ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«جذابیت پنهان» ایران در مذاکره با آمریکا:

پزشکیان گفت «رهبر» با سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران مخالفتی ندارد

با نزدیکتر شدن مذاکره ایران و آمریکا، مقام‌های جمهوری اسلامی سعی می‌کنند این مذاکره‌ها را برای واشنگتن جذاب کنند. پزشکیان همچون وزیر خارجه‌اش و مشاور خامنه‌ای، اعلام کرد که سرمایه‌گذار آمریکایی می‌تواند به ایران بیاید و سرمایه‌گذاری کند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، چهارشنبه ۲۰ فروردین در مراسمی با عنوان «روز ملی فن‌آوری هسته‌ای» بار دیگر تأکید کرد که ایران به دنبال بمب اتمی نیست. او با استناد به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت:

می‌گویند ایران می‌خواهد بمب اتمی تولید کند، چه کسی بالاتر از رهبر انقلاب می‌تواند سیاست‌گذاری کند که رسماً و علناً اعلام کرده‌اند که ما به‌دنبال ساخت بمب اتم نیستیم.

پزشکیان که خطاب به دست‌اندرکاران برنامه هسته‌ای ایران سخن می‌گفت ـ و قاعدتاً مسئله هسته‌ای از نظر مسئولان حکومتی به مسائل دفاعی ربطی ندارد ـ گفت: «در مقابل هر تجاوزی با علم و توانی که عزیزان خلق کرده‌اند، با قدرت می‌ایستیم». او افزود:

اگر ما بی‌دفاع شویم، آیا آن‌ها از ما دفاع می‌کنند؟ اگر ما بی‌دفاع شویم، به ما کمک خواهند کرد؟

به‌تازگی علی لاریجانی، مشاور علی خامنه‌ای و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با صداوسیمای جمهوری اسلامی به آمریکا هشدار داده و گفته بود:

ما همین الان هم می‌گوییم به سمت سلاح نمی‌رویم. نظارت‌های آژانس هم می‌تواند الی‌الابد باشد، ما مشکلی نداریم چون حرف گزافی نمی‌خواهیم بزنیم اما وقتی توسط خودتان یا اسرائیل به سمت بمباران رفتید، ایران را مجبور می‌کنید که جور دیگری تصمیم بگیرد.

لاریجانی بر «بیزینس‌من» بودن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز تکیه کرد و از امکان «همکاری اقتصادی» ایران و آمریکا سخن گفت.

مسعود پزشکیان نیز در بخش دیگری از سخنان روز چهارشنبه خود بر همین موضوع تأکید کرد و با بیان این‌که «سرمایه‌گذاران می‌توانند بیایند و در کشور سرمایه‌گذاری کنند»، گفت:

من هر هفته بارها و بارها خدمت مقام معظم رهبری هستم ایشان با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ‌گونه مخالفتی ندارند، سرمایه‌گذار بیاید و سرمایه‌گذاری کند.

روز گذشته، سه‌شنبه ۱۹ فروردین، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز در یادداشتی در واشنگتن پست نوشت: «ایران به‌طور کامل برای حضور فعال شرکت‌ها و کسب‌وکار‌های بین‌المللی باز است.»

اظهارات جدید مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی مطرح می‌شود که علی خامنه‌ای یک ماه پس از انعقاد برجام، در ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷ اوت ۲۰۱۵)، زمانی‌که رابطه ایران و آمریکا در کم‌تنش‌ترین دوره پس از انقلاب بود، گفته بود که آمریکا از کیک اقتصادی برجام و ورود شرکت‌های اقتصادی غربی، سهمی نخواهد برد. او گفته بود:

نیت آن‌ها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیله‌ای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را به‌طور قاطع خواهیم بست؛ نه نفوذ اقتصادی آمریکایی‌ها را در کشورمان اجازه خواهیم داد، نه نفوذ سیاسی آن‌ها را، نه حضور سیاسی آن‌ها را، نه نفوذ فرهنگی آن‌ها را.

اکنون به نظر می‌رسد که موضع مسئولان اصلی جمهوری اسلامی در آستانه مذاکرات با آمریکا دست‌کم به‌صورت تاکتیکی تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.