چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یورگن هابرماس از تقویت نظامی اروپا حمایت کرد

فیلسوف آلمانی و وارث مکتب فرانکفورت در مقاله‌ تازه‌ای گفته است که اتحادیه اروپا تنها با توانایی جمعی در استفاده از نیروی نظامی می‌تواند به استقلال ژئوپلیتیکی دست یابد.

در پی بروز اختلاف‌ها میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا بر سر کمک‌های نظامی به اوکراین و تعرفه بر کالاهای وارداتی و همچنین درخواست ایالات متحده از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای افزایش بودجه دفاعی‌ خود به ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان، کشورهای عضو اتحادیه اروپا به‌همراه بریتانیا بیش از پیش به فکر تقویت نظامی خود افتاده‌اند.

رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا پنج‌شنبه شب ۳۰ اسفند / ۲۰ مارس در اجلاس بهاری خود تصمیم گرفتند تا همه تلاش خود را برای تقویت آمادگی دفاعی اروپا در پنج سال آینده به‌کار گیرند. به این منظور تنها در چهار سال آینده مجموعاً ۸۰۰ میلیارد یورو برای تقویت نظامی جمع‌آوری خواهد شد.

یورگن هابرماس، فیلسوف سرشناس و نظریه‌پرداز اجتماعی آلمانی، جمعه یکم فروردین / ۲۱ مارس در مقاله‌ای در روزنامه «زوددویچه تسایتونگ» با اشاره به یک «شکست تاریخی» از تقویت نظامی اروپا حمایت کرد.

هابرماس نوشت که ایالات متحده آمریکا، به‌رغم برتری اقتصادی خود، ادعای سیاسی‌اش به‌عنوان یک هژمون (نیروی برتر) را رها کرده است.

او اشاره کرده که دولت آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ به‌دنبال نزدیکی به روسیه بوده است.

هابرماس از شکاف در غرب سخن گفته و هشدار داده است که رهبری ایالات متحده به سمت اقتدارگرایی بیشتر پیش می‌رود.

او در مقاله خود چنین استدلال کرده است:

کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید توان‌های نظامی خود را تقویت و یکپارچه کنند، در غیر این صورت در جهانی که از نظر ژئوپلیتیکی در حال تغییر و گسست است، دیگر از نظر سیاسی اهمیتی نخواهند داشت.

او تقویت توان‌های نظامی را به‌عنوان ضرورتی حیاتی برای خوداثباتی اتحادیه اروپا عنوان کرده است.

یورگن هابرماس همچنین این پرسش را مطرح کرده است که آیا اتحادیه اروپا می‌تواند در سطح جهانی به‌عنوان یک عامل مستقل نظامی شناخته شود، در حالی که هر یک از کشورهای عضو آن در نهایت به‌طور مستقل درباره ساختار و استفاده از نیروهای نظامی خود تصمیم می‌گیرند؟

ارتش اروپایی به‌عنوان مدل آینده؟

هابرماس به این نتیجه رسیده است که اتحادیه اروپا تنها با توانایی جمعی در استفاده از نیروی نظامی می‌تواند به استقلال ژئوپلیتیکی دست یابد. او گفته است که این موضوع ممکن است حاکمیت کشورهایی مانند آلمان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. هابرماس نوشته است:

این مسئله دولت آلمان را با یک وظیفه کاملاً جدید روبه‌رو می‌کند. در این صورت، دولت آلمان باید گامی مهم در مسیر یکپارچگی اروپایی بردارد، گامی که دولت‌های آلمان تحت رهبری شویبله و مرکل همواره از آن پرهیز کرده‌اند.

اشاره او به چهار دولت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از نوامبر ۲۰۰۵ تا  دسامبر ۲۰۲۱ است که ولفگانگ شویبله نیز وزیر کشور بود. مرکل و شویبله هر دو از حزب دموکرات مسیحی آلمان بودند.

یورگن هابرماس در ۱۳ نوامبر سال ۲۰۲۳ نیز به‌همراه نیکول دایتِلهُف استاد روابط بین‌الملل و صلح‌پژوه، راینر فُرست استاد علوم سیاسی، و کلاوس گونتر حقوقدان، بیانیه‌ کوتاهی در واکنش به حمله‌ ۷ اکتبر حماس به اسرائیل و حمایت از اسرائیل منتشر کردند که بازتاب گسترده‌ای داشت و انتقادهایی برانگیخت.

آن‌ها در بیانیه خود نوشته بودند:

کشتاری که حماس با هدف اعلام شده‌ نابود کردن زندگی یهودیان به‌طور کلی، به آن دست زد، حمله‌ متقابل اسرائیل را موجب شد. چگونگی پیشبرد این حمله‌ متقابل که در اساس موجه است، چالش‌برانگیز بوده است. اصول تناسب، اجتناب از قربانی کردن غیرنظامیان و پیش‌برد جنگ با چشم‌انداز صلح آتی می‌بایست راهبر این واکنش باشند. با وجود تمام نگرانی‌ها در مورد سرنوشت مردم فلسطین، با نسبت دادن نیات نسل‌کشی به شیوه‌ی عمل اسرائیل، معیارهای داوری کلاً از میان می‌روند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.