ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«ایران در حال تقویت سایت‌های هسته‌ای زیرزمینی خود است»

یک مؤسسه آمریکایی که در زمینه مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای فعالیت می‌کند بر اساس تصاویر ماهواره‌ای گفته است که ایران در حال ایجاد یک حفاظ امنیتی گسترده در اطراف دو مجتمع تونلی عمیق‌ زیرزمینی است که به تأسیسات اصلی هسته‌ای این کشور متصل هستند.

مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی (ISIS) چهارشنبه ۳ اردیبهشت / ۲۳ آوریل در گزارشی که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای منتشر کرده، گفته است که جمهوری اسلامی در حال تقویت حفاظت از سایت‌های هسته‌ای زیرزمینی خود است.

دیوید آلبورایت، مدیر مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی گفت ایجاد این حفاظت امنیتی جدید نشان می‌دهد که مجتمع‌های تونلی که سال‌هاست در زیر کوه کلنگ گزلا، واقع در نزدیکی تأسیسات هسته‌ای نطنز در حال ساخت هستند، ممکن است به‌زودی به بهره‌برداری برسند. به‌گفته او، ایران تاکنون اجازه دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این تأسیسات را نداده است. 

این موضوع نگرانی‌هایی را ایجاد کرده که ممکن است از این مجتمع‌ها برای ذخیره‌سازی اورانیوم غنی‌شده یا مواد هسته‌ای اعلام‌نشده و همچنین سانتریفیوژهای پیشرفته استفاده شود که می‌توانند اورانیوم را به سرعت برای ساخت سلاح اتمی غنی‌سازی کنند. 

ایران اعلام کرده که قصد دارد سانتریفیوژهای پیشرفته را در یکی از این مجتمع‌ها مستقر کند تا جایگزین تأسیسات آسیب‌دیده در نطنز شود. نطنز که قلب برنامه هسته‌ای ایران محسوب می‌شود در سال ۲۰۲۰ بر اثر یک عملیات خرابکارانه آسیب دید. 

آلبورایت خاطرنشان کرد که این مجتمع‌های جدید در عمق بسیار بیشتری نسبت به تأسیسات غنی‌سازی زیرزمینی فردو (نزدیک شهر قم) ساخته شده‌اند. 

تصاویر ماهواره‌ای که در ۹ فروردین / ۲۹ مارس گرفته شده‌اند، ورودی‌های مقاوم‌سازی‌شده این تأسیسات، دیوارهای بلند نصب‌شده در اطراف جاده‌ای که قله کوه را احاطه کرده، و همچنین حفاری‌هایی برای نصب دیوارهای بیشتر را نشان می‌دهند. گزارش می‌گوید که بخش شمالی این حفاظ امنیتی به حلقه امنیتی نطنز متصل می‌شود. 

به‌نظر می‌رسد ادامه ساخت‌وساز در این تأسیسات تأکید تهران بر رد درخواست‌هایی است که خواستار تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای ایران در صورت مذاکره با آمریکا هستند. ایران همواره تأکید کرده که حق دستیابی به فن‌آوری هسته‌ای صلح‌آمیز را دارد. 

در همین حال، اسرائیل حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را در ماه‌های آینده رد نکرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اصرار دارد که هرگونه مذاکره باید به تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای ایران منجر شود.    

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز سه‌شنبه در مراسم سالگرد تأسیس سپاه پاسداران، به نگرانی‌ها درباره آسیب‌پذیری برنامه هسته‌ای کشور اشاره کرد و گفت: «تلاش‌ها برای گسترش اقدامات حفاظتی در تأسیسات هسته‌ای ادامه دارد.» 

این اظهارات به‌نظر می‌رسد اشاره‌ای به پروژه‌هایی مانند ایجاد حفاظ امنیتی جدید در اطراف مجتمع‌های تونلی باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ خارج شد، تهدید کرده بود که در صورت عدم دستیابی سریع به توافقی برای جلوگیری از توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران، این کشور را بمباران خواهد کرد. خروج آمریکا از این توافق باعث شد ایران نیز از بسیاری از تعهدات خود در چارچوب برجام تخطی کند. قدرت‌های غربی مظنون‌اند که ایران در حال توسعه توانایی ساخت سلاح هسته‌ای است، ادعایی که تهران همواره آن را رد کرده است. 

ایران: تحریم‌های جدید انرژی آمریکا نشانه «عدم حسن‌نیت» در مذاکرات است 

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه بخش انرژی ایران، این اقدام را نشانه «عدم حسن‌نیت و جدیت» واشنگتن در گفت‌وگو با تهران دانست. این اظهارات در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا مطرح شد. 

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته، سه‌شنبه ۲ اردیبهشت / ۲۲ آوریل یک تاجر بزرگ گاز مایع ایران به نام سیداسدالله امام جمعه، فرزندش «میثم» و شبکه شرکتی وابسته به آن‌ها را که مسئول ارسال صدها میلیون دلار گاز مایع و نفت خام ایران به بازارهای خارجی هستند، تحریم کرد.

این تحریم‌ها در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ صورت می‌گیرد و هدف آن کاهش صادرات نفت ایران به صفر است. 

بقایی بیانیه‌ای که در شبکه تلگرام نوشت:

ادامه تحریم‌ها علیه بخش‌های مختلف اقتصادی ایران در تناقض آشکار با ادعای آمریکا برای گفت‌وگو و مذاکره است و نشان‌دهنده عدم حسن‌نیت و جدیت این کشور در این زمینه می‌باشد. 

عراقچی: چین و روسیه دو شریک راهبردی ما هستند

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در سطح عالی و کارشناسی قرار است روز شنبه در عمان برگزار شود تا چارچوبی برای یک توافق احتمالی در مورد برنامه هسته‌ای مورد مناقشه ایران ترسیم شود. 

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که در سفر به پکن با دینگ شوئه شیانگ، معاون اول نخست‌وزیر چین، دیدار کرد، به رسانه‌های دولتی ایران گفت هنوز زود است که در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا قضاوت شود، اما این گفت‌وگوها در مسیر درستی پیش می‌رود. عراقچی افزود:

ما با احتیاط خوش‌بین هستیم و اگر آمریکایی‌ها به رویکرد سازنده خود ادامه دهند و از هرگونه خواسته غیرواقعی و غیرعملی اجتناب کنند، مطمئنم که در نهایت می‌توانیم به توافق خوبی برسیم. 

عراقچی که به‌تازگی به مسکو نیز سفر کرده بود تا گزارشی از مذاکرات با آمریکا به مقامات روسی ارائه دهد گفت:

ما مایلیم که با دوستان چینی خود درباره مذاکرات صحبت کنیم و آن‌ها را در جریان روند گفت‌وگوها قرار دهیم.

وزیر خارجه ایران همچنین گفت:

چین و روسیه دو شریک راهبردی و دوستان نزدیک ما هستند و در زمان سختی‌ها در کنار ما بوده‌اند.

در جریان دیدار عراقچی با مقامات چینی، طرف چینی بر حمایت خود از احیای برجام و حل دیپلماتیک اختلافات تأکید کرد. پکن همواره از بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها علیه ایران حمایت کرده است. 

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.