ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پالایشگاه‌های کوچک چین هدف جدید فشار حداکثری بر ایران؛ پکن می‌گوید از منافعمان دفاع می‌کنیم

چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت ایران، به‌طور رسمی تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد و طی سال‌های گذشته با توسعه یک شبکه پیچیده مالی بر پایه یوان چین و واسطه‌های تجاری، توانسته بخش زیادی از نفت ایران را بدون استفاده از دلار معامله کند.

در حالی که دولت ترامپ مذاکرات هسته‌ای با ایران را از سر گرفته، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۷ فروردین/ ۱۶ آوریل تحریم‌های تازه‌ای علیه صادرات نفت ایران اعمال کرد؛ تحریم‌هایی که به‌طور خاص چند پالایشگاه مستقل چینی و شرکت‌های فعال در ناوگان دریایی انتقال نفت موسوم به «ناوگان اشباح» ایران را هدف قرار داده است.

این اقدام بخشی از تلاش دولت ترامپ برای احیای کمپین فشار حداکثری علیه تهران است؛ کارزاری که با هدف رساندن صادرات نفت ایران به نزدیک صفر و قطع منابع درآمدی جمهوری اسلامی طراحی شده است.

در بیانیه‌ای رسمی، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که یک پالایشگاه مستقل چینی، موسوم به «Teapot»، به‌دلیل خرید بیش از یک میلیارد دلار نفت خام ایران، مشمول تحریم‌های جدید شده است. این دومین پالایشگاه کوچک چینی است که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ تحت تحریم قرار می‌گیرد.

پالایشگاه‌های موسوم به «Teapot» به پالایشگاه‌های کوچک و مستقل در چین گفته می‌شود که برخلاف شرکت‌های نفتی دولتی، معمولا در حاشیه سیستم رسمی مالی فعالیت می‌کنند و تاکنون از دایره تحریم‌های مستقیم دور مانده بودند.

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته از بازیگران نظامی و چهره‌های امنیتی و بستگانش برای فروش نفت، ایجاد شرکت‌های صوری و انتقال پول حاصل از این معاملات غیررسمی با پالایشگاه‌های کوچک آسیایی استفاده کرده است. این حلقه کوچک همچنین متهم به فساد اقتصادی و عملکرد به شدت غیرشفاف هستند و در فضای سیاسی ایران آن‌ها را کاسب تحریم می‌نامند.

تحریم‌های جدید همچنین شامل چندین شرکت و کشتی می‌شود که متهم به تسهیل انتقال نفت ایران به چین هستند. این کشتی‌ها بخشی از شبکه‌ای هستند که تحت عنوان «ناوگان اشباح» شناخته می‌شود؛ یعنی کشتی‌هایی که با خاموش‌کردن سیستم‌های موقعیت‌یابی و تغییر اسناد، محموله‌های نفتی ایران را مخفیانه جابه‌جا می‌کنند.

در همین رابطه، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت:

هر شرکت یا پالایشگاهی که به تجارت نفت ایران کمک کند، خود را در معرض خطر جدی قرار داده است. ما مصمم هستیم زنجیره تأمین نفت ایران را مختل کنیم؛ زنجیره‌ای که رژیم ایران از آن برای حمایت از گروه‌های تروریستی و شرکای منطقه‌ای خود بهره می‌برد.

وزارت خارجه آمریکا هم در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد:

تا زمانی که ایران از درآمد نفتی برای فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه استفاده می‌کند، ایالات متحده، هم ایران و هم همه شرکای آن را در زمینه دور زدن تحریم‌ها پاسخگو خواهد کرد.

واکنش چین: از منافع خود دفاع خواهیم کرد

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن، با محکوم‌کردن این تحریم‌ها گفت:

چین اقدامات لازم را برای دفاع از حقوق و منافع مشروع خود انجام خواهد داد. ایالات متحده باید فورا این هجوم بی‌دلیل به نهادها و اشخاص چینی را متوقف کند.

چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت ایران، به‌طور رسمی تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد و طی سال‌های گذشته با توسعه یک شبکه پیچیده مالی بر پایه یوان چین و واسطه‌های تجاری، توانسته بخش زیادی از نفت ایران را بدون استفاده از دلار خریداری کند.

این تحریم‌ها در حالی اعلام شده‌اند که دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای قرار است روز شنبه در رم برگزار شود. دور اول این گفت‌وگوها شنبه گذشته در عمان برگزار شد و از سوی هر دو طرف «مثبت» توصیف شد.

اما هم‌زمانی اعمال تحریم‌ها با برگزاری مذاکرات، از دید ناظران نشان‌دهنده استراتژی دوگانه ترامپ است: ترکیب فشار اقتصادی حداکثری با پیشنهاد دیپلماسی مشروط.

این ششمین دور از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران از زمان آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.