ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه حملات اسرائیل به شمال غزه ـ رویترز: اسرائیل قصد دارد پیش از انتخابات آمریکا به دستاوردهای استراتژیک دست یابد

به خانه بنیامین نتانیاهو حمله پهپادی شد. اردوگاه جبالیا و سه بیمارستان اصلی شمال غزه همچنان تحت محاصره نیروهای اسرائیلی قرار دارند.

به گزارش الجزیره، ارتش اسرائیل شنبه ۲۸ مهر / ۱۹ اکتبر اعلام کرد که یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) خانه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را هدف قرار داد.

روزنامه ها‌آرتص اسرائیل به‌نقل از دفتر نتانیاهو نوشت پهپاد خانه نخست‌وزیر را هدف قرار داد اما نتانیاهو در محل نبود.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری در بیانیه‌ای اعلام کرد که این پهپاد از لبنان به سمت اقامتگاه شخصی نخست‌وزیر در شهرک قیصریه (سزاریه) در کرانه‌ دریای مدیترانه و واقع در میان شهرهای حیفا و تل‌آویو، پرتاب شد.

بر اساس این بیانیه، بنیامین نتانیاهو، همسرش، سارا نتانیاهو و اعضای خانواده آن‌ها در زمان حمله در قیصریه نبودند و این حمله تلفات جانی در بر نداشت.

روز شنبه همچنین چندین بار آژیر خطر در شهرهای شمال اسرائیل از جمله حیفا به صدا در آمد. در همین حال هاآرتص خبر داد که یک موشک حزب‌الله در شمال شهر کریات عطا سقوط کرد، یک خودرو آسیب دید و آتش در مناطق اطراف شعله‌ور شد.

همچنین در پی رگبار موشک‌های حزب‌الله به شمال اسرائیل، دو نفر زخمی شدند.

ارتش اسرائیل می‌گوید بامداد شنبه دست‌کم ۵۰ موشک حزب‌الله به شمال اسرائیل شلیک شد.

ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که ناصر عبدالعزیز رشید، معاون فرمانده عملیات حزب‌الله در منطقه بنت جبیل در جنوب لبنان را کشته است. این گزارش افزوده است که نیروهای اسرائیلی انبارهای تسلیحات حزب‌الله را هم در جنوب لبنان منهدم کردند.

به‌گفته ارتش اسرائیل در حمله به اردوگاه آوارگان جبالیا نیز «بیش از ۳۰ تروریست» را کشته است.

ادامه حملات اسرائیل به شمال غزه

الجزیره نوشته است که در حمله اسرائیل به اردوگاه جبالیا دست‌کم ۴۴ فلسطینی کشته و بیش از ۸۰ نفر زخمی شدند.

اردوگاه جبالیا ۱۵ روز است که در محاصره اسرائیل قرار دارد. به‌گزارش الجزیره، در ۲۴ ساعت گذشته، وضعیت در این اردوگاه به‌طور قابل توجهی وخیم‌تر شده و همه جا تخریب شده است. این گزارش افزوده است که «در گوشه و کنار اردوگاه جبالیا بوی مرگ می‌پیچد».

شاهدان می‌گویند که ارتش اسرائیل بیشتر به مناطق اصلی جبالیا حمله کرده است. درگیری‌ها میان نیروهای اسرائیلی و حماس ادامه دارد و خانواده‌ها همچنان در اردوگاه جبالیا محبوس‌اند در حالی‌که خانه‌ها و ساختمان‌ها همچنان در حال تخریب هستند.

آن‌ها افزودند که بیمارستان‌های اندونزی، العوده و کمال عدوان، سه بیمارستان اصلی شمال غزه نیز توسط نیروهای اسرائیلی محاصره شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه می‌گوید نیروهای اسرائیلی ورودی آزمایشگاه بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیه را هدف قرار دادند که در نتیجه آن یک نفر کشته و شماری دیگر زخمی شدند.

از ۵ اکتبر، ارتش اسرائیل عملیات‌ گسترده‌ای را در شمال غزه آغاز و دستور تخلیه غیرنظامیان را صادر کرده است، گفته می‌شود که در این منطقه ۴۰۰ هزار  نفر بدون دسترسی به غذا، آب یا دارو گرفتار شده‌اند.

الجزیره نوشته است که طی دو هفته گذشته بیش از ۴۵۰ نفر در حملات اسرائیل به شمال غزه کشته شده‌اند.

چشم‌انداز منطقه‌ پس از کشته شدن سنوار

از سوی دیگر رویترز گزارش داده است که در پی کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس توسط ارتش اسرائیل منابع آگاه گفته‌اند که رهبران اسرائیل برای تغییر شکل چشم‌انداز منطقه‌ای به سود اسرائیل و محافظت از مرزهای خود در برابر هرگونه حمله در آینده، به دنبال دستیابی به دستاوردهای استراتژیک هستند که فراتر از پیروزی‌های نظامی است.

