ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گاردین: انتظار می‌رود ایران با طرح آمریکا برای انتقال ذخیره اورانیوم به کشور ثالث مخالفت کند

گاردین در گزارشی نوشته است که موضوع انتقال ذخیره اورانیوم ایران به کشور ثالث یکی از موانع اصلی در مذاکرات با آمریکا با ایران است و بر سر آن اختلاف وجود دارد.

روزنامه گاردین بریتانیا سه‌شنبه ۲۶ فروردین / ۱۵ آوریل گزارشی درباره مذاکرات ایران و آمریکا منتشر کرده و در آن آورده است که انتظار می‌رود ایران با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخیره اورانیوم غنی‌شده خود به یک کشور ثالث – مانند روسیه – مخالفت کند.

گاردین افزوده است که این طرح بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای کاهش برنامه هسته‌ای تهران و جلوگیری از استفاده از آن برای ساخت سلاح هسته‌ای است. 

بنا به این گزارش، این موضوع که به‌عنوان یکی از موانع اصلی در مسیر دستیابی به توافقی در آینده دیده می‌شود، در مذاکرات اولیه – که عمدتاً غیرمستقیم بود – بین عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در مسقط مطرح شد. 

ایران استدلال می‌کند که ذخایر اورانیومش، که طی چهار سال گذشته انباشته شده، باید تحت نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در داخل ایران باقی بماند. تهران این موضوع را به‌عنوان اقدامی احتیاطی یا نوعی تضمین در صورتی که دولت آینده آمریکا از توافق خارج شود (مانند اقدام ترامپ در سال ۲۰۱۸)، می‌بیند. 

تهران هشدار داده که اگر ذخیره اورانیوم از کشور خارج و آمریکا از توافق خارج شود، ایران مجبور خواهد بود فرآیند غنی‌سازی اورانیوم با خلوص بالا را از صفر آغاز کند – که در واقع تنبیه ایران به دلیل نقضی خواهد بود که از سوی آمریکا صورت گرفته است. 

اگرچه بخش عمده‌ای از تبادل نظرها در مسقط به‌شکل غیرمستقیم و با میانجی‌گری عمان انجام شد، اما گفت‌وگوهای مستقیمی نیز بین ویتکاف و عراقچی صورت گرفت. 

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، موافقت کرده است که میزبان دور بعدی مذاکرات روز شنبه آینده، ۳۰ فروردین / ۱۹ آوریل در رم باشد. این اقدام به‌عنوان حرکتی سیاسی از سوی ترامپ به سوی ایتالیا تفسیر می‌شود و همچنین نقش قدرت‌های اصلی اروپایی در مذاکرات ایران را کمرنگ می‌کند، در حالی که عمان همچنان به‌عنوان میانجی عمل خواهد کرد. جی.دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز در طول تعطیلات عید پاک در رم حضور خواهد داشت. 

این در حالی است که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران شامگاه دوشنبه گفت دور بعدی مذاکرات در روز شنبه آینده دوباره در مسقط برگزار خواهد شد. او روز سه‌شنبه گفت که تعیین مسقط با نظر عمان بوده است.

در طول مذاکرات هسته‌ای سال ۲۰۱۵، ایتالیا احساس می‌کرد که از روند مذاکرات کنار گذاشته شده است، در حالی که فرانسه، آلمان و بریتانیا (موسوم به تروئیکای اروپایی) به‌نمایندگی از سوی اروپا در مذاکرات حضور داشتند. 

محمد امرسی از مؤسسه تحقیقات سیاست خارجی به گاردین گفت:

ملونی انتخاب جالبی است، زیرا به‌نظر می‌رسد او تنها رهبر اروپایی است که ارتباط شخصی بهتری با ترامپ دارد تا فرانسه، آلمان و بریتانیا. اگر ایتالیا میزبان چنین نشستی باشد، این پرسش مطرح می‌شود که نقش آینده تروئیکای اروپایی در گفت‌وگوهای آمریکا و ایران چه خواهد بود.

ایران در حالی وارد مذاکره با آمریکا شده است که نه‌تنها زیر تهدید تحریم‌های بیشتر قرار دارد، بلکه احتمال این وجود دارد که آمریکا به تأسیسات هسته‌ایش حمله کند. 

گاردین نوشته است در شرایطی که اقتصاد ایران در حال سقوط است، تهران مشتاق جذب سرمایه‌گذاری مستقیم با لغو تحریم‌های آمریکاست. با در نظر گرفتن تشدید اختلافات با آمریکا، بحث‌هایی درباره گزینه‌های احتمالی بیمه برای شرکت‌هایی که قصد سرمایه‌گذاری در ایران را دارند، آغاز شده است. پس از خروج دونالد ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌ها علیه شرکت‌های خارجی که با ایران تجارت می‌کردند، اتحادیه اروپا نتوانست راه‌حل عملی‌ای برای حمایت از شرکت‌های علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران ارائه دهد. 

آمریکا ممکن است به‌دنبال نوعی تضمین از ایران باشد که از نفوذ خود برای دخالت در حاکمیت کشورهای دیگر استفاده نکند. اما ایران استدلال می‌کند که این اسرائیل است که در سوریه، لبنان و فلسطین به اشغال سرزمین‌ها مشغول است. 

استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا شامگاه دوشنبه ۲۵ فروردین/ ۱۴ آوریل در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز گفت:

محور اصلی گفت‌وگوها بررسی میزان و نوع غنی‌سازی است، اما در نهایت موضوع تسلیحات هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت، از جمله نوع موشک‌هایی که ایران انبار کرده است.

این برای نخستین‌بار بود که یک مقام رسمی آمریکایی به صراحت از مرتبط بودن بحث موشکی به مذاکرات هسته‌ای جاری سخن می‌گوید؛ مسئله‌ای که همواره از سوی ایران رد شده است.

نفوذ ایران در منطقه به دلیل سقوط بشار اسد در سوریه، حملات اسرائیل به حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان، و حملات آمریکا به یمن تضعیف شده است.

در همین حال آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه گزارش داد که در آستانه دور دوم مذاکرات تهران و واشنگتن، دومین ناو هواپیمابر آمریکا با نام «یو‌اس‌اس کارل وینسون» وارد دریای عرب در نزدیکی جزیره سقطرای یمن شده است.

بنا به این گزارش، این ناو با ناوشکن‌های استرت و ویلیام لارنس و رزم‌ناو پرینستون برای پشتیبانی از عملیات هوایی علیه حوثی‌ها وارد منطقه شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.