل و گروههای بشردوستانه، این سرزمین کوچک با کمبود غذا، آب، سوخت و سایر کالاهای اساسی روبهروست.
اسرائیل حماس را متهم میکند که ماههاست کمکها را مصادره و توزیع میکند، اتهامی که حماس رد کرده است و میخواهد این مسئولیت را به «نهادهای مدنی» بسپارد.
بهدرخواست سازمان ملل، دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) از ۸ اردیبهشت / ۲۸ آوریل جلساتی را درباره تعهدات بشردوستانه اسرائیل در قبال فلسطینیها برگزار خواهد کرد.
اگرچه تصمیمات این دیوان از نظر حقوقی الزامآور است، اما هیچ ابزار عملی برای اجرای آنها ندارد، هرچند این تصمیمات میتوانند فشارهای دیپلماتیک را افزایش دهند.
«گورستان جمعی فلسطینیها»
روز چهارشنبه، سازمان غیردولتی پزشکان بدون مرز (MSF) اعلام کرد که «غزه به گورستان جمعی برای فلسطینیها و کسانی که به آنها کمک میکنند، تبدیل شده است».
پس از دو ماه آتشبس، با از سرگیری عملیات نظامی اسرائیل در ۲۸ اسفند / ۱۸ مارس، صدها هزار نفر از ساکنان غزه آواره شدهاند. اسرائیل هدف از این اقدام را وادار کردن حماس به آزادی گروگانهای باقیمانده در غزه عنوان کرده است.
آماند بازرول، هماهنگکننده بخش اورژانس پزشکان بدون مرز در غزه گفت:
ما بهشکل زنده نظارهگر نابودی و جابهجایی اجباری کل جمعیت غزه هستیم.
این جنگ پس از حمله بیسابقه حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد که بر اساس دادههای رسمی، منجر به کشته شدن یکهزار و ۲۱۸ نفر در اسرائیل شد که اکثر آنها غیرنظامی بودند.
از میان ۲۵۱ گروگان گرفتهشده در آن روز، ۵۸ نفر هنوز در غزه نگهداری میشوند که بهگفته ارتش اسرائیل ۳۴ نفر از آنها کشته شدهاند.
وزارت بهداشت حماس روز چهارشنبه اعلام کرد که از ۱۸ مارس که اسرائیل حملات خود را از سر گرفته است تاکنون دستکم یکهزار و ۶۵۲ فلسطینی کشته شدهاند. این آمار، تلفاتِ غزه از آغاز حملات اسرائیل را به ۵۱ هزار و ۲۵ نفر میرساند. سازمان ملل این آمار را قابل اعتماد میداند.
حملات جدید اسرائیل
دفاع مدنی فلسطین روز چهارشنبه اعلام کرد که حملات جدید اسرائیل به کشته شدن ۱۱ نفر، از جمله زنان و کودکان، منجر شده است.
محمود بصل، سخنگوی این سازمان امدادی، به خبرگزاری فرانسه گفت:
تیمهای ما ۱۰ کشته و چندین زخمی، از جمله شماری کودک و زن را به بیمارستان الشفا در غزه منتقل کردهاند.
«سحر»، زنی که خواهرش را در یک حمله از دست داده، با اندوه به خبرگزاری فرانسه گفت:
ما گرسنگی، از دست دادن همه چیزمان، محرومیتها و مرگ پدر، مادر و عزیزانمان را پذیرفتیم، اما گناه کودکان چیست؟
تلاشها برای برقراری آتشبس تاکنون بینتیجه مانده است. حماس در حال بررسی پیشنهاد اسرائیل برای آتشبس موقت است که از طریق میانجیگرهای مصری ارائه شده است.
اسرائیل در اینباره اظهارنظری نکرده است. آتشبس قبلی از ۲۹ دی / ۱۹ ژانویه تا ۲۷ اسفند / ۱۷ مارس باعث بازگشت ۳۳ گروگان به اسرائیل، از جمله ۸ نفر که کشته شده بودند، در ازای آزادی حدود یکهزار و ۸۰۰ فلسطینی از زندانهای اسرائیل شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.