عراقچی: تصور نمیکنیم ترامپ بخواهد در جنگی فاجعهبار در خاورمیانه غرق شود
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقالهای تلاش کرده تا آمریکا را از حمله نظامی به ایران بازدارد. مقامات آمریکایی همچنان از مذاکرات «مستقیم» سخن میگویند. آمریکا گفته است که ممکن است تحریمهای جدیدی علیه بخش انرژی ایران اعمال کند.

NEW YORK, UNITED STATES - SEPTEMBER 27: Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi, Turkish Foreign Minister Hakan Fidan (not seen) and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov (not seen) attend the Astana Platform Foreign Ministers' Meeting in New York, United States on September 27, 2024. Arda Kucukkaya / Anadolu (Photo by Arda Kucukkaya / ANADOLU / Anadolu via AFP)
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران مقالهای در واشنگتن پست نوشته و در آن با اشاره به مذاکرات پیش روی ایران و آمریکا گفته است که ایران دیپلماسی را ترجیح میدهد، اما در برابر تهدیدها تسلیم نمیشود.
او در مورد احتمال حمله نظامی به ایران هشدار داده و نوشته است:
برای پیشروی امروز، ابتدا باید توافق کنیم که هیچ «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راهحل نظامی».
عراقچی در همین رابطه افزوده است:
تصور نمیکنیم رئیسجمهور ترامپ بخواهد به رئیسجمهوری دیگر آمریکا تبدیل شود که در جنگی فاجعهبار در خاورمیانه غرق شود.
او با تأکید بر «غیرمستقیم» بودن مذاکرات بار دیگر تکرار کرده است که ایران آماده شفافسازی مواضع و رفع نگرانیها «مشروط بر احترام متقابل» است و آمریکا باید ثابت کند که به تعهدات خود پایبند است.
عراقچی نوشته است:
اکنون توپ در زمین آمریکاست. اگر بهدنبال یک راهحل دیپلماتیک واقعی است، ما راه را نشان دادهایم.
در حالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا، روز دوشنبه ۱۸ فروردین/ ۷ آوریل از آغاز قریبالوقوع مذاکرات مستقیم با ایران درباره برنامه هستهای این کشور خبر داد، مقامات ایرانی فعلاً با رد بخش «مستقیم» بودن آن، اعلام کردهاند که مذاکراتی که قرار است روز شنبه در عمان برگزار شود، «غیرمستقیم» خواهد بود.
ترامپ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در کاخ سفید گفت: «ما مذاکرات مستقیمی با ایران داریم. این مذاکرات آغاز شده و روز شنبه جلسهای بسیار مهم برگزار میشود.» او بدون ذکر مکان دقیق مذاکرات، افزود که این گفتوگوها در سطح بالا انجام خواهد شد و اظهار امیدواری کرد که به توافقی دست یابند.
نتانیاهو به گفتوگوی ایران و آمریکا محتاطانه برخورد کرد و گفت:
من و رئیسجمهوری آمریکا هر دو در این هدف متحد هستیم که ایران به سلاح هستهای دست نیابد. اگر این هدف از طریق دیپلماتیک و بهطور کامل محقق شود، همانطور که در لیبی انجام شد، به نظر من اتفاق خوبی خواهد بود. اما صرفنظر از اینکه چه رخ میدهد، باید مطمئن شویم که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نمیکند.
واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که تیم استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه که مسئول هیئت آمریکایی در مذاکرات با ایران است، از طریق عمان پیامهایی برای ترغیب ایران به گفتوگوهای «مستقیم» با مقامات جمهوری اسلامی فرستاده است. این مقام آمریکایی تأکید کرده که «اگر این گفتوگوها مستقیم نباشند، احتمالاً ویتکاف به عمان نخواهد رفت.»
دو مقام آمریکایی نیز به واشنگتن پست گفتهاند که اگر ایران از ویتکاف دعوت کند، او به تهران سفر خواهد کرد.
در همین حال، کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد که در صورت عدم توافق بر سر برنامه هستهای تهران، ایالات متحده تحریمهای شدیدتری را از جمله در بخش نفت و انرژی علیه ایران اعمال خواهد کرد.
رایت گفت:
انتظار اعمال تحریمهای سخت علیه ایران را دارم طوریکه آنها را به سوی دست کشیدن از برنامه هستهایشان حرکت دهد.
نظرها
نظری وجود ندارد.