نرخ دلار در ایران دوباره صعودی شد
مذاکرات ایران و آمریکا نرخ دلار را که بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان بود به کانال ۸۰ هزار تومان کشاند اما دوباره بهای دلار صعودی شد. قیمت ارز و طلا در ایران به سرعت بالا و پایین میشود و ظاهراً تا روشن نشدن وضعیت مذاکرات به همین شکل نیز ادامه خواهد داشت.

قیمت دلار در ایران همواره نوسان داشته است ـ عکس از آرشیو
بهگزارش رسانههای ایران، قیمت دلار در بازار آزاد روز سهشنبه ۲۶ فروردین افزایش یافت و به ۸۸ هزار و ۸۰ تومان رسید.
در آغاز معاملات روز دوشنبه نیز قیمت دلار سه هزار تومان افزایش داشت و تا قیمت ۸۷ هزار تومان بالا آمد.
همزمان با آغاز مذاکرات روز شنبه ایران و آمریکا در عمان، نرخ ارز که پیش از آن و در پی انتشار خبرهای مربوط به احتمال جنگ وارد کانال ۱۰۰ هزار تومان شده بود، در بازار آزاد کاهش یافت.
در روزهای شنبه و یکشنبه نرخ دلار سیر نزولی گرفت. قیمت دلار در بازار آزاد روز یکشنبه ۲۴ فروردین تا ۸۵ هزار تومان کاهش یافت.
این در حالی است که خبرآنلاین بهنقل از کامران سلطانیزاده، دبیرکل کانون صرافان نوشته است که ریزش قیمت دلار ادامهدار است.
سلطانیزاده با بیان اینکه «تاکنون بیش از ۳۰ درصد ریزش قیمت دلار را در بازار داشتهایم» افزود، در حال حاضر اکثر مردم فروشنده هستند و خریدار کم است.
اقتصاد آنلاین نیز روز گذشته، دوشنبه ۲۵ فروردین بهنقل از مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نوشت: «اگر ایران و آمریکا به توافق نزدیک شوند، همچنان قیمت دلار جای کاهش دارد.»
حریری حتی گفت «اگر فرض کنیم که در افق نهایی اقتصاد ایران را بدون تحریم ببینیم، میتوان نرخ ارز را تا حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان در نظر گرفت».
بهگفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، اینکه نرخ ارز به حدود ۱۰۰ هزار تومان هم رسید، حول محور سیاست خارجی شکل گرفت.
در این روزها زندگی مردم در ایران به بالا و پایین رفتن نرخ ارز و طلا گره خورده و آرامش را از آنها گرفته است.
جهان صنعت نیوز در اینباره نوشت:
گزارش میدانی از بازار نشاندهنده نگرانی افرادی است که در هفته قبل پول نقد خود را به دلار یا طلا تبدیل کردهاند و حالا با ریزش قیمتها به فکر فروش افتادهاند. عدهای بر این باورند که مذاکرات ادامهدار شده و باز هم شاهد ریزش خواهیم بود و عدهای دیگر میگویند با تخلیه هیجانات اولیه بازار قیمتها برمیگردند.
این گزارش افزوده است که آرامش روانی مردمی که در طول سالیان شاهد از دست رفتن مداوم ارزش اندک پسانداز خود و کوچک شدن سفره خود بودهاند، به خطر افتاده است. زنگ خطر دلال شدن آحاد جامعه به صدا درآمده و به مرحله بحرانی رسیده است.
در سالهای اخیر شماری از مردم ایران که توانستهاند مبلغی اندوخته کنند، بهمحض شنیدن خبرهای نگرانکننده پول نقد خود را به طلا و دلار تبدیل کردهاند تا از افت ارزش آن جلوگیری کنند.
براساس گزارشهای منتشرشده، بیشتر طلافروشیها یک بخش از مغازه خود را به فروش شمش و طلای دست دوم بدون اجرت اختصاص دادند و خریداران بدون توجه به اینکه چه چیزی میخرند، درخواست طلای بدون اجرت میکردند. اکنون بسیاری از این افراد نگران ضرر خود هستند.
با ریزش قیمت دلار و طلا، بهرغم آنکه فعلاً خریداری هم در بازار نیست، بسیاری از افراد برای فروش این دو کالای تعیینکننده در اقتصاد ایران، صف میکشند.
بهنوشته جهان صنعت نیوز، در ایران وقتی قیمت ارز و طلا بالا میرود، قیمت اجناس نیز به سرعت بالا میرود اما پایین آمدن قیمت این دو کالا تأثیری بر کاهش قیمت اجناس ندارد:
وقتی افزایش قیمت داریم ارزش پول ملی کاهش پیدا میکند، اما با کاهش قیمت ناگهانی ارز و طلا، ارزش پول ملی بهناگهان بالا نمیرود.
این وبسایت اقتصادی افزوده است:
در شرایط فعلی قیمت ارز و طلا بهطور هیجانی تعیین میشود و نمیتوان قیمت واقعی را مشخص کرد، بنابر این، قیمتگذاری دقیق امری نشدنی خواهد بود.
نظرها
morteza
ج اسلامی ۴۶ساله کارآمدترین دررانت اختلاس همان سرقت وگرانی کمبودعمدی کالاودارووازهمه بدتردستگیرشدن معترضین به رفتار مسئولین ج اسلامی غیرقانونی بودن احکام دادگاه های انقلاب مجازات نشدن مدیران ارشدخاطی درفسادهای گسترده غیره امر طبیعی ایست سالهابرسراین ملت آمده