همبستگی ۷۰۰ تن از مدافعان حقوق بشر برای انحلال دادگاههای نمایشی و لغو صدور حکم اعدام
در پی برگزاری دادگاههای نمایشی تعدادی از بازداشتشدگان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، جمعی از مدافعان حقوق بشر خواستار انحلال این دادگاهها، دادگاههای انقلاب و لغو صدور حکم اعدام شدند.
در روزهای اخیر حاکمیت نمایش قدرت خود را با برگزاری دادگاههای نمایشی، به ریاست قاضی صلواتی آغاز کرده تا متهمان و مردم معترض جنبش زن، زندگی، آزادی را بترساند.
در واکنش به این اقدامها، جمع ۷۰۰ نفرهای از میان وکلای حقوق بشر، مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان، کنشگران مدنی، نویسندگان، شاعران، هنرمندان، روزنامهنگاران و اساتید دانشگاه با نوشتن و امضای بیانیهای خطاب به نهادهای حقوق بشری، خواهان انحلال دادگاههای نمایشی و لغو صدور حکم اعدام در ایران شدند.
آنها با اشاره به اینکه این دادگاهها، از صدا و سیمای جمهوری اسلامی، تحت عنوان به اصطلاح «دادگاههای علنی» پخش میشوند، نوشتند:
«پخش این دادگاهها با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان معترضان و در نهایت صدور احکام سنگین و نیز حکم اعدام برای افراد بیگناهی است که جز آزادی و برابری و عدالت برای زنان و مردان ایران خواست دیگری ندارند.»
به گفته نویسندگان این بیانیه، اینگونه رفتار حاکمیت، از سویی، به سخره گرفتن قضاوت و آیین دادرسی است، و از سوی دیگر، حکومت با طراحی فرایند هولناک حمله به معترضان، دستگیری، زندان، تحقیر، شکنجه و صدور حکم اعدام، قصد ایجاد ترس و اختلال در جنبش خشونتپرهیز، مهرطلب و آزادیخواهانه زنان و مردان کشورمان را دارد.
نویسندگان بیانیه با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی جان مردم آزادیخواه و معترض در خیابانها، بازداشتگاهها، زندانها و دادگاههای نمایشی دادگاه انقلاب در ایران در پایان نوشتند:
«ما، حامیان و همراهان جنبش «زن، زندگی، آزادی» در سراسر جهان، خواهان انحلال دادگاههای انقلاب، توقف دادگاههای نمایشی و توقف صدور حکم اعدام هستیم. ما از نهادهای حقوق بشری و افکار عمومی جهان میخواهیم که از این خواست بشردوستانه، صلح آمیز و بر حق ما حمایت کنند.»
روز یکشنبه ۱۵ آبان بیانیه ۲۲۷ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتشر شد که آنان با «محارب» خواندن برخی از معترضان در ایران، از قوه قضائیه خواسته بودند حکم «قصاص» (اعدام) را در مورد آنان اجرا کند.
محسنی اژهای روز دوشنبه ۱۶ آبان در نشست هفتگی شورایعالی قوه قضائیه گفت:
«کسی که سلاح گرم یا سرد در دست گرفته و از آن استفاده کرده و برای همراهی با دشمن یا به عنوان عامل دشمن، امنیت کشور را به هم زده و در محدودهای خوف ایجاد کرده و در عین حال کسی را هم به قتل رسانده، این فرد را هم میتوان قصاص [اعدام] کرد و هم عناوین دیگری بر آن صدق میکند.»
هفتم آبان ماه رسانههای دولتی از برگزاری جلسه دادگاه چندین تن از معترضان بازداشت شده خبر دادند که نام سامان صیدی، خواننده کرمانشاهی که به «سامان یاسین» مشهور است نیز در بین آنها دیده میشد. در همین روز فیلمی از اعترافات اجباری این خواننده از رسانههای دولتی منتشر و اتهام او «محاربه» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» عنوان شد.
پس از آن در رسانههای اجتماعی اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه حکم اعدام او صادر شده است. زمانه تاکنون نتوانسته این خبر را تایید کند.
نظرها
نظری وجود ندارد.