رویترز نوشته است که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، اسرائیل برای وارد کردن حداکثر خسارت به حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان عجله دارد و در تلاش برای اقدامی غیرقابل برگشت پیش از روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید آمریکا در هشتم ژانویه آینده، مناطق حائلی در این دو جبهه ایجاد کند.

به گفته دیپلمات‌های غربی، مقامات لبنانی و اسرائیلی و دیگر منابع منطقه‌ای، اسرائیل با تشدید عملیات نظامی خود علیه حزب‌الله و حماس می‌خواهد اطمینان حاصل کند که دشمنانش و حامی اصلی آن‌ها، ایران، دوباره متشکل نشوند و شهروندان اسرائیلی را تهدید نکنند.

به‌گفته رویترز، انتظار می‌رود جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا از کشتن یحیی سنوار برای فشار بر بنیامین نتانیاهو به‌منظور پایان دادن به جنگ در غزه استفاده کند. اما رهبر اسرائیل ممکن است ترجیح دهد تا پایان دوره ریاست جمهوری بایدن صبر کند و بخت خود را با رئیس‌جمهوری بعدی ـ خواه کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها، خواه رقیب جمهوری‌خواه او دونالد ترامپ که نتانیاهو با او روابط نزدیکی داشته است ـ به کار گیرد.

قبل از بررسی هرگونه توافق بر سر آتش‌بس، اسرائیل عملیات نظامی برای عقب‌راندن حزب‌الله از مرزهای شمالی خود را تسریع می‌کند و در سوی دیگر همچنان حمله به اردوگاه پرجمعیت آوارگان جبالیا در غزه ادامه می‌دهد، اقدامی که فلسطینی‌ها و نهادهای سازمان ملل از آن بیم دارند که تلاشی برای محصور و جدا کردن شمال غزه از بقیه مناطق باشد.

اسرائیل در جبهه دیگر نیز در حال برنامه‌ریزی برای پاسخ به حملات موشکی ایران در اول اکتبر است که دومین حمله مستقیم این کشور به اسرائیل در شش ماه گذشته بود.

دیوید شنکر، دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک که اکنون یکی از اعضای ارشد اندیشکده مؤسسه واشنگتن است، در ابن‌باره گفت: «چشم انداز جدید، تغییر ژئوپلیتیکی جدیدی در منطقه خواهد بود.»

شنکر گفت، پیش از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل «تهدیدی در سطح بالا را تحمل می‌کرد» و به شلیک موشک از سوی حماس و دیگر گروه‌ها با حملات محدود پاسخ می‌داد اما پس از این حمله دیگر چنین عمل نخواهد کرد. او گفت «این بار اسرائیل در چندین جبهه می‌جنگد: حماس، حزب‌الله و به‌زودی ایران».

یک مقام امنیتی لبنان به رویترز گفته است که به نظر می‌رسد اسرائیل می‌خواهد نیروهای حافظ صلح اسرائیل (یونیفل) را همراه با حزب‌الله از منطقه جنوب لبنان بیرون کند.

این مقام امنیتی گفت که نیروهای اسرائیلی برای دسترسی به نقاط دید استراتژیک، که در آن پایگاه‌های یونیفل واقع شده است، می‌جنگند. این دیپلمات افزود: «هدف آن‌ها پاک‌سازی این منطقه حائل است.»

اسرائیل سال گذشته به چندین کشور عربی اطلاع داد که می‌خواهد یک منطقه حائل در سمت فلسطینی مرز غزه ایجاد کند. اما هنوز مشخص نیست که از نظر اسرائیل عمق این منطقه حائل چقدر باید باشد یا پس از پایان جنگ چگونه اجرا شود.

برخی از دیپلمات‌ها گمان می‌کنند که نتانیاهو همچنین در حال بررسی تأثیر آتش‌بس بر انتخابات آمریکاست. آن‌ها می‌گویند که هر پیشرفتی می‌تواند به کامالا هریس کمک کند، در حالی که نتانیاهو ترامپ را ترجیح می‌دهد چرا که دیدگاه‌های تند او در مورد اسرائیل، فلسطین و ایران بیشتر با دیدگاه‌های نتانیاهو هماهنگ است.

مروان المعشر، وزیر خارجه سابق اردن که اکنون معاون مطالعاتی در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی در ایالات متحده است، گفت:

هیچ دلیلی برای نتانیاهو وجود ندارد که جنگ‌های خود را قبل از انتخابات آمریکا متوقف کند. او پیش از انتخابات هیچ اعتبار یا هدیه‌ای به هریس نخواهد داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.